migacz napisał(a):
3. tutaj nawet nie chce zaczynać dyskusji bo widzę ze nie ma z kim.
masterceo napisał(a):
F16 C/D wyposazony w AIM120 jest jedna z lepszych platform przeciwlotniczych, a wiec swoja role mysliwska spelnia doskonale. Naprawde dobry samolot wyposazony w najnowsza amerykanska elektronike, wiec nie rozumiem czemu "gowno"?
Raczej się nie da na forum internetowym zobaczyć rozmówcy. Tak serio podaj powód dla, którego tak uważasz.
A co do samego F-16 gdy kolegi z wojska się zapytałem jak tam F-16 się sprawują to skrzywił tylko minę, więc F-16 za dobre chyba nie są i stąd moje stwierdzenie, że f-16 to gówno. A jak kiedyś skakałem po kanałach i zobaczyłem jak na trwam zachwalają, że f-16 to najnowocześniejsze samoloty na świecie to omal nie eksplodowałem ze śmiechu, jak chodziłem do liceum to mój nauczyciel od PO mówił, że mieliśmy do wyboru nowocześniejsze samoloty do zakupu niż F-16 i On też nie był zadowolony z tego posunięcia WP.
I z tego co mi wiadomo Leopardów tak całkiem w dobrym stanie dostaliśmy, odnośnie leopardów mogę powiedzieć, że WP zmarnowało sporo kasy podatników na leopardy, które Niemcy nam opchnęli bo im się nie opłacało ich utylizować, co do Leopardów to tak jak w przypadku F-16 nie ma się czym, aż tak chwalić.
materceo napisał(a):
czytanie ze zrozumieniem sie klania, ale wytlumacze jeszcze raz: .50 byly kiedys jako specjalne pick-up kity, DEVowie powiedzieli wprost ze .50 nie ma szans by dostac sie do PRa, no chyba ze jako easter egg. Zwyczajnie przyciagaja za duzo lamek i nie mozna dobrze odzwierciedlic ich roli w PRce.
A ja pisałem, że Tor u nas to wielkokalibrowy karabin wyborowy, anie karabin do niszczenia sprzętu technicznego, ale mimo wszystko jeśli i tak by nie dało się go przepchnąć jako broń snajperską, anie AMR to zawsze i tak jest Bor. Oba zresztą zostały zakupione w zeszłym roku, żeby nie było, że na siłę chcę Tora i ktoś mi by miał zarzucać, że nie czytam ze zrozumieniem. Z tego, co też wiem AMR przez to, że są podobne z wyglądu i formy do snajperek nie przeszkadza nikomu to do używania ich jako snajperek. I gdyby DEVowie pomyśleli to by mogli zrobić tak, że tymi AMR da się niszczyć Stingery i Igły i innego tego typu sprzęty, a zabijanie z .50 ludzi może karać ujemnymi punktami wszystko da się tylko trza chcieć.
Wracając do F-16 zamiast marnować pieniądze na te F-16, powinni je zainwestować w
PZL-Skorpion albo w Kobrę 2000 i dokończyć, któryś z tych projektów i mielibyśmy nówkę, anie starocie, które powinny być utylizowane. To samo z Leopardami, nasz PT-91 nie wiele przecież odstaje od Leoparda 2A4, a największym plusem Twardego jest jego niska paliwożerność i zamiast go dopracować to kupują coś co Niemcy powinni utylizować. Nie mówiąc już o tym by go naprawić musimy go odesłać Niemcom bo u nas nie ma zbytnio takiej możliwości, dlatego jestem przeciw Leopardom bo, żeby coś z nimi zrobić (zmodernizować) to płać im jeszcze za licencje. Nie długo po Świecie będzie krążyć stereotyp, że Polacy to złomiarze.
Odnośnie tego, co robi ekipa z PRPP cieszę się, że robią to, co robią, ale mnie tylko zmartwiło to, że wolą Leoparda niż Twardego i nie ważne, co za sprzęt zrobią, gdy skończą polską frakcję. Bo mam taką cichą nadzieje, że z kolejnymi wersjami PR powymieniają część rzeczy na polskie te, które polskie nie są, o ile będzie można wymienić, albo chociaż robiąc różne mapy na jednych mogły by być Leopardy, a na innych Twardzi. Małe takie urozmaicenie, ale to w przyszłości jeśli by mogli teraz wiem, muszą skupić się na tym, co robią, ale ja mam taką małą prośbę, gdyby kiedykolwiek powstała mapa Polska vs Rossija to na niej właśnie bardziej widzę PT-91 niż Leopardy 2A4.
migacz napisał(a):
bez zbędnego sprzętu w postaci tora, bora, komara, twardego
wątpię by Tor, Bor czy też Twardy byli zbędnym sprzętem, co do Komara faktycznie nie przestali by go robić gdyby był niezbędny.
migacz napisał(a):
Drogi kolego uniemir nie wiem ile masz lat zgaduje ze 15 i co dopiero zacząłeś się interesować militariami
Zgadywać każdy może, ale nie zawsze musi trafnie odgadnąć. 15 lat to ja miałem 5 lat temu, co do militariów to ekspertem faktycznie nie jestem, ale amatorem(nie mylić z laikiem) militariów. Rozumiem chcą oszczędzić czasie owszem z tym się zgodzę i nie mam nic przeciwko jeśli taka jest ich wizja polskiej frakcji, mnie tylko smuci martwi fakt, że póki, co nie uświadczę PT-91 czy też Bora i nic więcej. Tylko się zapytałem czemu nie robią Bora czy też Tora. Zresztą przeczytajcie sobie jeszcze raz ze "zrozumieniem" mojego pierwszego posta w tym temacie. BTW Chciałem odpowiedzi od modelarzy.