Teraz jest 24 lis 2024, 18:57

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 lip 2010, 23:45 

Można kupić specjalną myszkę, ale jest ona droga i trochę nie ogarnięta.

PostNapisane: 9 lip 2010, 00:14 

Wiec zastanawiam sie czy padem da sie precyzyjnie celowac....
Na wieksze odleglosci ;>

PostNapisane: 9 lip 2010, 00:15 

Nie da się dlatego mają hitboxy jakie mają.Strzelanki na konsole to porażka zawsze była pod tym względem

PostNapisane: 9 lip 2010, 00:45 

Zgedi napisał(a):
Nie da się dlatego mają hitboxy jakie mają.Strzelanki na konsole to porażka zawsze była pod tym względem

Niby tak ale scigańska są wyczesane;)

Czy na konsoli da sie w BC zrobic 500 pkt jednym strzalem?
O ile punktacja jest taka sama.
Pytam z ciekawosci.

PostNapisane: 9 lip 2010, 11:41 

A powiem wam, że mi się precezyjniej celuje na ogromne odległości niż myszką można naprawdę milimeterami przesuwac celownik co jest wielkim plusem ;) Mój rekord to coś koło 400m. Z pewnością da się 500m ;) Jak wrócę do gry snajperem to spróbuję :P

PostNapisane: 9 lip 2010, 12:30 

Milimetr to bardzo duży przeskok celownika :)
Przy dużym dpi myszy i małej czułości w grze można przesuwać po pixelu a pixeli w milimetrze (na osi x) jest ciut więcej w zależności od rozdzielczości

PostNapisane: 9 lip 2010, 13:31 

To są różnice wielkości hmm niewiem, ale po wielu latach grania na myszkach w fps'y i po przejściu na konsolę mam porównanie i nigdy wcześniej tak mi się precyzyjnie nie celowało nie mówię tu o jakimś 1 na 1 w odległości 2m tylko takie lamerskie kampienie na odległośc 500m :mrgreen:

PostNapisane: 9 lip 2010, 13:56 

I znowu się zaczyna. Konsolowcy będą nam teraz cisnąć bzdety że na padzie się lepiej celuje niż na myszce. :lol:
Ciekawe dlaczego w e-sporcie grają w FPS-y tylko na myszce ?

PostNapisane: 9 lip 2010, 14:11 

Wiesz jak ktoś grał na słabej myszce z dużą czułością myszy w grze to faktycznie może odczuwać znaczną poprawę dokładności na xboxowym padzie. Ale nic nie pobije dobrej (nie znaczy że drogiej tylko dobrej) myszy indywidualnie skonfigurowanej przez gracza wg jego przyzwyczajeń, doświadczeń i upodobań.

PostNapisane: 9 lip 2010, 14:14 

Up@ moze sie im dobrze gra padem na konsoli, maja hitboxy wielkosci stodoly wujka Sama, to w czym problem. Ciekawe jak sprawa by wygladala gdyby padem zagrali na wersji PC.

PostNapisane: 9 lip 2010, 14:38 

Niechce się z wami kłócic, każdy ma swoje racje grywałem na różnych myszkach lepszych czasami gorszych ostatnią jaką używałem to Logitech MX518. A o hitboxach nie mówcie, że są niewiadomo jakie wielkie, bo nie ma w nich dużej różnicy mam porównanie :? Mi się poprostu gra lepiej na padzie i koniec tematu. Dziękuję ^^

PostNapisane: 9 lip 2010, 15:06 

Co do tematu to noobem mozna zostac grajac kazda bronia. Z tym ze dopiero wtedy jak odpowiednio wpienimy goscia ktory tym obrywa.

Up@ nie bez powodu celownik w M95 na kons nie "plywa".

PostNapisane: 9 lip 2010, 17:37 

zenekgs napisał(a):
Niechce się z wami kłócic, każdy ma swoje racje grywałem na różnych myszkach lepszych czasami gorszych ostatnią jaką używałem to Logitech MX518. A o hitboxach nie mówcie, że są niewiadomo jakie wielkie, bo nie ma w nich dużej różnicy mam porównanie :? Mi się poprostu gra lepiej na padzie i koniec tematu. Dziękuję ^^

Nie przetłumaczysz tego. Większość z tych co "wiedza na pewno" że myszką się gra lepiej, w życiu pada nie trzymała, nie wspominając o tym żeby nim grać 5 lat a co dopiero mówić o 10 latach - mniej więcej tyle każdy z was nagina myszką co nie? Co moi znajomi wyprawiali w cod 4 to się w pale nie mieści. niestety większość graczy konsolowych to casuale którzy 4 razy w tygodniu konsole odpalają, więc skilla nie ma sensu porównywać do Was, gdzie gracie praktycznie każdego wieczoru. Popatrzylibyście na jakiś lepszy klan to by wam szczena odpadła. Kwestia przyzwyczajenia i tyle, na jednym i drugim da się wyczyniać takie same cuda. Pograjcie 5 lat na padzie i powiedzcie że tam precyzji nie ma. Dla przykładu dodam jeszcze, że nie potrafię grać na padzie xboxa, ma trochę inne rozstawienie, wagę i co najważniejsze inaczej leży w dłoni w porównaniu do dual shocka.

Gwoli ścisłości gram na kompie, bo mi konsola padła, a nie ma do niej części zapasowych, a reklamowali cholery, że na 10 lat ma starczyć ://

PostNapisane: 9 lip 2010, 17:40 

Swój chłop :mrgreen: No i łopatą do głowy wytłumaczył wszystko jasno ;)

PostNapisane: 9 lip 2010, 18:23 

przepraszam a co wytłumaczył ?

Bo ja jedynie widzę, że piszę o doświadczeniu w posługiwaniu się konkretnym narzędziem. Ciekawe czy grze na kompie też wykorzystuje pada ? Jeżli tak to argument tu przytaczany o hitboxach "wielkich jak wrota do stodoły" nie ma pokrycia w rzeczywistości. I faktycznie wszystko, zależy od praktyki w użytkowaniu.

Nie tewierdzę, że pad jest gorszy od myszek twierdze tylko, ze dobra wysoko-czuła mysz po skonfigurowaniu jest dokładniejsza od każdego pada - a reszta zależy już od wspomnianego doświadczenia.

Choć tez przyznam się, że nie słyszałem o klanie grającym w fpsy na padach.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2