Panowie nie odbierzcie mnie zle....ale wiekszosc z was zarejestrowala sie pod koniec 2009 a z poczatkiem 2010r. na forum i zaczynacie przygode z battlefieldem..lecz jednak tych starszych graczy ktorzy cisna przynajmniej od bf2 znajacy klimaty tej serii jest troche wiecej no i okazuje sie ze bf1942,bf2,bf2142>bc2 dla nas osobiscie ,jak zauwazam spadek popularonosci bc2??
-mniej ludzi na serwerach
-mala ilosc gatherow na ESL
-niska frekwencja klanow w CB w drabince CQ jak i SR
-cybersport ktory mial byc oblegany przez to ze sa nagrody pieniezne(ale jakos nie odczuwam zeby byl szal)...w tej 2 edycji widac ze mniej klanow przystopilo i zadnych nowych nie sadze zeby zakonczylo sie to lanem ze wzgledu na male zainteresowanie chodziaz mozna zgarnac kase
-LAN ktory ma sie odbyc w Bialymstoku,nie slysze zeby byl wielki szal jak to bylo w przypadku Time To Play w Poznaniu oraz LAN w Warszawie..wtedy sie o tym mowilo,bylo glosno,ludzie na forach robili tematy kto skad jedzie,z kim sie zabrac,jak z noclegami...byla podjarka a teraz..cisza
-statystyki na xf..wiem ze nie bierzecie tego pod uwage...ale co to znaczy? ze teraz ludzie mniej uzywaja xf czy bc2? chyba logiczniejsze ze mniej osob w to gra
-top 100 graczy,nie widze zeby nabierali w godziny w takim tempie w jakim to bylo na poczatku..daje sie odczuc taki pulap do ktorego dochodza...i przestaja grac
prawda jest taka ze bad company 2 to tytul ktory na sile zostal przeciagniety z konsoli na PC i nie to ze gra jest konsolowa to zostal zabity klimat serii battlefieldow,w trybie:cq zamiast glownym celem byc flagi to sa fragi,SR to jakas porazka dla mnie osobiscie,glupi wyscig z IW zeby zrobic gre COD-podobna i wiele innych mankamentow,mapy sa waskie,flagi ustawione jedna za druga,brak samolotow,helka nie jest tak mocna jak powinna byc...tak naprawde sprzetow co bylo w bf2 to tutaj jest garstka...i wiele wiele innych rzeczy
szakal0x napisał(a):
W bfa nie gram już od ponad miesiąca, i jak na razie nie wydaje mi się żebym w najbliższej przyszłości w to grał. Gra taka fajna ale i tak mnie znudziła ;p A myślałem że będę grać w to z pół roku non stop ^^
Mimo "zajebistości" tej gry coś w tym chyba jest bo wielu osobom które znam bc2 po prostu się znudził ;/
nie ma elementow arcadowki...zauwaz ze wszyzstkie budynki byly sraczkowatego koloru w innych bfach..nie dalo sie do nich wejsc,kampic w nich..nie licze wyjatkow,druga sprawa byla taka ze byla przyjemnosc z fragowania bo na jednym magazynku jak ci wylecialo 4 gosci to mogles w przeciagu nawet 1 sek. zdobyc 4 fragi...to bylo wlasnie skillowe..takie gry jak quake,cs,cod maja ten klimat...bf2,1942 i 2142 tez to mialy...byl fun..teraz tego nie ma,druga sprawa grafika slycniutka nie znaczy ze gra bedzie miodna...crysis taki ladny...a jednak tez nie byl tak popularny,nie wiem czy sie zgodzisz ale najlepsze gry to te takie proste,bez zbednej ilosci grafy-traw,drzew,mgiel itd...wyskakujesz..widzsz 2 typow..dajesz fire..ciagniesz myszka w dol zeby opanowac recoila...padaja jak muchy a ty cieszysz sie jak bob ze ladnie zfragowales 2 typow 5 kulami......tego tu nie ma a wlasnie to wciagalo najbardziej