@bloczyna
Czym jest ta maksymalna rodzielczość?
1280x1024? 1680x1050? Może 2560x1600?
Naprawdę jestem ciekaw jak bardzo ta rozdzielczość jest niska skoro mój Core i7 920 + GTX 275 nie sobie radzę z maksymalną rozdzielczością...
mojego monitora czyli 1920x1200.
@dupielos
Po części masz rację. CPU konsolowe to kastraty...ale! To z reguły są też wyspecjalizowane kastraty. Xenon wyciąga ~100 FLOPSów, a Cell ~200 w pojedynczej precyzji. Oczywiście wydajność Cell'a w podwójnej precyzji jest żenująca i tu masz rację. W superkomputerach (chociażby IBM Roadrunner) jest montowany PowerXCell 8i czyli wariant Cell'a z wielokrotnie większą wydajnością w FP DP. Pytanie czy to ma znaczenie? CPU konsolowe to typ głupiej blondynki. Mają za zadanie wspomóc GPU, a w przypadku grafy 3D w grach z tego co wiem jest wykorzystywana pojedyńcza precyzja; natomiast podwójna raczej w różnych obliczeniach naukowych. Oczywiście trzeba do wszystkiego podchodzić ostrożnie. W końcu nikt trzeżwo myślący chyba nie myśli, że RSX i Xenos wyciągają odpowiednio 1,8 i 0,9 TFLOPów
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)