Teraz jest 1 gru 2024, 01:04

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 mar 2010, 01:51 

Coś sporo towarzyszy powpadało,chyba faktycznie oni przodują w tej dziedzinie

PostNapisane: 12 mar 2010, 08:10 
Zbanowany

BrainAirways napisał(a):
Czy ja wiem. PB w BF2 był całkiem dobry, ciężko było znaleźć oszusta.

Nie mój drogi, PB bardzo łatwo obejść. Tzn. łatwo zrobić haxa niewykrywalnego. Sam przecież widzisz, że po kilku dniach po premierze już był aimbot do kupienia ! W BC2 cziterzy nie bali się PB, lecz GGC !! Jak ktoś zrobił o filmik gdzie pokazuje jak koleś cheatuje, to wtedy ban leciał od GGC i po CD KEY'u. Jak w BC2 nie będzie GGC, tylko PB to VIP hacki zawszę będą niewykrywalne !!

Gdyby BC2 był chroniony przez VAC jak to jest w MW2.....no nawet VIP hacki byłyby wykrywalne =)....bo tak właśnie jest. W MW2 nawet VIP hack jest wykrywalny.

A co do banów w BC2 (o dziwo jest ich już 35) to wszystkie są MD5TOOL #9002 i GAME HACK #80474....i oni używali WH z bety - haha debile ;d

PostNapisane: 12 mar 2010, 10:09 

Wczoraj grałem na jednym serwerze i miałem nieodparte wrażenie, że jeden koleś jedzie na aimbot.
Grał reconem i to w polu, nie schowany gdzieś w krzakach, tylko łaził po ulicy na mapce Arica Harbor. Szczytem było, jak celował ze snajperki stojąc i był odwrócony do mnie zupełnie bokiem. Tuż przed moim wystrzałem w ułamku sekundy odwrócił się i złapałem heada. Nie było takiej możliwości, żeby mnie widział, tym bardziej, że celował przez lunetę. Staty miał 36/4

Nie rozumiem, jak można robić z siebie taką cip.kę?!
Szkoda, że nie zapisałem jego nicka.

PostNapisane: 12 mar 2010, 11:08 

qwakaer napisał(a):
BrainAirways napisał(a):

Nie mój drogi, PB bardzo łatwo obejść. Tzn. łatwo zrobić haxa niewykrywalnego. Sam przecież widzisz, że po kilku dniach po premierze już był aimbot do kupienia ! W BC2 cziterzy nie bali się PB, lecz GGC !! Jak ktoś zrobił o filmik gdzie pokazuje jak koleś cheatuje, to wtedy ban leciał od GGC i po CD KEY'u. Jak w BC2 nie będzie GGC, tylko PB to VIP hacki zawszę będą niewykrywalne !!

Gdyby BC2 był chroniony przez VAC jak to jest w MW2.....no nawet VIP hacki byłyby wykrywalne =)....bo tak właśnie jest. W MW2 nawet VIP hack jest wykrywalny.

A co do banów w BC2 (o dziwo jest ich już 35) to wszystkie są MD5TOOL #9002 i GAME HACK #80474....i oni używali WH z bety - haha debile ;d

Oby wszystko do końca poszło w dobrą stronę, bo bany powinny iść po CD-Keyu. Utrata wszystkich broni, specjalizacji itd. wraz z 119zł może choć da mały powód takiemu delikwentowi do przemyślenia.

http://forums.electronicarts.co.uk/battlefield-bad-company-2-pc/873984-ggc-stream-com-will-support-bfbc2.html

PostNapisane: 12 mar 2010, 14:22 

qwakaer napisał(a):
BrainAirways napisał(a):

Oj poleciałeś bo bandzie teraz. Wcześniej czy później każdy hack zostanie wyłapany również te VIPowe. Sprawa wygląda tak że w chwili obecnej na rynku są 2 dobre i kilka zupełnie bezużytecznych komercyjnych antycheatów. Te dwa dobre to VAC i PB. Kwestia banowania CD-KEYów jest dość delikatna i drażliwa ze względu na możliwość występowania tzw. "false positives" czyli po polsku "fałszywych wykryć" które mogą być powodowane przez inny soft używający technik hookowania procesów. Dla przykładu robi to XFire, Fraps i kupa innego badziewia i dlatego (z założenia) zarówno PB jak i VAC banują tylko i wyłącznie wtedy gdy wystąpi sygnatura w pełni im znanego hacka. Stąd na przykład odpowiedni numerki przy detekcjach PB ... i tu jest kwestia jak dobrze hack ukrywa się przed AC.

