look napisał(a):
Tomy ja gram na 9600GT z pasywnym chłodzeniem.
To raczej procek masz za słaby i może ramcu mało (ze 2giba musi być).
Dzięki za pokrzepienie look ale niestety w full max detalach przy ostrej rozpiździawie shadery nie wyrabiają - niestety, sprawdzone organoleptycznie. Co do maszyny nie jest taka zła, 4 GB RAM PC1666, Phenom X2 245@3200Mhz, 2x1TB jakoś daje radę
Syn ma identyczną grafikę (Gigabyte 9600GT) i maszynę C2D E6300@3000Mhz, 4 GB RAM i zachowanie na ostrej, dynamicznej walce identyczne.
Zresztą mam znajomego żołnierza operującego podobnym sprzętem jednak za grafikę odpowiada GTX260 - zupełnie inna bajka
Z racji, że mam pasywnie chłodzonego kompa włącznie z zasilaczem nie pozwolę sobie na grafikę z wbudowaną suszarką.Nie chcę się wygłupiać więc do weekendowych zabaw HD5750 pasywny (niestety najmocniejsza wersja układu chłodzona tą metodą na rynku) wystarczy.
Zastanawiam się jeszcze czy nie zainwestować w nowy system Win 7 wszak wszelkie testy i opinie wskazują, że wiele naprawiono względem Visty, który wydajnościowo pod względem obsługi gier była daleko w tyle z poczciwym WinXP.
Wówczas pełna obsługa pamięci RAM może wiele ukazać bez zmiany karty graficznej.
Ja pitole a obiecałem sobie, że już nie będę wariował ...