Teraz jest 14 lis 2019, 03:47

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 cze 2010, 18:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 paź 2009, 15:38
Posty: 24
Mam problem! Czasem kiedy gram obraz zaczyna mi migać na czarno dzieje się to raz dłużej raz krucej czasem mam tak że jak patrze na ziemie to obraz staje się czarny a jak podnoszę głowę spowrotem jest ok. Wie ktoś o co chodzi??
Mój sprzęt:
4gb ram
Intel Core i5 4x 2.66 GHz
GF GTX 275
Windows 7 32 bity

Jeśli jest podobny temat to przepraszam i proszę o podanie mi linku.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 cze 2010, 20:09 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2009, 14:15
Posty: 82
Zapodaj screena, a w międzyczasie zainstaluj najnowsze stery do grafy.

_________________
ObrazekObrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 cze 2010, 20:32 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 paź 2009, 15:38
Posty: 24
pogralem troche i nie udalo mi sie zlapac sprubuje jeszcze jutro ale jak nie rozumiesz o co mi dokladnie chodzi to w trakcie gry sobie włączaj i wyłączaj monitor na zmiane to zrozumiesz o co chodzi i tak jak mówiłem to sie dzieje zwykle niecałą minutę może mi się karta grzeję? co myślisz


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 cze 2010, 20:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lip 2009, 14:15
Posty: 82
Ekspertem to ja nie jestem, ale jakby się grzała karta to miałbyś jakieś krzaczki etc. Może zasilacz?

_________________
ObrazekObrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 cze 2010, 14:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 paź 2009, 15:38
Posty: 24
też mi się tak wydawało bo jak składałem kompa to kupiłem zasilacz 500w, ale się okazało że do gtx 275 potrzebny jest jakiś specjalny zasilacz no to wymieniłem i tam gdzie kupowałem powiedzieli że 320w starczy mi się wydawało że to za mało ale oni powiedzieli że jakby było coś z zasilaczem to by wogóle gra nie ruszała


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 cze 2010, 15:44 
Offline
Zbanowany

Dołączył(a): 9 mar 2010, 16:45
Posty: 33
http://www.nvidia.pl/object/product_gef ... 75_pl.html

No to Cię chyba wykiwali, bo minimalna wymagana moc zasilacza dla tej karty to 550W. Przynajmniej tak jest podane w specyfikacjach tej karty na stronie nvidii.

_________________
CD-key do Battlefield: Bad Company 2:
5P13R-D4L4J-1KUP5-3ORY6-1N4Ł4


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 cze 2010, 18:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 paź 2009, 15:38
Posty: 24
ja im dokłądnie powiedziąłem to samo i tak jak wcześciej pisałem to na 500w nie mógł pociągnąć i komp mi się restartował przy włączaniu gry, a potem mi wsadzili jakiś specjalny zasilacz oczywiście gratis bo prawie miesiąc nie miałem karty (bo myśleli ze to ona uszkodzona bo na GF 9600 dziłało) i się pomyliłem na zasilaczu pisze "total power 420w" ja poczekam do tej nowej łatki moze to coś z directx ale jak to nic nie da to pójde i wyjaśnie

Ps fajny ten twój klucz do bc2 "spier*alaj i kup orginał" XD


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 cze 2010, 20:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 kwi 2008, 20:16
Posty: 178
Parę dni temu, jak były te upały, to obraz migał mi na czarno (nie tylko w BC2) jak się grafika przegrzewała. Moim zdaniem to jest dokładnie to.
I nie graj na siłę jak Ci miga, bo jeszcze spalisz kartę. Ja tak już jedną załatwiłem.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 paź 2010, 15:27 
Offline

