Teraz jest 18 lis 2024, 21:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 kwi 2010, 13:36 
Moderator forum

Sama prawda o całej sytuacji...

http://wiadomosci.onet.pl/6599651,1,relacjetv.html

Hypki mówi mądrze i zna się na tym (choć czasami mówił banialuki).

A tu przedstawiono jak to wszystko mogło wyglądać (jest to tłumaczenie z rosyjskiego forum, tłumaczenia dokonał tompac z forum lotnictwo.net.pl)

http://img189.imageshack.us/i/shemasmolenskl3.jpg/

PostNapisane: 15 kwi 2010, 15:42 

http://www.tvn24.pl/0,1652190,0,1,tu_15 ... omosc.html

A tak nawiasem co do pochowania Lecha Kaczyńskiego na Wawelu to powinniśmy się powstrzymać od sporów dot. tej sprawy. Połowa świata ma oczy zwrócone ku Polsce, pokazują nas w telewizji a na pogrzebie będzie wiele ważnych osób, a część Polaków wspiera się o to czy prezydent na to zasłużył czy nie. Jest żałoba narodowa, nie czas na to. Tak jak napisał Uapa, Lech Kaczyński będzie pochowany na Wawelu czy tak czy tak. Ale interesuje mnie jedna sprawa, jeżeli Kaczyński będzie pochowany na Wawelu, to czy nie będzie dalszych sporów czy Kwaśniewski czy Wałęsa również nie mogą być pochowani na Wawelu? Prezydenta Kaczyńskiego 'zakrywa' to, że zginął w katastrofie lotniczej, no ale żadnych innych kluczowych rzeczy nie zrobił. Wspomniałem o Lechu Wałęsie, zasłużony człowiek i były prezydent, więc on również będzie pochowany na Wawelu?

PostNapisane: 15 kwi 2010, 17:00 
Moderator forum

Dla mnie żałoba się skończyła w momencie kiedy na jaw wyszła megalomania Jarosława Kaczyńskiego...
Dlaczego Kaczorowskiego nie pochowają na Wawelu? Był bardziej dla Polski zasłużony.
Ciekawe co będzie jak się okaże, że winnym całej tragedii był sam Lech Kaczyński...Wtedy rodziny ludzi którzy zginęli w tej katastrofie mogą wystąpić do Rządu RP o ogromne odszkodowania a Lech Kaczyński już nie będzie bohaterem.
Tak jak mówił w wywiadzie Tomasz Hypki, paru co mówiło na pilota pamiętnego samolotu latającego nad Gruzją, że oficer powinien mieć więcej odwagi już nie żyją...

PostNapisane: 15 kwi 2010, 17:26 

Kaczorowski zdaje się powiedział gdzie chce być pochowany

http://www.youtube.com/watch?v=ixR-9yQrlo0

pod koniec jakby strzał słychać

PostNapisane: 15 kwi 2010, 20:36 

Uapa, piszesz że ludzie będą mówili że rząd marnuje kase na samoloty.
ale od kiedy rząd słucha ludzi? kto jest za euro?(chodzi mi o walutę)
kto jest za sprzedażą stoczni? kto jest za pochówkiem na wawelu?
rząd słucha ludzi wtedy kiedy mu wygodnie :stupid:
a co do tego wawla, to skoro to ma być pamiatka wszystkich ofiar, niech wszystkich tam pochowają. prezydenta rozumię, ale prezydentową która żadnej funkji niepełniła to według mnie zleksza przesada.
Nasz były prezydent nic nie wniósł, nic nie zrobił, rozbił sie i ma być pochowany jako wielki polak?

fajne perspektywy ma nasz naród...

PostNapisane: 15 kwi 2010, 21:38 
Moderator forum

jokermen napisał(a):
Uapa, piszesz że ludzie będą mówili że rząd marnuje kase na samoloty.
ale od kiedy rząd słucha ludzi? kto jest za euro?(chodzi mi o walutę)
kto jest za sprzedażą stoczni? kto jest za pochówkiem na wawelu?
rząd słucha ludzi wtedy kiedy mu wygodnie :stupid:
a co do tego wawla, to skoro to ma być pamiatka wszystkich ofiar, niech wszystkich tam pochowają. prezydenta rozumię, ale prezydentową która żadnej funkji niepełniła to według mnie zleksza przesada.
Nasz były prezydent nic nie wniósł, nic nie zrobił, rozbił sie i ma być pochowany jako wielki polak?

fajne perspektywy ma nasz naród...

