Teraz jest 19 lis 2024, 07:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 gru 2003, 16:27 
Moderator forum

Cytuj:
Dc przypomina CS (tylko ze na wieksza skale)..wieć masa 13-latków łazi sobie tam aby pograć sobie i się powyzywać

chcesz na ten temat podyskutować ? bo widać że nie bardzo masz rozeznanie jaka jest średnia wieku graczy DC

Cytuj:
Realizm oznacza mniejszy balans...a wiec ludzie nadal chcą rozwalać shermanem tigera 2-3 strzałami i granatami...

moze i masz rację tylko ze oprócz realizmu dla garstki zapaleńców liczy się jeszcze G R Y W A L N O Ś Ć dla graczy

Cytuj:
ROTFL Max chcialbym zobaczyc jak Ty niszczysz 10 Shermanow siedzac w Tygrysie

Wo(d)zu :D moja wypowiedz to była ironiczna riposta na post jurgensa i nic wiecej :lol:

Helmut a cos ty się tak do tego DC przyczepił, koniecznie chcesz porównywac te 2 mody, nie sądzę żeby był sens.

Cytuj:
Grałem w DC. Dla mnie to słaby mod. Nie zaciekawił mnie kompletnie.

no cóż to akurat Twoja sprawa czy w to grasz czy nie - DC ma swoją drabinkę w CB oraz na oko z 50 razy więcej serverów co o czyms świadczy ... o czym domyśl się sam.

Tytuł:
PostNapisane: 11 gru 2003, 16:42 

Wybrałem ten mod bo jest na samym dachu (pod względem popularności)...a EoD i FH są piętro niżej

Po tym jak pograłem parenaście dni non-stop w dc..to właśnie mam takie wrażenie ze spora ilość (naturalnie nie wszyscy) to bachorki "1337" które by tylko grały w tą mapke (sorka ale juz zapomniałem nazwe) w małej wiosce i desantem helikopterowym...

nie wiem jak tam w CB (która własnie spowodowała o popularności DC)
bo nie miałem okazji grać..ale gdyby FH było w cb to również by miało więcej graczy...

Kolejną rzecza która spowodowała jego sławe to to że zainteresowała się nim EA

Jednak porównaj sytuacje gdy wyszła pierwsza wersja DC...z FH jest tak samo wiec trza dać mu troche czasu...

Tytuł:
PostNapisane: 11 gru 2003, 16:53 
Moderator forum

moze i masz rację :) - pozyjemy zobaczymy - w takiej formie jak jest teraz nie ma szans na większe zainteresowanie graczy.

Tytuł:
PostNapisane: 11 gru 2003, 16:56 

Helmut tu już jest rzecz gustu bo ja jestem być może tym 13 latkiem który w DC lubi tylko właśnie mape w wiosce i desanty na helikopterze :D (przypomina mi się wtedy Helikopter w Ogniu :P). Ale i tak dla mnie DC to nic w porównaniu z BF.

Tytuł:
PostNapisane: 11 gru 2003, 17:02 

Nie mam nic do ciebie póki nie wyzywasz wszystkich oraz wmawiasz im jaki ty jesteś 31337 H4Xx0r ! 5Kill0r !

Pozatym to nie moja wina że wy 13-latkowie macie taka a nie inna opinie :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 11 gru 2003, 18:10 

Eee chodziło w porównaniu z FH :D no cóż literówki się zdażają ;). No wiesz Helmut mnie za bardzo współczesna wojna nie pociąga i się o niej nie dowiaduje wszystkiego może więc dlatego poddałem się propagandzie "Delta Force wygrają same wojne" ale i tak bez Ranger to nawet 10 kroków od bramki nic nie zrobili ;P

Tytuł:
PostNapisane: 12 gru 2003, 02:07 

[Night]MaX napisał(a):
biegnie kolo - mierzę i strzelam z pistoletu w kostkę gościa - facet efektownie wybucha obryzgując flakami najbliższą okolicę.

i na podsumowanie skoro ten FH jest taki wspaniały to:
1. czemu nie ma serverów ?
2. czemu nikt w to nie grywa ?

W kostkę z pistoletu nie zabijesz - chyba w FH nie grałeś. A spróbuj powalczyć tygrysem choćby z jednym shermanem 105mm.

Co do serverów, to dopóki w laderze nie pojawi się FH, to mod nie stanie się popularny. A szkodo, bo to mod gdzie strategia i taktyka naprawdę się liczą.

Czy nikt w to nie grywa? Ja gram w praktyce tylko w FH conajmniej od dwóch miesięcy.

Tytuł:
PostNapisane: 12 gru 2003, 02:33 
Moderator forum

jurgens napisał(a):
[Night]MaX napisał(a):
biegnie kolo - mierzę i strzelam z pistoletu w kostkę gościa - facet efektownie wybucha obryzgując flakami najbliższą okolicę.

i na podsumowanie skoro ten FH jest taki wspaniały to:
1. czemu nie ma serverów ?
2. czemu nikt w to nie grywa ?

W kostkę z pistoletu nie zabijesz - chyba w FH nie grałeś. A spróbuj powalczyć tygrysem choćby z jednym shermanem 105mm.

Co do serverów, to dopóki w laderze nie pojawi się FH, to mod nie stanie się popularny. A szkodo, bo to mod gdzie strategia i taktyka naprawdę się liczą.

