Teraz jest 28 lis 2024, 14:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 cze 2010, 19:35 

Ciekawe jak duży procent graczy ma 2 spięte graficzne...Też mi problem :roll:

PostNapisane: 18 cze 2010, 19:45 

A mi działa lepiej. Mapki ładują się tak samo, ale co zauważyłem to spadki fps przy starcie mapy są mniejsze niż poprzednio. Czyli jest dobrze! :mrgreen:

PostNapisane: 18 cze 2010, 21:10 

Jak wygląda sprawa z nowymi sterownikami na mobilnych grafikach ? Wczytują się szybko te mapy?

PostNapisane: 18 cze 2010, 21:17 
Zbanowany

kelso napisał(a):
Jak wygląda sprawa z nowymi sterownikami na mobilnych grafikach ? Wczytują się szybko te mapy?

odpowiem tak: zajrzyj na fora, uzyj google...
http://www.rage3d.com/board/showthread.php?p=1336286029
http://www.google.de/search?hl=pl&rls=com.microsoft%3Ade%3AIE-SearchBox&rlz=1I7ACAW_deDE352&q=mobility+10.6+bc2&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

PostNapisane: 18 cze 2010, 22:47 

[Yossarian] napisał(a):
kelso napisał(a):

odpowiem tak: zajrzyj na fora, uzyj google...
http://www.rage3d.com/board/showthread.php?p=1336286029
http://www.google.de/search?hl=pl&rls=com.microsoft%3Ade%3AIE-SearchBox&rlz=1I7ACAW_deDE352&q=mobility+10.6+bc2&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

Ej no, po to ten temat jest, żeby sobie pomóc nie? Jak ja nie lubię odwoływania do googli. Sam zawsze mam z tym problem bo co sam próbuje wyszukać w google to znajduje odwołania albo do zamkniętego tematu, gdzie ktoś tylko zapytał, albo z odwołaniem do googli. Pomóżcie koledze, a nie :P
Chodzi mi o to, że wystarczyło powiedzieć, tak lub nie i dlaczego.

PostNapisane: 19 cze 2010, 01:55 

PavelZet napisał(a):
Bo$s napisał(a):
PigHunter napisał(a):
Za każdym razem kiedy chcesz instalować nowe sterowniki należy najpierw odinstalować stare.

A moja babcia mówi na komputer "diabeł"... Już nie te czasy, można nadpisywać i wszystko działa tak jak powinno.

cytat ze stromy ATI/AMD - artykuł o instalacji nowych sterowników w Win 7

Any pre-existing graphic drivers must be first uninstalled, to prevent any errors that may occur when installing the latest ATI Catalyst™ drivers.
Note! The following instructions only apply if a graphics driver pre-exists on the system. This step can be skipped if the system currently has no legacy graphics drivers installed.

http://support.amd.com/us/kbarticles/Pa ... dows7.aspx

babcia ma rację :wink:

Bla bla bla :P Tzn. fajnie, że piszą, ale na prawie jazdy uczyli Cię, żeby trzymać obie ręce cały czas na kierownicy w pozycji za 10 druga. I co? Gdyby to było takie istotne to installer wymuszałby najpierw deinstalację sterów, a potem ich ponowną instalację (Realtek tak robi).

PS: Żeby się nikt nie doczepił - trzymanie kierownicy w tej pozycji jest istotne, ale nie np. przez x godzin jazdy, czy też w korku lub na światłach.

PostNapisane: 19 cze 2010, 08:34 

znaczy co? producent sterów pisze, żeby je odinstalować, ale Ty wiesz lepiej? jakoś nie kumam przesłania...

PostNapisane: 20 cze 2010, 23:23 

Zawsze nadpisywałem stery i nigdy żadnych problemów. Jak jakiś program sam wymusza usunięcie starych to luz, nie to nie ;)

PostNapisane: 21 cze 2010, 12:26 

Lailonn napisał(a):
Zawsze nadpisywałem stery i nigdy żadnych problemów. Jak jakiś program sam wymusza usunięcie starych to luz, nie to nie ;)

Po części wymusza bo przy starcie instalatora masz 2 opcje: Instaluj i odinstaluj. A skoro producent mówi zeby odinstalowac stare i dodaje taka opcje to chyba ma ku temu jakis powód.

A co do samych sterów to na 10.6 jak i na 10.5 z hotfixem wywala mi błąd przy instalacji i nie działa reczna regulacja obrotów wentylatora. Po wczytaniu mapy mam czasem freeza na 10s, potem wszystko wraca do normy i chodzi jakby płynniej niz na poprzednich. Jednak najmniej problemów mam na 10.4 + hotfix i chyba do nich wróce. Karta 4850.

PostNapisane: 21 cze 2010, 12:45 

Zainstalowałem dziś 10.6 na laptopie z radkiem 4670. Mapy wczytują się w końcu szybciej - ok. 22s. Jednak przy rozpoczęciu rozgrywki i czasem w trakcie mam kilkunastosekundowe lagi

PostNapisane: 21 cze 2010, 12:49 
Zbanowany

@up
22 sek to i tak dlugo, (u mnie radek 4650 na pececie) mam rezultat okolo 10 sek obecnie (jakos sie to przyfastcilo :lol: ). Z tym, ze ma wsio na low... Moze tedy droga?

PostNapisane: 21 cze 2010, 15:35 

[Yossarian] napisał(a):
@up
22 sek to i tak dlugo, (u mnie radek 4650 na pececie) mam rezultat okolo 10 sek obecnie (jakos sie to przyfastcilo :lol: ). Z tym, ze ma wsio na low... Moze tedy droga?

Otóż gram na low, a sterowniki ATI do mobilnych kart zawsze były traktowane po macoszemu dlatego 22s w porównaniu do ponad 60s jak było dotąd uważam za sukces. Jeszcze z pół roku w takim tempie i może w końcu wszystko będzie jak należy :)

PostNapisane: 21 cze 2010, 17:08 

Bzdury o tych sterownikach. 16 sekund, wszystko na high.

PostNapisane: 21 cze 2010, 17:19 
Zbanowany

DreamerMann napisał(a):
Bzdury o tych sterownikach. 16 sekund, wszystko na high.

powiedzial co wiedzial, filozof...

Ten hotfix w moim przypadku to super sprawa, choc na poczatku (pierwsze odpalanie) mialem inne zdanie.

PostNapisane: 25 cze 2010, 20:38 

wróciłem do 10.5 wolę dłużej poczekać niż...

... na 10.6 gra startowała u mnie bardzo szybko, tak szybko, że widziałem jeszcze info o czasie do rozpoczęcia rundy. Tylko co z tego skoro jak pojawiało się zero i przycisk wejścia do gry stwał się aktywny to jego naciśnięcie za kazdym razem na nowo wczytanej mapie powodował długiego freeza. Gra zamierała na jakies 10-20 sek po czym przycisk ponownie stawał się aktywny i znowu freez. Gra zamierała ponownie i po kilku sekundach resowałem się gdzieś w grze najczęściej w bazie startowej czyli tam gdzie wskazywałem na samym początku. W efekcie do gry wchodziłem dużo później niz z na 10.5.

do 4 liter sa te sterowniki na moim Radku 4850

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2