Witam, na wstepie podam parametry kompa:
PŁYTA GŁÓWNA MSI H55M-P31 OPIS
PROCESOR Intel Core i7-870 QuadCore, 4 x 2.93 GHz, 2.5 GT/s Transfer, 8MB, LGA1156, 45nm, BOX
CHŁODZENIE ORYGINALNY RADIATOR Z WENTYLATOREM INTELA
PAMIĘĆ 2 x 2GB/1333
DYSK TWARDY SATA2 500GB 16MB CACHE
NAPĘD OPTYCZNY DWUWARSTWOWA NAGRYWARKA DVD X20 +/-
KARTA GRAFICZNA ATI Radeon HD5770 1GB DDR5 (128bit) (DirectX 11.0, OpenGl 3.1, Shader Model 5.0)
ZASILACZ 500W PFC
KARTA MUZYCZNA 8-kanałowa karta dźwiękowa High Definition Audio
KARTA SIECIOWA Realtek 8111D (10/100/1000 Mbit)
System operacyjny: Windows 7 64 bit
Problem objawia sie tym, ze opdczas grania gra staje w miejscu, dzwiek sie zapetla (buczy) i pomaga jedynie twardy restart kompa (nie moge nawet wrocic na pulpit alt tabem). Dzisiaj zmierzyłem czas grania i zawiesil sie komputer po 25 minutach. Czasami bywa tak ze gram godzine i nic takiego sie nie dzieje, a z kolei pewnego dnia bylo tak, ze zwiesil sie po jakis 10 minutach, a pozniej ~5 min.
Za kazdym razem jak gram kontroluje temperatury przy omocy HWMonitor. Podczas grania notuje 80-85 stopni (wydaje mi sie sporo ale slyszalem ze te nowsze karty sa takie gorace
).
Zauwazylem tez ze tylko przy BC2 mam taki problem. Grajac w Starcraft 2, Crysis nic sie takiego nie dzieje, a np w SC2 gralem wczoraj bite 2 godziny i temperatura karty graficznej byla 85 stopni.
Widzialem w necie i na youtube ze nie tylko ja mam taki problem ale nie udalo mi sie znalezc rozwiazania na ten problem.
Dodam jeszcze ze sterowniki mam najnowsze ze strony producenta.