Czy nikt w to nie grywa? Ja gram w praktyce tylko w FH conajmniej od dwóch miesięcy.

coz ja mam dokladnie takie samo zdanie jak Max, na poczatku bylem zajarany FH bo lubie realizm , sprzet itp, ale jego grywalnosc mnie odzrzucila jakos pomimo ze uwielbiam np klimat OFP, ale liczy sie przede wszystkim grywalnosc i tu okazalo sie ze dupa zbita, ludzie pograli pograli a i tak na dluzsza mete BF i DC okazaly sie lepsze bo serwow FH coraz mniej, zawsze zostanie garstka zapalencow ale wiekszosc ludzi i tak wybierze to co im bardziej odpowiada i to przy czym sie lepiej bawia

Tytuł:
PostNapisane: 12 gru 2003, 04:54 

jurgens -> Sherman 105mm to samobiezna arty... g*wno zrobi Tygrysowi :D

A jesli chodzi o FH, to tak wlasnie wyobrazalem sobie z poczatku BF1942. Dlatego BF bez FH nie liczy sie dla mnie.
Lubie bajki, ale kiedys trzeba z nich wyrosnac i stawic czola FH.

Tytuł:
PostNapisane: 12 gru 2003, 11:06 

Holman napisał(a):
coz ja mam dokladnie takie samo zdanie jak Max, na poczatku bylem zajarany FH bo lubie realizm , sprzet itp, ale jego grywalnosc mnie odzrzucila

Co rozumiesz przez grywalność?

Fakt - że jeśli chodzi o mapy to z całego starego pakietu FH grywalne są Karelia, Zielona Góra, Valirisk. Z nowego mappacku bardzo fajny jest Korsuń.

Sporo mam w FH jest po prostu za duża. Widoki są fajne, ale jeśli przez pół gry jedziesz z punktu do punktu aby zginąć, to nie ma sensu. Wiele mam jest zwyczajnie za duża, aby były grywalne.

Moje ulubione mapy w FH to w większość mapy z BF-a : Bulge, Bocage, Kurks, Charkow(Winter), Stalingrad, Wake.

Tytuł:
PostNapisane: 12 gru 2003, 11:10 

Wozu napisał(a):
jurgens -> Sherman 105mm to samobiezna arty... g*wno zrobi Tygrysowi :D

A jesli chodzi o FH, to tak wlasnie wyobrazalem sobie z poczatku BF1942. Dlatego BF bez FH nie liczy sie dla mnie.
Lubie bajki, ale kiedys trzeba z nich wyrosnac i stawic czola FH.

he,he. Już niejednego tygrysa załatwiłem z tej haubicy. Szczególnie jak stoję za górką i korzystam, że strzela łukiem jak w BFie ;) ATSD mylą mi się strasznie Sherman z haubicą i ten z długim działem ppanc.

Ja też właśnie tego oczekiwałem od BF-a co jest w FH. Zdobywanie flag szczególnie tych o małym obszarze do wyszarzania, to naprawdę niesamowite przeżycie - wizualne.

Tytuł:
PostNapisane: 12 gru 2003, 14:26 

Te "wieksze" Shermany to M36 Jackson (w zasadzie niszczyciel czolgow) i Firefly Vc. W zasadzie jezdzilem tylko Firefly'em (na OMG) i wiem, ze dwa strzaly z jego 17pdr niszcza spokojnie Tygrysa... z kazdej strony.

Co do zdobywania flag, to jest to zajefajna przygoda :). Siedzac w puszcze nie czuje sie wcale "panem sytuacji", bo wystraczy celny PIAT lub co gorsza Panzerfaust 100 ;P. Dlatego czasem lepiej flagi zajmowac na piechote ;).

Ponad to w FH bardzo mi sie podoba ukrywanie w lejach po wybuchu pocisku artyleryjskiego. Jesli nie kreci sie wokol piechota przeciwnika ;) to w zasadzie jest to doskonala pozycja do atakowania czolgow wroga. Dlaczego? Ano z powodu niskiej sylwetki wlasnego czolgu, poniewaz przeciwnik w zasadzie widzi tylko wiele wystajaca z ziemi :o).

Ciekawi mnie takze wprowadzenie Pantery. Bo pancerz, choc cienszy, byl pochylony i jesli w Tygrysie pociski wrecz zatrzymywaly sie na pancerzu, to w Panterze one rykoszetowaly. Wiec na forum FH pojawily sie glosy aby od frontu Pantera miala takie same charakterystyki hitboxa jak Tygrys. Za to tyleczek Pantery jest juz jej bardzo slabym atutem, tylko 40mm pochylone pod katem 60 stopni (30 stopni od pionu).

Tytuł:
PostNapisane: 12 gru 2003, 14:59 
Oldboy Battlefield.pl

tyy a przypadkiem pochylen nie podaje sie do pionu? co?

Tytuł:
PostNapisane: 12 gru 2003, 15:00 

Najlepszy do przejmowania flagi pod strzałem piechoty by był Sd.Kfz.251/22 z 7.5cm PaK40 na pokładzie :)...bardzo dobry np. na Bulge

Tytuł:
PostNapisane: 12 gru 2003, 15:08 
Oldboy Battlefield.pl

a moim zdaniem najleprze do przejnowania flag jest:
tiger+ 2x IV :twisted: i przedwstepnie pare razy art. :twisted:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2