Teraz jest 20 cze 2019, 21:14

Strefa czasowa: UTC + 2


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 sty 2011, 23:59 
Offline

Dołączył(a): 11 sie 2010, 14:29
Posty: 13
narazie zignorowałem usb zainstalowałem nowego biosa i trochę w nim pogrzebałem i zainstalowałem nowe stery do płyty.
Jak narazie jest ok zobaczymy po dłuższym czasie grania.
Dzięki za te porady;)

bluescreen...........NEVER AGAIN!

_________________
Twój podpis był sprzeczny z regulaminem i został usunięty. Uapa


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 sty 2011, 22:19 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 sie 2009, 12:48
Posty: 46
Mam taki problem o tóż po całym tym wkurzajacym kilku godzinnym sciaganiu patchy gdy nareszcie klikam na Ikonke BFBC2 "wybiela" mi ekran (po prostu full white) i po chwili wywala do pulpitu czy musze robic reinstall jeśli tak to czy da sie jakos zrobic by na nowo nie sciagac tych patchy. A moze cos innego powoduje ten problem?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 lut 2011, 11:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwi 2010, 02:05
Posty: 34
Ja miałem te same problemy ale tylko na XP,
gdy zainstalowałem na 7 wszystko śmiga.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 mar 2011, 14:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 gru 2006, 01:35
Posty: 135
Lokalizacja: Kielce
Witam.
Od pewnego czasu gra zawiesza mi się kilka - kilkanaście minut po rozpoczęciu rozgrywki. Problem pojawia się zarówno w singiel jak i w multiplayer`ze. Nie pojawia się żaden blue screen ani błąd gra porostu free`zuję po czym trzeba zrobić reset. W innych grach (np: demo Crisisa 2) nie mam problemów. Temperatury procesora jak i gpu są w normie. Jednak czy możliwe jest aby BFBC2 obciążał bardziej komputer niż wspomniane demo bądź dead space 2?
Sprawdziłem również czy problem, choć i tak było to nie możliwe nie tkwi w sterownikach karty dźwiękowej co jest sugerowane na wielu forach. Po odinstalowaniu karty dalej występują freezy. Przeinstalowywałem już grę jak i cały system. Mam BFDC2 od dnia premiery, działa cały czas na tej samej konfiguracji sprzętowej i nigdy nie było takich akcji.
Mój komputer to:
Athlon x2 240
Radeon 4850 1Gb
2x1Gb Patriot
Sound blaster audigy 4
Windows 7
Do tego najnowsze sterowniki płyty głównej, gpu i karty dźwiękowej pobrane ze stron producentów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 mar 2011, 13:28 
Offline

Dołączył(a): 11 sty 2011, 15:54
Posty: 2
Jak masz płytę główną Gigabyte to sprawdź czy masz zainstalowany EasyTune jeżeli tak to usuń go.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 1 maja 2011, 14:50 
Offline

Dołączył(a): 29 kwi 2011, 19:54
Posty: 1
Jednak to była wina Realteka, nie mogłem pograć 10 minut w multi i od razu zwiech. Zmieniłem na Audigy 2 ZS, proca i grafę mam wciąż podkręcone i zero zwiech.
Nareszcie można normalnie grać! :P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 maja 2011, 15:56 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2007, 18:14
Posty: 826
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Witam,
Mam problem na niektórych serwerach.
Otóż w trakcie grania, gra lubi "zawiesić się" na kilka sekund, coś w stylu potężnego laga i dodatkowo FPS spadają do 1. Dzieje się tak raz na kilka - kilkanaście minut.
Zainstalowałem najnowsze sterowniki (radek 6950) i problem się jeszcze bardziej nasilił. Tzn "lag" jak trwał wcześniej 2-3 sek teraz trwa 5-7 sek. Dodatkowo mapy wczytują się o kilka sekund dłużej.
Wróciłem do fabrycznego sterownika, ale problem ścinek w trakcie grania nadal jest. Co ciekawe nie na wszystkich serwerach. Np. na polskich mi się to nie zdarza.

A, i jeszcze jedno. Wcześniej miałem GF 9800GT i takich historii nigdy nie miałem. Moich trzech znajomych, z którymi gram również mają poinstalowane radeony (różne modele) i też mają ten problem.

Macie jakąś radę na to?

Mój konfig:
CPU: I5 2500 3,3
BRD: Gigabyte P67 A UD3
RAM: 4GB OCZ Platinum
GPU: Radeon HD 6950 2GB
PSU: OCZ Stealth 600W
SYS: Win 7

_________________
Obrazek
Bored with video games? Try HFT instead
.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 maja 2011, 11:33 
Offline

Dołączył(a): 27 lut 2011, 14:27
Posty: 3
Witam,
Wykonałem wszystko, co autor wypisał w każdym punkcie, temperatury ok, dysk i ramy sprawne, wyrzuciłem wszystkie logi, zainstalowałem grę tam gdzie chciała, wyciągałem bateryjkę i nic. Około dwóch tygodni temu miałem zainstalowany Win XP - gra CZASEM (czyt. nie zawsze) zawieszała się i zostawał mi tylko restart, teraz mam Win 7 home premium x64 i od 5 do 20 min grania wyskakuje bluescreen o kodzie 0x00000124.


