Teraz jest 29 lis 2024, 23:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 lip 2010, 20:39 

Witam.Otóż mam kilka pytań.Jak naprowadzać pociski z ostatniej broni p. panc. mechanika(tezj która nie potrzebóje strzałek) oraz tego stacjonarnego który także ich nie potrzebuje.

PostNapisane: 18 lip 2010, 20:40 

Jak wystrzelisz rakietę to masz takie czerwony kwadrat i po prostu nakierowujesz go na cel i tam leci rakieta (podąża za kwadratem)

PostNapisane: 18 lip 2010, 20:43 

no wiem...ale ta rakieta leci strasznie wolno.Nie ma jak trafic w lecacy UH
I jeszcze jedno...odbiegając od tematu:co zrobic aby ciagle nie ginac...Bo czesto mam staty 0/20(gram medykiem)

PostNapisane: 18 lip 2010, 20:56 

śmierdząca prawda tej gry to taka że musisz sie non stop kampic , to nie cs że wylecisz , 10 baniek i runda wygrana . Nie mowie ze cala mapę w jakis krzakach ale chowaj się za kamieniami , beczkami itp

http://www.ultrasonline.com/ref/KuKaTS/ kliknij prosze raz , a dasz mi 10 tokenow , ktore mi sie przydadza ;)

PostNapisane: 18 lip 2010, 20:58 

Chyba najlepiej jest wyczuć rakietę i nauczyć celować się nią tak, że jak strzelasz to celujesz tam gdzie pojazd będzie w momencie gdy rakieta do niego doleci (jak nie zrozumiałeś co tu napisałem to daj znać ;)) A żeby nie ginąć? Musisz zabijać wrogów ^^ Naucz się dobrze celować, poznaj mapy, naucz się przewidywać ruchy przeciwnika. Dobrym miejscem do nauki strzelania jest tdm, tam chodzi tylko o zabicia więc spokojnie nauczysz się tego bez konieczności olewania celów misji ^^

PostNapisane: 18 lip 2010, 21:09 

http://www.youtube.com/watch?v=i2cFOx5NCWk Ten filmik duzo pomoze :D sam w ten sposob zdjalem pare BH

PostNapisane: 18 lip 2010, 21:36 

kukaTS napisał(a):
śmierdząca prawda tej gry to taka że musisz sie non stop kampic , to nie cs że wylecisz , 10 baniek i runda wygrana . Nie mowie ze cala mapę w jakis krzakach ale chowaj się za kamieniami , beczkami itp

A co ty opowiadasz ? Kampią to tacy co nie potrafią się odnaleźć na mapie w ogóle. Ja latam bez przerwy, tylko trzeba mieć oczy do o koła głowy, spodziewać się gdzie może wylecieć wróg. Nie mówię żeby biegać po otwartym polu jak kurczak bez głowy ale na pewno nie kampić.

Na początku każdy ma słabe staty, trzeba się po prostu rozegrać trochę i właśnie im więcej będziesz biegał tym trudniej będzie cie trafić bo jak siądziesz za kamieniem i ktoś cię zobaczy to nie spocznie dopóki cię nie ubije, polecą granaty, podbiegnie i po tobie.

PostNapisane: 18 lip 2010, 21:54 

Hasitan napisał(a):
I jeszcze jedno...odbiegając od tematu:co zrobic aby ciagle nie ginac...Bo czesto mam staty 0/20(gram medykiem)

Staraj się grać trochę bardziej na dystansie i nie wbiegaj tam gdzie jest największy młyn tylko ustaw się trochę dalej za jakąś osłoną i ściągaj wrogów. :wink: Rzucaj sobie najpierw apteczkę pod nogi i dopiero strzelaj (tylko nie rób tego ogniem ciągłym, staraj się seriami albo szybkim naciskaniem na mychę bo daje to nawet niezły efekt :idea: ) a gdy zaczynasz obrywać to chowaj się aż minie stan krytyczny i dalej ogień. Początki są trudne bo i szybko się ginie od kilku kul ale z czasem załapiesz o co chodzi. :)