Zdziwiłbyś się legalnych graczy płaci kasę za dostęp do tych hacków tylko po to żeby przesłać je do PB lub VAC, a z kolei ci znaleźli sposób na ich detekcję. Trudno określić co jest bardziej skuteczne. Myślę że PB i VAC są sobie równe bo działają na takich samych zasadach. Wydaje mi się że PB jest bardziej popularny i obsługuje większą ilość graczy stąd więcej różnego rodzaju opinii ina jego temat. Żaden z w/w nie jest doskonały, ale bogu dzięki że mamy chociaż to bo jak ktoś próbował grać w WarRock lub Combat Arms z gównianym HackShield'em to doskonale wie o co chodzi.

Interesuję się tym tematem od wielu lat od kiedy grałem w Unreal Tournament. Wtedy to dla naszej ligi Assault rozpoczęliśmy prace na własnym antycheatem który używamy tam do dziś. Widziałem tony graczy banowanych po tym jak ich super VIP Hack po kilku miesiącach nagle został wykryty. Zresztą wystarczy śledzić wszelkiego rodzaju fora lub strony antycheaterskie co się dzieje w dniu w którym wchodzi nowy update. Leci ban za banem :-)
Zapewniam że to jest kwestia nie CZY, a KIEDY.

PostNapisane: 12 mar 2010, 14:36 

qwakaer napisał(a):

Ten żart Ci się udał. :lol:

Każdy tego typu program jest do obejścia niezależnie czy to PB czy VAC. Oba równie łatwo "zrobić w konia". VAC podobnie jak PB bez udziału społeczności (np. GGC w przypadku PB) jest mało skuteczny.

PostNapisane: 13 mar 2010, 14:53 
Zbanowany

Arti_86(pl) napisał(a):
qwakaer napisał(a):

Ten żart Ci się udał. :lol:

Każdy tego typu program jest do obejścia niezależnie czy to PB czy VAC. Oba równie łatwo "zrobić w konia". VAC podobnie jak PB bez udziału społeczności (np. GGC w przypadku PB) jest mało skuteczny.

To proszę, wytłumacz mi czemu VIP hacki do MW2 są banowane (czyt. wykrywalne), a do np. BF2142 (gdzie jest PB) był JEDEN ban na VIP hacku (teraz patrzę na "pewnego" VIP hacka, na jednego z najpopularniejszych.
Jeżeli BC2 będzie chroniony tak jak 2142 i/lub 2, to zapewniam was że wpadka VIP hacka zdarzy się raz na dosłownie milion.

PostNapisane: 13 mar 2010, 16:45 

qwakaer napisał(a):
To proszę, wytłumacz mi czemu VIP hacki do MW2 są banowane (czyt. wykrywalne), a do np. BF2142 (gdzie jest PB) był JEDEN ban na VIP hacku (teraz patrzę na "pewnego" VIP hacka, na jednego z najpopularniejszych.
Jeżeli BC2 będzie chroniony tak jak 2142 i/lub 2, to zapewniam was że wpadka VIP hacka zdarzy się raz na dosłownie milion.

