mattikomPL napisał(a):
Szukałem poradników do klas,aby dowiedzieć się czegoś więcej niż moje doświadczenie,ale nie znalazłem poradnika dla MECHANIKA. Lubie nim grać,ale może są jakieś tricki korzystnej dla tej klasy
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Proszę o Wasze opinie
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Gram mechanikiem, i ... nie jest lekko. W zasadzie nie ma co za bardzo liczyc na jakis niesamowite wspolczynniki kill/death, czy inne staty. Bron podstawowa raczej kiepska: zaleznie od mapy przydaje sie AK74 Krinkov (chyba najwszechstronniejsza), PP2000 (szybkostrzelna) lub UMP45 (maly magazynek). Do tego trzeba sobie dobrac perka stabilizujacego celnosc + red dot.
Co do rakiet, miotam sie pomiedzy Gustavem (dobre przeci kampiacym w oddali snajperom-kamperom) a M136 (latwiej trafic w czule miejsce czolgu). Min uzywam zadko.
Jak juz pisalem, gra sie ciezko w szczegolnosci na mapach, gdzie dozwolona jest klasa Recon. Trzeba przemykac gdzies krzakami, pod skalami, pomiedzy budynkami. Ciezko tez zalatwic czolg, zadko udaje mi sie to za jednym zyciem. A wydaje mi sie, ze powinno byc latwiej. Raz udalo mi sie 2 rakietami odpalonymi prosto w tyl czolgu z bliskiej odleglosci.
Co do hintow:
- klasa slabo nadaje sie na wieksze, otwarte mapy
- wiekszosc czasu przemieszczam sie z bronia gotowa do strzalu
- podstawowa bron ma slaby damage - trzeba celowac w dynke delikwenta, zeby zalatwic sprawe headshotem
- caly czas trzeba byc gotowym do wyciagniecia pistoletu - nie raz mi dupsko uratowal (polecam M93R)
Wg mnie to najslabsza klasa w grze, ktora potrafi Bad Company 2 zniechecic do siebie, jesli sie ktos - tak jak ja - uprze na inzyniera. Szturmowiec ma dobre bronie + perki, snajper-camper generalnie nie musie sie niczym przejmowac, medyk moze sprayowac z machine guna. Po inzynierze spodziewalbym sie np. szybszego uzbrajania / rozbrajania ladunkow pod MComach, wiekszego damage'u wyrzutni, jakiejs mozliwosc podkladania min przeciw piechocie. Pogram jeszcze troche inzynierem, i zmieniam na szturmowca. Co klasyka, to klasyka.
Aha, dzisiaj udalo mi sie rozwalic czolg przeciwnika wiertarka
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ktos na fourm sie zastanawial, czy sie da. Da sie. Swoje pojazdy sie naprawia, obce - niszczy. Tylko jak sie dostac w okolice wrogiego czolgu, gdy pod kazdym krzakiem na okolicznych gorach kamperzy snajperzy az kolejki tworza do oddania strzalu zza pniaka
DoZo na ubitej ziemi!
PP, inzynier.