PostNapisane: 18 lip 2010, 22:04 

dzieki za pomoc :)

PostNapisane: 18 lip 2010, 22:10 

Hasitan napisał(a):

Spróbuj też nie biegać na otwartym terenie - może cię trafić wookie, staraj się zawsze biegnąć koło murka, kamienia, domku. Jeśli przeciwnik jest blisko strzelaj bez odrywania palca od klawisza ale musi być BLISKO (odległość 3-4 metry). Graj narazie na serwer softcore czyli takie przeciwieństwo hardcore. Masz tam celownik z biodra i więcej życia. Jeśli widzisz wroga za spotój go (przycisk Q). Możesz w ten sposób zaalarmować drużynę o niebezpierzeństwie. Jeśli masz już odblokowany defibrylator nie reanimój jak robot. Najpierw rozejrzyj się czy ktoś jest w pobliżu, zabij i reanimuj. No i jeszcze przydatny poradnik http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?f=106&t=32402&hilit=poradnik. Nie poddawaj się. Ja z nieogarniętego newbie wyewoluowałem na przeciętnego gracza. Nie zwracaj uwagi jak ktoś ci powie "OMG 0/20 WHAT A NOOB OMG ROFL LMAO!!!!!" - zwykli idioci z dużą dumą, bo mają duży skill. Masz tu też stronę ze statystykami broni http://denkirson.xanga.com/722757523/bad-company-2/ - jeśli nie umiesz angielskiego napisz mi na PW, lub tutaj.

PostNapisane: 19 lip 2010, 10:23 

Dzieki :>
Niby troche grałem w mmo fpsy ale Battlefield jest zupełnie inny xD

PostNapisane: 19 lip 2010, 11:40 

Koledzy dobrze Ci podpowiadają ta gra jest rzekłbym antycamperska :) uczep się jakiejś drużyny która "biega" koło siebie,jest mobilna i zróżnicowana (med,asfalt,eng itp) bycie w ciągłym ruchu pozwoli Ci uniknąć sytuacji bez wyjścia albo kosy w garnku :D "Prawda leży tam gdzie leży" a jest ona taka że w BFBC2 samotny Rambo to martwy Rambo :)
:spam: sry :wink:

PostNapisane: 19 lip 2010, 12:54 

Super!Dzieki Waszym radom poprawiłem staty xD Miałem 3 kille i ileśtam dedów(chyba 10) ;d
Edit: Jestem medykiem głownie do leczenia itp.
Uzywam M60 z cel x4,czy to dobry zestaw?

PostNapisane: 19 lip 2010, 13:06 

Jak używasz M60 to nie powinno być na Ciebie mocnych :wink: Bierz ammo magnum jeszcze. Jest przy 15 lvl.

PostNapisane: 19 lip 2010, 14:39 

Hasitan napisał(a):
Super!Dzieki Waszym radom poprawiłem staty xD Miałem 3 kille i ileśtam dedów(chyba 10) ;d
Edit: Jestem medykiem głownie do leczenia itp.
Uzywam M60 z cel x4,czy to dobry zestaw?

To dobrze, że już Twój skill zaczyna rosnąć ale naprawdę większość zaczynała podobnie do Ciebie i z czasem się poprawiali. Ja początkowo miałem nawet problemy z odróżnieniem, którzy to moi i przechodziłem obok wroga z myślą, że to z mojego teamu a zaraz dostawałem od niego kose w plecy... :D

Proponuje wziąć kolimator bo nie zasłania tyle ekranu, lepiej się z niego strzela podczas celowania i na większe odległości też daje rade a także podstawkę stabilizującą jeśli grasz z M60. :wink: Wcześniej ta broń z magnum była zabójcza ale teraz to się zmieniło i np. mi lepiej gra się ze zwiększoną celnością ale jak będzie z Tobą to musisz sam wypróbować.

Screen z ostatniej potyczki na Arice medykiem z wyżej wymienionym zestawem. :wink:
Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2