A co ma rząd do pochówku na Wawelu? Nie ma miejsca tam na 96 grobów, dziś któryś z historyków przedstawił propozycję aby powstał tam symboliczny grób Katyński ale niestety on tam nie powstanie. Wybacz ale powiedzenie, że nic nie zrobił jest pewną przesadą. Jak pisałem właśnie jego śmierć w chwili obecnej 'robi' dużo.

PostNapisane: 15 kwi 2010, 22:20 

Nie czas teraz na zarty, ale Oni pewnie teraz zaluja tego skeczu.
http://www.youtube.com/watch?v=0t1w053I5Ck
Nie widzialem tego wczesniej, bo watpie, aby to nadali teraz..
Nawiasem mowiac, ja dopiero teraz doceniam te pare prezydencka..

Napuszczali teraz tyle filmow i materialow nieemitowanych do tv, ze podejscie kilku procent polakow napewno by sie zmienilo.

PostNapisane: 15 kwi 2010, 22:48 

Już się zaczął serial pt:"umieramy z głodu pensja poselska ledwo na waciki starczała" http://praca.wp.pl/kat,18453,title,Niektore-rodziny-ofiar-bez-srodkow-do-zycia,wid,12173804,wiadomosc.html?ticaid=19fee :roll:

PostNapisane: 16 kwi 2010, 03:58 
Moderator forum

Wojtas napisał(a):
Dla mnie żałoba się skończyła w momencie kiedy na jaw wyszła megalomania Jarosława Kaczyńskiego...

Święte słowa. Dla mnie Wawel to miejsce szczególne, dlatego ciężko jest mi się pogodzić z tym że pochowano tam na przykład Miłosza. Można było z tym zaczekać i pozwolić aby czas zweryfikował nasze sądy na Jego temat . Bo teraz nie będzie wiadomo czy jego poezja przetrwa wieki bo była taka dobra, czy może przetrwa dlatego że miejsce pochówku jest takie a nie inne.

PostNapisane: 16 kwi 2010, 14:22 

Uapa, zgodzę się robi dużo.
ale nic dobrego....
teraz trwa walka o wawel. i tak tam będzie pochowany choć według mnie jest to niesprawiedliwe...

PostNapisane: 17 kwi 2010, 10:08 

MK napisał(a):
Już się zaczął serial pt:"umieramy z głodu pensja poselska ledwo na waciki starczała" http://praca.wp.pl/kat,18453,title,Niektore-rodziny-ofiar-bez-srodkow-do-zycia,wid,12173804,wiadomosc.html?ticaid=19fee :roll:

Ręce opadają.... rzeczywiście te prawie 10klocków to na waciki starcza. Szkoda tylko, że w pizdu osób zarabia 1180 zł na rękę i nie raz musi utrzymać rodzinę za tą kasę i gdyby taka osoba zginęła to żadnego odszkodowania by rodzina nie otrzymała ani nic...

PostNapisane: 17 kwi 2010, 14:47 

Szymas^PL napisał(a):
MK napisał(a):

Ręce opadają.... rzeczywiście te prawie 10klocków to na waciki starcza. Szkoda tylko, że w pizdu osób zarabia 1180 zł na rękę i nie raz musi utrzymać rodzinę za tą kasę i gdyby taka osoba zginęła to żadnego odszkodowania by rodzina nie otrzymała ani nic...

To troche bardziej skomplikowane, a 10 klockow to faktycznie na waciki moze im nie wystarczyc. Wysoki standard zycia kosztuje, maja teraz na prawde duzy problem.

PostNapisane: 18 kwi 2010, 13:16 

Raczej bym się zdziwił gdyby takie odszkodowania nie były wypłacone. Co z tego że dostaną po 40tyś.zł? Życia to tym ludziom nie zwróci, a jest to jako taka pomoc zwłaszcza dla ludzi którzy utracili członka rodziny zarabiającego na utrzymanie. Co mieli by zrobić gdyby nie ta kasa? Mają sobie radzić sami?! Są sami sobie winni że wsiadali do tego samolotu?!

PostNapisane: 18 kwi 2010, 14:52 

Z tego co wiem politycy w zaleznosci od stanowiska zarabiaja od 15-50k zl/mies (byc moze sie myle i liczby sa nieprecyzyjne). W tym przypadku, 40k zl po 1-2 miesiacach zabraknie na splacenie byle kredytu, czynszu, leasingu czy czesnego na jakis zajebistych studiach.

PostNapisane: 19 kwi 2010, 17:54 
Redaktor Battlefield.pl

Putra zostawił 8 dzieci, które utrzymywał...

I'm as cold as the cold wind blows

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2