Kolega brajanpl wytłumaczył to dostatecznie. PB i VAC działają na podobnych zasadach.
Nie wiem gdzie znajdujesz informacje że "VIP" hacki w przypadku VACa są banowane częściej niż w przypadku PB. :? Masz jakieś wiarygodne statystyki? Do połowy (jak nie więcej) forów cheaterskich nie ma dostępu choćby dlatego że trzeba zapłacić aby taki dostęp uzyskać. Co więcej jeżeli do takiego hacka masz dostęp publiczny to siłą rzeczy nie jest to "VIP" hack jak to ładnie nazywasz.
W sumie już argumentem przemawiającym przeciwko Twoim twierdzeniom jest choćby wrzawa jaka się podniosła gdy podano inf. że MW2 będzie chronione przez VAC a nie PB. Gdyby było to lepsze rozwiązanie nie było by takiego płaczu. Chodziło o to właśnie że PB ma taką przewagę na VACem że ma rozwiniętą społeczność antycheaterską (PBBans, GGC itp.) To w sumie dzięki nim trole mają utrudnione życie. Gdyby tak nie było to nie dochodziło by do ciągłych ataków DDos na ich serwery. Ani PB ani VAC nie są doskonałe i nie można rozsądzać który jest lepszy. Jeden i drugi ma swoje wady. VAC zasadniczo chroni mniej gier i to może być powodem tego iż (jak twierdzisz) jest więcej banowanych "VIP" hacków. Twórcy VACa mogą się po prostu skupić nad daną grą i poświęcić więcej czasu nad usprawnieniem oprogramowania.

Z resztą jest jak jest i do chwili gdy EA nie poprawi kwestii guidów z BC2 a twórcy PB nie rozwiążą odwiecznego problemu ze screenami to nic się nie zmieni.

Zasadniczo należy ubolewać nad głupotą ludzi którzy korzystają z płatnych hacków. "Biedni" nie wiedzą jak twórcy na nich zarabiają i nie mówię to o kwocie którą się płaci za hacki. Ale to już inna historia :twisted:

PostNapisane: 13 mar 2010, 19:30 

Odnośnie hakerów w BC2 właśnie grałem na serwie G4G 1(dla nie zorientowanych to polski serv) i Niejaki mister polmonello, niesamowity skill z np takiego m60, znaczna odległość do wrogów a on naciska przycisk na myszce i nie puszcza a 3,4 fragi same mu wpadają, żadnego recoila cel jak przy snajpie i full auto ofkors, kończy sobie mapkę z piękną statsą 50:2. Było jeszcze 2 takich mocno podobnych do niego( meybe i mickey pl), grających tą samą klasą z m60 i uzyskujący zbliżone staty. Ale polmonello był najlepszy, haxy u niego były 110% oczywiste. Najśmieszniejsze jest to że niewielu ludziom na serwerze przeszkadzała obecność hakera :omg:

Ostatnio edytowano 13 mar 2010, 19:39 przez Mega Ataker, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 13 mar 2010, 19:37 

to czemu nie pokazujesz nam screenow / wideo ?
niektorzy sie zajmuja banowaniem takich....

PostNapisane: 13 mar 2010, 19:49 

Eleanor napisał(a):
to czemu nie pokazujesz nam screenow / wideo ?
niektorzy sie zajmuja banowaniem takich....

screeany/wideo, nie jestem gościem który wchodząc na serwer jest nastawiony na wyszukiwanie i nagrywanie hakerów, gram dla zabawy więc nie mam zainstalowanych programów do przechwytywania obrazu, jednak gościu popsuł mi całą radość z gry i chyba będzie się trzeba zastanowić nad jakimś programikiem

PostNapisane: 13 mar 2010, 19:50 

cheater to nie haker!

PostNapisane: 13 mar 2010, 19:55 

DarK64 napisał(a):
cheater to nie haker!

co ty nie powiesz, niesamowite!

PostNapisane: 13 mar 2010, 20:15 

Wkoncu fajnie by bylo jakbyscie juz zaczeli robic jakies screeny.
Napewno sa jakies pragierze na ten temat albo beda, wiec materialy sie przydadza.

Ostatnio strasznie duzo widze nowych twarzy na forum, nawet ludzie z 2 postami potrafia juz dostac ostrzezenie.
Wiadomo od kogo, we <3 u P.

Ludzie, nie piszcie postow nie na temat !
Zal mi was, ale tez nalezy sie wam bo sie wymadrzacie jak ***j.
EOT about this.

(do robenia screenow nie potrzeba specjalistycznych programow a do nagrywania wideo wystarczy 10 megowy xfire)
DOWNLOAD FROM HERE, CLICK

PostNapisane: 13 mar 2010, 20:37 

Ja wlasnie trafilem na pierwszego cheatera, mam nadzieje ze w bc2 ea nie bedzie olewac tego problemu jak to ma miejsce w battlefield heroes

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2