Płyta główna: Gigabyte P55-UD3L
Procesor: Intel Core i5 760@2.8GHz
RAM: Kingston 2x2GB
HDD: Samsung HD103SJ 1T
Karta graficzna: GF GTX 460 1GB
Karta muzyczna: ASUS Xonar DG Audio Device
System: Win 7 Home Premium x64

Niedawno instalowałem "siódemkę", więc dysk był formatowany (obie partycje). I zastanawia mnie jedna rzecz, dlaczego Panowie z EA nic z tym nie robią? Minął prawie rok czasu od pierwszego posta i nadal występują błędy. Z BF2 też były problemy, bodajże z Punk Buster'em, jeżeli w BF3 też będzie coś nie tak to chyba sobie podaruję.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 maja 2011, 19:15 
Offline

Dołączył(a): 13 maja 2011, 18:53
Posty: 1
witam wszystkich...jak czytam ten temat to widze ze moj przypadek nie jest jedynym jezeli chodzi o bad company 2....problem wystepuje tylko w multi...gra sprawdzana na kazdym dx9,10 i 11....ludzie pisza o pb sterach itp...wszystko sprawdzone i nic...u mnie problem wyglada nastepujaca gdy odpale gre wszystko jest ok i czas gry powiedzmy ze oscyluje w granicach 20 min po czym nastepuje freez ekranu oraz zapetlenie dzwieku...nie wyskakuje zaden bluescreen ani nic podobnego...nie moge zrobic resetu poniewaz zaden przycisk na obudowie nie dziala i jedyne co wtedy mozna mojemu kompowi zaaplikowac to odciac zasilanie i wlaczyc ponownie...temperatury sa ok sprawdzalem nawet dysk czy nie pracuje bardziej podczas freezu ale jest ok i pamiec sprawdzona...stosowalem wasze porady ale nic nie pomoglo...czy mozecie pomoc??dodam ze problem ten dzieje sie tylko przy bc2...pozdrawiam i prosze o jak najwiecej odpowiedzi....



moj komputer:

Processor:
Intel(R) Core(TM) i5 CPU 760 @ 2.80GHz (4 CPUs), ~2.9GHz
Memory:
2 x 2GB Patriot DDR3 1600MHz
Hard Drive:
1 TB Total Seagate
Video Card:
NVIDIA EVGA GeForce GTX 460
Sound Card:
Głośniki (Realtek High Definition Audio)
Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_gdr.100618-1621)
Motherboard:
Gigabyte GA-P55-USB3 P55 s.1156


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 maja 2011, 14:57 
Offline

Dołączył(a): 11 sty 2011, 15:54
Posty: 2
@tot i Andoine
Jeżeli wykluczyliście inne problemy to sprawdźcie czy na pewno macie wyłączony(odinstalowany) program Easy Tune dołączany do płyt Gigabyte.
Proces który go włącza widać jako et.com. Sam miałem problem z blue screenem i dopiero po tygodniu wpadłem, że to Easy Tune powoduje konflikt.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 maja 2011, 14:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 maja 2010, 18:29
Posty: 32
Mam problem. Na xp bc2 śmigał mi świetnie, a teraz po przesiadce na win7 wywala mi grę do pulpitu. Im wyższa rozdzielczość tym szybciej.
Mam 2GB RAM. Może na win7 to za mało?

Wymieniłem też procesor bo stary mi się spalił i mam teraz słabszy wiatraczek do niego. Może się przegrzewać?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 maja 2011, 14:25 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 mar 2007, 18:14
Posty: 826
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Drako95 napisał(a):
Mam problem. Na xp bc2 śmigał mi świetnie, a teraz po przesiadce na win7 wywala mi grę do pulpitu. Im wyższa rozdzielczość tym szybciej.
Mam 2GB RAM. Może na win7 to za mało?

Wymieniłem też procesor bo stary mi się spalił i mam teraz słabszy wiatraczek do niego. Może się przegrzewać?

2GB RAM dla Win7 i BC2 to zdecydowanie za mało.

_________________
Obrazek
Bored with video games? Try HFT instead
.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 maja 2011, 14:28 
Offline
Moderator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 kwi 2007, 21:27
Posty: 2385
Lokalizacja: Pyrlandia
Ja mam 2GB DDR2 800 i Windows 7 64-bit i jakoś daje radę ...

_________________
Nie pomagam przez PW. Od tego jest forum.
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 maja 2011, 20:03 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 maja 2010, 18:29
Posty: 32
Co komputer to inaczej. Mój jest ogólnie chorowity więc możliwe, że to mu wadzi.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 maja 2011, 23:40 
Offline

Dołączył(a): 22 maja 2011, 17:55
Posty: 1
Witam serdecznie. Mam podobny problem jak wielu graczy czyli wyłączająca się gra. W trybie multi po około pół godziny czasu gra się zawiesza na 3-4 sek po czym wychodzi do pulpitu (bez żadnego błędu czy blue screena). Sprzęt mam sprawny testowany, pamięci : memtest spod dos'a, hdd : seagate seatool spod dos'a, temperatury w normie, zasilacz bez wahań napięcia, nic nie podkręcane z podzespołów, system świeży, sterowniki do grafiki najnowsze ze strony nvidia, sterowniki do płyty głównej oryginalne pudełkowe, żadnych śmieci nie mam poinstalowanych na kompie od płyt głównych czy innych podzespołów, czyste sterowniki. Dodam, że gra przez pierwsze dwa tygodnie działała bez zarzutu. Jeśli temat będzie kontynuowany to prosiłbym o konkretne rady lub propozycje usunięcia tego problemu. Pozdrawiam

Proc: athlon x3 430
Płyta:Gigabyte ma-720-us3
Ram: DDR2 goodram 2gb i 1gb apacer na magistarli 800
Grafika: Geforce 9500GT gigabyte
HDD:seagate 250gb
Dżwięk : sound blaster audigy2
win7 32bit pro


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL