Teraz jest 2 lis 2024, 16:30

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 mar 2010, 10:29 

Witam
Mam świeżo postawiony system vista, net z aster, oryginalnego BC 2 - grałem w niego bez żadnych problemów przez dwa trzy dni i nagle wczoraj zaczęło mnie wyrzucać z gry wraz z komunikatem
PRZERWANO POŁĄCZENIE Z SERVEREM SPRAWDŹ SWOJE POŁĄCZENIE SIECIOWE I SPRÓBUJ PONOWNIE

Przeglądałem forum zauważyłem, że istnieją różne teorie od kwestii zablokowanych portów, problem z PB, zainstalowaną bete czy winę niedopracowanego produktu. Niestety w owych tematach nie udało mi się znaleźć konkretnego rozwiązania problemu.
Aktualizowałem PB i BC 2 ale sytuacja się nie zmieniła. Nie ukrywam, że nie bardzo wiem już co robić. Proszę o jakąś konstruktywną pomoc. Niestety osoby, którym udało się rozwiązać problem nawet dzięki poradom forumowiczów nie zawsze informują czy konkretna sugestia rozwiązała ich problemy.

Dziękuję z góry za pomoc

PostNapisane: 26 mar 2010, 10:36 

Serwer ea zamula nieda sie zalogować nawet w dniu dzisiejszym na swoje konto ea.Po nacisnieciu przycisku zaloguj sie pokazuje sie kółko z logowaniem i po 20 sekundach Nie udałó ci sie połączyc z ea online tzw failed to connect jak w becie coś napewno robia może jest przerwa?

PostNapisane: 26 mar 2010, 10:41 

o 9 robili restart serwerow http://twitter.com/OfficialBFBC2
ok. 9:30 chyba cos poszlo nie tak i EA lezy. cierpliwosci, pewnie zaraz wstana

PostNapisane: 26 mar 2010, 10:46 

Rozumiem ale jak ma to do tego, że wczoraj także miałem taki komunikat. Poza tym może wyraziłem się nie precyzyjnie wyrzuca mnie w trakcie rozgrywki z serwera i wywala w/w komunikat. Zdarzyło mi się to wczoraj z 7 razy i o dziwo w końcu udało mi się zagrać na jakimś serewrze przez 1,5 h bez wyrzucenia. Natomiast gdy grałem w pon, wt, śr nie było żadnych problemów. Zastanawia minie czy ów komunikat jest wywołany czymś co jest nie tak u mnie na kompie czy jest to wina problemów EA i większej ilości graczy.

PostNapisane: 29 mar 2010, 03:06 

Witam ..
Mnie jest ciężko uwierzyć w problemy EA ..
Ja jestem zdania że przyczyny problemów leżą w Windowsach lub programach ..
Ja mieszkam w Irlandii ..
Mam intela 4x2,6GHz / 4GBDDR2 / GTS 250 1GB .. i łącze BT 15Mbit (coś jak Tepsa..)

Ze dwa tygodnie temu zakupiłem BF BC2 .. i ANI razu nie udało mi się połączyć z żadnym serwerem ..
Dodam że najbliższe serwery mam w Dublinie (40KM ode mnie) gdzie ping mam 20/30 ...

Myślę że jest to wina Windowsa 7 ultimate ..

Ponieważ nie tylko BF BC2 mi nie działa ale i CS SOURCE

Dziwne jest jednak że zwykły BF2 działa jak i stary CS i CS:CZ ..

Niestety nie mogę wgrać se nic tylko Vistę lub 7 .. bo XP nie obsługuje quad core...

Wywaliłem z systemu wszystko ... firewall.. kva .. i nie wiem ..

Jednak myślę że jest to problem w konfiguracji sieci lub kart sieciowych .. gdzieś jest opcja .. lub błąd ..
Pamiętam .. z ponad rok temu .. miałem Vistę .. i miałem ten problem .. Lecz nie jestem w stanie se przypomnieć jak go rozwiązałem ..

A i żeby w BF BC2 widoczne były pingi serwerów .. należy uruchomić grę jako administrator .. Tyle wiem ..

PostNapisane: 29 mar 2010, 03:49 

MAM !!!!! ROZWIĄZAŁEM PROBLEM !! :)

FIREWALL !!!

TYLKO nie windowsowski !!!

Chodzi o FIREWALL-a na routerach !!! one blokują pakiety tych gier !!!

Wystarczy zmienić ustawienia na FIREWALL-a z MEDIUM na LOW .. lub go wyłączyć !
Ponieważ jeśli ktoś nawet przydzielił porty w NAT .. To i tak FIREWALL routera je blokował !
PROSTE :)

Pozdrawiam :)
Miłej gry wszystkim :)

PostNapisane: 30 mar 2010, 13:58 

Mnie tam nic wyłączenie routerowego firewalla nic nei dało, porty też mam wszystki odblokowane (dmz)... chociaż ja mam problemy z 5 minutes logout

PostNapisane: 30 mar 2010, 14:49 

@radzio2k

Ja też na początku nie mogłem się połączyć z żadnym serwerem. W routerze miałem odblokowane wszystkie porty (DMZ). Z głupa stwierdziłem, że odblokuje porty pojedyńczo i .. ku mojemu zdziwieniu pomogło.
Później przeczytałem gdzieś, że w jakiś dziwny sposób BC2 często nie respektuje DMZ'a.

Co do logoutów, wyrzuceń z serwerów, często pomaga ręczna aktualizacja PB za pomocą pbsetup.exe

pozdrawiam

PostNapisane: 30 mar 2010, 17:26 

Odblokowałem tez każde osobno jakie pojawiały się w tematyce BC2 i nic, odblokowałem od 1 do 999999(...) też nic, na dmz ja zazwyczaj siedzę nie tylko dla bc2 i to nic nie daje
Z resztą z jako takim połączeniem się na starcie nie mam problemów tylko po kilku minutach rozłącza mnie (nawet w menu jak siedzę) pod pretekstem abym sprawdził swoje połączenie
O dziwo brat od kiedy odblokowałem mu porty (tez od 1 do samych 'dziewiątek' wpisałem) gra bezproblemowo (obaj mamy własne kopie gry) i jaka róznica między nami największa to chyba to że on ma XP ja Vista

No i mnie wykopuje jak pisałem abym sprawdził swoje połączenie (z nim jednak wszystko ok) a nie punkbuster

Czekam kolejny tydzień na łatkę :(

PostNapisane: 1 kwi 2010, 12:48 

A może rzeczywiście system operacyjny sprawia problemy?
Skoro teraz siedzisz na Viscie, polecam zainstalowac Win7. Moim zdaniem jest to naprawdę fajny system, a dodatkowo może rozwiąże problem logoutów.

Strefa czasowa: UTC + 2