Dołączył(a): 16 sie 2010, 02:56
Posty: 81
Witam,
mam podobny objaw, nie jest to zasilacz, bo 700W i nie przegrzewający się sprzęt (gram w chłodnym
pomieszczeniu), wygląda jak zwykły błąd gry, znika mi wija z gry, widzę tylko mini mapkę i poruszających
się swoich oraz zaznaczonych przeciwników, sterowniki najnowsze, gtx275.
Zainstaluję dziś grę jeszcze raz a jak nie pomoże to system. Zobaczymy.
Wszystkie inne gry działają OK.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 paź 2010, 04:00 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 cze 2010, 02:31
Posty: 444
Sama moc maksymalna zasilacza nie jest aż tak ważna, bo najbardziej liczy się obciążenie na linii +12V, a słabsze zasilacze (typu "no-name") mają bardzo słabe te linie co może prowadzić do problemów ze stabilnością komputera, więc jak już piszesz coś o zasilaczu to sprawdź i napisz jego firmę i model lub daj zdjęcie tabelki z nalepki na nim.

Poza tym, sprawdź temperaturę karty podczas grania, zainstaluj inne sterowniki (jeżeli najnowsze nie pomagają to zainstaluj starsze, bo karta nie jest najnowsza), pobaw się ustawieniami graficznymi w grze.

_________________
"Tylko martwi ujrzeli koniec wojny"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 paź 2010, 14:47 
Offline

Dołączył(a): 16 sie 2010, 02:56
Posty: 81
Zasiłka to jakiś modularny chiftec, daje radę, na BSD/Linux bez zająknięcia wytrzymuje
wielogodzinne kompilacje jak i q4/doom3 (ustawienia max), odnoszę wrażenie, że to ostatniej
aktualizacji, na szczęście błąd pojawia się sporadycznie, tzn mogę grać godzinami i nic,
a np teraz po 3 min gry miałem to od razu, błąd też znika sam (jak wytrwam w grze) i można
grać dalej, nie zawsze mam cierpliwość przeczekać po ciemku na planszy, bo zazwyczaj się to
nie udaje (o dziwo :) ), nie mogę się też pochwalić żadnym zabiciem po ciemku :)

Ściągam betę z nvidii - zobaczymy, system zaktualizowany w całości - siódemka.

-edit-
Czarny ekran potrafi utrzymać się kilka/kilkanaście sekund lub miga, nie ma reguły, losowo.

-edit-
jest lepiej, tzn obraz pomigał na beciach na początku gry ale później 2h grałem bez problemu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 gru 2010, 04:29 
Offline

Dołączył(a): 1 paź 2010, 13:54
Posty: 5
Widzę że nikt nie znalazł rozwiązania :( zauważyłem że wszyscy z tym błędem moją grafikę gtx 275. Ja mam to samo znika obraz z gry zostaje mapka i znaczniki drużyn też gram na gtx 275 zasilacz mam antec 650 więc nie sądzę że to jego wina. Problem pojawił się po którymś pachu... Zmiana sterów nie pomaga próbowałem na 4 wersjach.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 gru 2010, 11:16 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 maja 2010, 16:36
Posty: 1158
Mam to sporadycznie na Ati więc to chyba nie wina grafik.
Trzeba wtedy wyjść z gry i wejść ponownie (do menu) wtedy mam ok. Tylko na G4G trudno się wbić więc przez takie coś tracze czasem 20 min.
DICE Ja tobie pakazu! ;)

_________________
Mój ulub. serwer:
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 gru 2010, 14:46 
Offline

Dołączył(a): 15 lis 2010, 18:51
Posty: 2
Tu nie chodzi o przegrzewanie się grafy, ani o słaby zasilacz - gra ma problemy z poprawnym wyświetlaniem blooma na niektórych kartach (np. GeForce seria 2xx). U mnie pomogło wyłączenie bloom (Moje Dokumenty\BFBC2\settings.ini, linijka Bloom, zmiana wartości z true na false). Gra wygląda niestety trochę gorzej, ale problem znika.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 gru 2010, 17:04 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 maja 2010, 16:36
Posty: 1158
u mnie bloom jest wyłączony a podczas wgrywania mapki widze tylko znaczniki i mapke... reszta czarna

_________________
Mój ulub. serwer:
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL