Teraz jest 27 lis 2024, 00:22

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 206 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 cze 2011, 15:04 

elcidx napisał(a):
STmPL napisał(a):
Mam małe pytanie - czy może mi ktoś wywróżyć na jakich ustawieniach będzie mi gra chodziła z takim sprzętem ?

Windows 7 Ultimate 64 Bit
Intel Core i7 Quad (4 rdzenie) 3.4 GHz
Nvidia GeForce GTX 460
6GB ram
Podam jeszcze monitor, ponieważ ważne aby gra mi chodziła na max rozdzielczości (jeśli to możliwe) Dell 3008FP 2560x1600

Imo. masz za słabą kartę graficzną jak na taki procesor.
W tej rozdzielczości to detale na medium moim zdaniem.
Ale skoro nie znamy jeszcze oficjalnych wymagań, to na razie jest to wróżenie z fusów.

btw. Bad Company 2 chodzi mi na max bez ściny

PostNapisane: 17 cze 2011, 17:23 

STmPL napisał(a):

Ale miejmy nadzieję że bf3 będzie miał jak najmniej wspólnego z SC2

PostNapisane: 17 cze 2011, 20:15 

Sasquacz napisał(a):
STmPL napisał(a):

Ale miejmy nadzieję że bf3 będzie miał jak najmniej wspólnego z SC2

z SC2 na pewno :P

PostNapisane: 17 cze 2011, 20:48 

Vesp3r napisał(a):
ZzackK napisał(a):
NoAim napisał(a):
Tak zapytam skąd ktoś miałby to wiedzieć skoro gry jeszcze nie ma?

Jak wyżej kolega ci napisał 7 i vista to jest w 99% ten sam system tylko z innym marketingiem :lol:

Wracając w teren sprzętowy:

Vista i 7 to kompletnie inne systemy. Zmian między nimi była masa pod maską, ale dla zwykłego użyszkodnika to "prawie" to samo.

Co do obrazka z informacją o 570 To przewidywalne było, bardziej martwi mnie zapotrzebowanie na proca, w końcu będzie masa fizyki. Fakt ze zoptymalizowali to ładnie w BC2, ale jednak tutaj będzie to mocno rozbudowane.

Mogę postawić flaszkę że takim "dobrym sprzętem" do BF3 będzie Core i5 4GB ramu Radeon HD 6770
BF3 nie może nagle wyśrubować wymagań z 2 powodów:
- muszą być już w szerszej skali komputery w domach graczy ( przecież nagle 90% ludzi nie wymieni sprzętu)
- gra będzie potem optymalizowana na konsole ( to w wielu aspektach ich ograniczy, ale nie mogą przecież wyciąć 1/3 gry)

BF2 w dniu premiery śrubował kopmy, więc i tak będzie z BF3, bo to co odróżnia go od spamu CODa to inna cykl życia gry, zwyczajnie dużo dłuższy, więc muszą zrobić grę do przodu, aby sprzedawała się przez długie lata wraz z dodatkami.

Wersje na konsole mocno odstają od PC i jest ogień o to ;)

Obrazek

Ps.
Wypunktuj nam różnice między Vista a 7.

PostNapisane: 18 cze 2011, 14:06 
Moderator forum

Vesp3r napisał(a):
Vista i 7 to kompletnie inne systemy. Zmian między nimi była masa pod maską, ale dla zwykłego użyszkodnika to "prawie" to samo.

Taaaa, kolejne bzdury pisane przez "specjalistę". Wbrew pozorom zmian nie było aż tak dużo i na przykład kernel Windows 7 to lekko zmodyfikowane jądro Visty ...

Nie mniej w obecnej chwili warto zainwestować w 64 bitowy Windows a dla posiadaczy legalnych 32 bitowych edycji Visty i Sevena, zalecałbym instalację edycji 64 bitowej wersji. Zgodnie z licencją instalujecie na tym samym kluczu co wersja 32 bit.

PostNapisane: 19 cze 2011, 08:49 

Sokar44 napisał(a):
Vesp3r napisał(a):

Taaaa, kolejne bzdury pisane przez "specjalistę". Wbrew pozorom zmian nie było aż tak dużo i na przykład kernel Windows 7 to lekko zmodyfikowane jądro Visty ...

Nie mniej w obecnej chwili warto zainwestować w 64 bitowy Windows a dla posiadaczy legalnych 32 bitowych edycji Visty i Sevena, zalecałbym instalację edycji 64 bitowej wersji. Zgodnie z licencją instalujecie na tym samym kluczu co wersja 32 bit.

http://patrz.pl/filmy/id/589489 No na pewno to samo :) bo przecież to bzdura że to inne systemy... w końcu microsoft zrobił na szybko 7 tak do jaj bo vista była i jest "świetna" i to od samego początku. Kolo vista to dopiero teraz po tych wszystkich dodatkach jakkolwiek chodzi ale do 7 jej daleko... do 7 tez dodatki robią i jest lepiej i lepiej, 7 nie wypuścili po nic wypuścili bo sknocili viste i widać to gołym okiem że coś poszło nie tak. Miałem viste i tyle problemów z żadnym systemem nie miałem. Vista i 7 ma wiele wspólnego z sobą ale to nie to samo mimo że 7 jest na bazie visty. To tak jak Ford GT500 i Saleen GT500 niby to samo a jednak dwie różne marki.

PostNapisane: 19 cze 2011, 10:12 
Moderator forum

Ostatnie OT w tym wątku.
Piccardo napisał(a):
http://patrz.pl/filmy/id/589489 No na pewno to samo :) bo przecież to bzdura że to inne systemy...

Nie twierdzę że są identyczne ale na pewno nie są to całkowicie inne systemy jak pisano wcześniej. Miałem wszystkie buildy testowe Sevena i wiem jak ewoluował i w odróżnieniu od niektórych tu piszących, mam pojęcie o czym piszę.
Piccardo napisał(a):
w końcu microsoft zrobił na szybko 7 tak do jaj bo vista była i jest "świetna" i to od samego początku.

Idąc Twoim tokiem rozumowania, Seven to szrot bo pod koniec przyszłego roku wychodzi Windows 8 ...

Po odpowiednim "skrojeniu" pod siebie Visty mamy OS , który nie odbiega jakością od Sevena. Problemy z ponoć "nieudaną" Vistą to o wiele szerszy problem i czasem nie dotyczy stricte samej Visty ale to nie miejsce do takich dyskusji.
http://pangrys.pl/2010/02/vista-najbard ... eslusznie/
http://www.dobreprogramy.pl/MaXDemage/N ... 15969.html

PostNapisane: 19 cze 2011, 10:45 

@Piccardo
Powiem ci że najwięcej łatanym Windowsem z obecnie popularnych jest XP , który ma na karku już SP3, więc nic dziwnego że jeżeli jakiś system jest dłużej obecny na rynku tym ma więcej uaktualnień. Co do różnic to jest inny interfejs (wygląd, umiejscowienie itd.) , czas bootowania na 7 jest krótszy, bo użytkownik dostaje dostęp do "pulpitu" zanim system w całości się uruchomi, a reszta jest uruchamiana w tle, natomiast vista po wczytaniu wszystkiego ot różnica godna wydania 300-350zł i dodatkowo nie każdemu pasująca :lol: Dalej nie ma co oglądać, bo pan zapomniał że Vista ma SP2 i porównał system z 30 stycznia 2007 do tego z 22 października 2009.
Użytkowałem jakiś czas oba, różnic w wydajności za cholerę wychodzących poza tolerancję błędu nie zauważyłem na Ci5 750/4GB/GF460.
Konkluzja prosta jak ktoś chce mieć szybszy, wydajniejszy system, który zaoferuje mu większy komfort to niech kupi lepszy procek, więcej ramu, wydajniejszą grafę, połączy dyski w R0, czy zakupi SSD itd. a nie bawi się wachlowaniem windowsami Vista/7.

Do BF3 będzie się liczył każdy rdzeń, rop, bajt ramu, więc jak ktoś nie ma systemu lub ma XP może oszczędzić, bo cena Visty na allegro jest wręcz śmieszna. a zaoszczędzoną różnicę pchnąć w sprzęt.

PostNapisane: 19 cze 2011, 13:54 

ZzackK napisał(a):
Konkluzja prosta jak ktoś chce mieć szybszy, wydajniejszy system, który zaoferuje mu większy komfort to niech kupi lepszy procek, więcej ramu, wydajniejszą grafę, połączy dyski w R0, czy zakupi SSD itd. a nie bawi się wachlowaniem windowsami Vista/7.

Chyba Cie...
Mam Viste x2 i 7.
Problem największy jest w tym że dużo aplikacji które na siódemce śmigają z niewiadomych przyczyn kraszują się na Viście, chociaż są pisane pod XP. (takie jest moje zdanie nt. tych systemów.)

PostNapisane: 19 cze 2011, 14:08 

Wymień je sprawdzę u siebie, bo zdecydowana większość problemów wynika z winy użytkownika niezależnie czy posiadamy XP/Vista/7.

Ps.
Mi nie udało się do tej pory uruchomić vp1030a na 7 z 4gb ramu ;)

@krzysztofer24 Vista kompletnie nie nadaje się do starych konfiguracji, a szczególnie tych z małą ilością ramu. Do BF3 rozsądne będzie 4GB, a być może po raz pierwszy będzie zrobiony użytek z 6/8GB, a w tych warunkach nie ma różnic w wydajnościach między V/7.

Ostatnio edytowano 19 cze 2011, 15:20 przez ZzackK, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 20 cze 2011, 17:01 

Hejka. Czy gra pójdzie mi na średniowysokich detalach w rozdziałce 1360X768 na tym sprzęcie:

Procesor: AMD Phenom II 840 4X3,2GHz
RAM: 4GB
Karta graf.: Gigabyte GTX 460 SE (czyli Szajs Edition) 1GB
?

Dodam, że Bad Company 2 działa mi dość płynnie na wysokich z DX11 :P

PostNapisane: 20 cze 2011, 17:28 
Zbanowany

@up: a to ktos z nas gral juz na wlasnym kompie i moze takie info przekazac?! :shock: :shock: :shock: :shock: :lol:

PostNapisane: 20 cze 2011, 18:31 

Ta, ja próbowałem uruchomić , lecz nie chce mi sięuruchomić ;)

Chodzi o to, czy ktoś potrafi porównać mój komputer z jakąś oficjalną konfiguracją. Trzeba pre-order zamówić, a nie wiadomo, czy w ogóle gra pójdzie :P

Ostatnio edytowano 20 cze 2011, 20:38 przez Trek, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 20 cze 2011, 18:46 

Jak masz średniej klasy kompa to pójść musi jedyne porównanie to porównanie do konsoli skoro tam działa jakoś to i na podobnym kompie musi, przy czym konsole są już daleko z tyłu toteż problemu nie powinno być dużego. Frostbite 1 nie jest wymagający jakoś super więc i 2 nie powinna być miejmy nadzieję ale zobaczymy jak optymalizacja im wyjdzie. Mimo to zawsze można odwołać się do konsol.

PostNapisane: 20 cze 2011, 19:00 
Moderator forum

Trek napisał(a):
Chodzi o to, czy ktoś potrafi porównać mój komputer z jakąś oficjalną konfiguracją.

Nie ma jeszcze oficjalnej informacji o wymaganiach gry. Wszystko co ludzie piszą na necie to wróżenie z fusów.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 206 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2