Teraz jest 18 gru 2024, 09:05

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 mar 2010, 16:14 

Witam.

Zauważyłem że na allegro są klucze po 80zł, podczas gdy klucz w ea store kosztuje 140... Jak można sprawdzić legalność sklepu który je sprzedaje? Mam na myśli to, że jeżeli kupie u nich klucz, nie zostanie po paru dniach zablokowany.. lub od razu - jak niektórym z forum ea support polska.

Co sądzicie?

W EA mi powiedzieli ze te kody sa nielegalne i sa blokowane. Odradzam wszystkim w takim badz razie sklepu gamecodes na allegro.

Pozdr.

Zmieniam barwę tekstu ze względu na bezzasadność Twojego tekstu. Proszę w przyszłości podać szersze źródło takich rewelacji powołując się na konkretny przypadek/osobę.

Wszystkie klucze kupowane za pośrednictwem legalnego źródła są jak najbardziej w pełni działające i oryginalne.

Jeśli nie potrzebujesz nośnika, kolorowej okładki i efektywnego pudełka czyli nie chcesz skorzystać z oficjalnej-polskiej dystrybucji masz wolny wybór.

PostNapisane: 15 mar 2010, 16:44 

Cos Ci sciemniaja w tym EA Polska, znam wiele osob, ktore tylko w ten sposob kupuja gry i sa to klucze oryginalne. Mniejsza cena wynika z tego, ze nie ma tu plyty, pudelka, marży sklepu, dlatego tez wielu wybiera takie rozwiazania.

PostNapisane: 15 mar 2010, 17:49 

Skoro są pozytywne komentarze to działa, a czemu miałoby być to nielegalne?

PostNapisane: 15 mar 2010, 18:07 

Bo nie jest to oficjalną dystrybucją. Kod jest integralną cześcią zestawu i.t.d.

PostNapisane: 15 mar 2010, 22:59 

Jakiego zestawu, przecież oni najpewniej te klucze kupują w zagranicznych wersjach ea store i korzystają z mocnego kursu złotówki.

PostNapisane: 16 mar 2010, 00:02 

Pewnie to jest na takiej samej zasadzie jak można było kupować cd-keye do BF2 czy 2142 i działały

PostNapisane: 16 mar 2010, 10:07 

jest parenascie tysiecy pozytywów, ale jest tez wiele negatywów odnosnie niedziałania kluczy, albo blokady ich.

Sklep ten twierdzi że klucze kupuje w "g1" - a co to jest, fiołkowego pojecia nie mam :)

To jest link do aukcji: http://allegro.pl/item961215848_battlef ... _24_7.html

Nie wiem czy ryzykować, pudełko i cd mi zbedne, zastanawiam sie tylko czy ten klucz kiedys nagle nie stanie sie zablokowany bo ktos inny bedzie go uzywal... - tylko tego sie boje :)

PostNapisane: 16 mar 2010, 13:38 

Co do użytkowania jednego klucza przez dwóch graczy to chyba klucz jest przypisany do konkretnego konta (jak w steamie) i nie da się zarejestrować go na inne (poprawcie jeśli się mylę). Ja sporo rzeczy kupuję przez Steam i naprawdę sobie chwalę cyfrową dystrybucję (na co mi pudełko, płyta, etc, zwłaszcza że i tak sobie mogę w steamie zrobić backup plików).

PostNapisane: 16 mar 2010, 15:28 

radziłbym uważać na wersje steam sprzedawane w postaci giftów- dla mnie kupno takowego gifta skonczyło się zablokowaniem konta.

PostNapisane: 16 mar 2010, 16:38 

hmm ja kupilem za 95 zl taki wlasnie kluczyk. sciagnalem instalke przez ea dowloadera 4gb jakies 6 h sie sciagalo no i gra chodzi bez zadnych problemow a jak dla mnie kupowanie pudelka za 50 zl jest nie porozumieniem:P

PostNapisane: 16 mar 2010, 16:43 

no jak kupiles gifta to moga ci zablokowac konto - ewentualnie pozniej odblokowac, ale usuwajac bc2.
a zaplaciles 20zl mniej niz za pudelko z gra.

PostNapisane: 16 mar 2010, 16:49 
Redaktor Battlefield.pl

Dzichader napisał(a):
Bo nie jest to oficjalną dystrybucją. Kod jest integralną cześcią zestawu i.t.d.

Mylisz się, kod do EA Store nie jest częścią zestawu pudełkowego. To po prostu inna forma dystrybucji gry, nic nie zostało wyciągnięte z pudełka z grą itd.

Sam kilka takich kluczy miałem na sprzedaż :). To po prostu kolejna forma sprzedaży gry, obok wersji pudełkowej czy wersji ze Steam. Sprzedający na Allegro w większości mają je z USA (Bóg tylko wie jakim cudem narzucają taki niskie ceny :D) i kody te są legalne i na pewno działające.

Nath napisał(a):
Jakiego zestawu, przecież oni najpewniej te klucze kupują w zagranicznych wersjach ea store i korzystają z mocnego kursu złotówki.

Bardzo możliwe, jednak musieliby podczas zakupu gry zaznaczać opcje jako prezent (w przeciwnym wypadku, gra jest od razu przypisywana do konta EA z którego jest zamawiana i tego przenieść nie można). Ale to też bardzo dziwne, bo jeżeli dobrze widziałem to gra w USA z EA Store kosztuje 49$ więc zapewne mają jakaś inną formę zdobywania tych kluczy, być może od innego dystrybutora.

PostNapisane: 16 mar 2010, 18:42 

jakoś kojarzy mi się to z kupowaniem papierów do kradzionego auta, przepraszam skopiowanego :twisted:

PostNapisane: 16 mar 2010, 19:10 

To bardzo zle ci sie to kojarzy

PostNapisane: 16 mar 2010, 22:05 

DeathName napisał(a):
Ale to też bardzo dziwne, bo jeżeli dobrze widziałem to gra w USA z EA Store kosztuje 49$ więc zapewne mają jakaś inną formę zdobywania tych kluczy, być może od innego dystrybutora.

A w jakichś bardziej egzotycznych krajach? Może coś z państw azjatyckich? Swego czasu była afera bo Valve nagle się skapowało że ludzie w USA masowo kupują klucze przeznaczone na rynek azjatycki (korzystając z dobrego kursu walut) i potem odsprzedają z zyskiem na Ebay/popychają te klucze do UE.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2