Krox napisał(a):
Witam wszystkich.
Czasami wchodzę sobie tutaj i czytam, zaobserwowałem że jest w tym wątku aktywna grupa ludzi, która zna sie na rzeczy, więc postanowiłem że napiszę tutaj (tak wiem nie jest to forum komputerowe, ale ten temat się chyba do mojego wpisu nadaje).
Mianowicie na czerwiec planuje zakup nowego sprzętu, ale jestem zielony w tych sprawach.
Jak już wiadomo jesienią wychodzi bf3, czyli wtedy już sprzęt będę miał, ale cenię sobie komfort w grach.
Niedawno mój komputer zrobił mi psikusa i padł na całej lini, i dlatego kiedyś tu zapytałem czy bc2 będzie mi chodzić na laptopie, uświadomiliście mnie, że nie ma takiej możliwości, bo będę miał po 20-40 FPS co nie ma z komfortem nic wspólnego.
Wolę grać w dwójke na wysokich wymaganiach przy 80-100 FPS niż w bc2 na niskich przy 30FPS.
Ale nie mam zamiaru grać wiecznie w bf2 i chcę sprzęt kupić.
Dlatego nie kupuje teraz bo nie mam czasu na granie.
Wiem, wiem nie musiałem się rozpisywać, ale jak już ktoś dotrwał w mojej nudnej historyjce do tego momentu, to przedział cenowy wygląda tak.
Od 2500zł do 3000zł
Prawdopodobnie będzie to 2500zł, bo zostaje mi jeszcze do kupienia mysz (prawdopodobnie Razer) i jakies głośniki (jeszcze nie wiem jakie) co również łączy się z jakimś wydatkiem.
Aha i jeżeli chodzi o procesor to MUSI być czterordzeniowy, wiadomo, nowe gry mają jakieś wymagania.
I jako dodatkowe info dodam, że będzie to komputer TYLKO do bf3 (jeżeli chodzi o granie, nie interesują mnie inne gatunki gier) i oczywiście jakieś serfowanie po internecie i inne podstawy. Prosze też nie sugerować się innymi grami np. kup ten bo pójdzie Ci na wysokich to to i jeszcze tamto.
Z góry dziękuje.
Pozdrawiam
Możesz spróbować znaleźć coś dla siebie tutaj
http://www.purepc.pl/zestawy_komputerow ... 1?page=0,6