Oj, dzieci, dzieci
Jak grochem o ścianę. Krótko i w paru punktach:
Baserape to zabijanie / ranienie kogoś kto znajduje się w bazie. Nikt tu nie mówi o użyciu pojazdów czy broni, dlatego jeśli zrzucisz pusty samolot, czy zrzucisz pusty pojazd jak Orsi komuś na łeb w bazie - robisz baserape i wylatujesz.
Jurand napisał(a):
Zgoda, ale częściej spotkasz mnie krążącego nad lotniskiem za bezmyślnie kółkującym się jetem, którego jedyną formą obrony jest nadzieja, że AA zrobi swoje a on będzie mógł lecieć dalej. Przypominam, że mowa jest tutaj o obronie p-lotniczej po stronie MEC, która posiada o wiele lepszy samolot-MIG.
Mc.Guard napisał(a):
1. Kick był niesłuszny bo nie zabiłem nikogo na uncapie (samolot Cie zabił, którego ja niestety nie kontrolowałem), a w dodatku jest w regulaminie zasada że jeśli ktoś atakuje Cie na uncapie to możesz mu oddać (sami tak napisaliście)
M@TH3V napisał(a):
Bo Ty tak uważasz, to z pewnością tak jest. Litości, jeszcze tak głupiego podpunktu definicji baserape to nie widziałem. Samolot pusty zabija Cię, nie pokazuje kto zabił więc jak możesz karać?
Oczywistym jest, ze kick jest niesłuszny. Twój pech, że stałes tam gdzie stałeś, przypominam, że w BF pustego samolotu nie da się nakierowac:)
Aż żal komentować, więc przejdę od razu do próby wyjaśnienia. Zakaz baserape oznacza oczywiście, że kręcenie się wokół bazy wiąże się z ryzykiem. Jeśli, Jurand, kręcisz się przy uncapie to sam się pakujesz w kłopoty czy jakąś kontrowersyjną sytuację, która może doprowadzić do nawet niesłusznego kicka, a wtedy i tak nikt Ci nie będzie współczuł, a najwięcej pretensji będziesz mógł mieć do siebie
Dopóki igła w bazie nie wypuszcza do kogoś rakiet to nie widzę podstaw do jej rozwalenia. Nie wiem jak było w tej sytuacji. Może to zapamiętacie:
Żołnierz w bazie jest święty i tylko on sam może się w niej zranić - jeśli samochód, samolot czy posąg Buddy spadnie mu na łeb, to admin znajdzie tego, kto to zrzucił i ukarze. Tłumaczenie, że "to nie baserape bo nie było mojego nicku w lewym górnym rogu" jest po prostu ż-a-ł-o-s-n-e i tylko przyprawi mnie/nas o uśmiech przy wpisywaniu !k. Żadnego cwaniactwa.PS Jeśli nie wyrobiłeś się nad bazą i musiałeś wyskoczyć, a samolot zabił kogoś w bazie, to TY masz większego pecha niż ten gostek. TY, bo to TY zrobiłeś BR i dostaniesz kopa, pod warunkiem że admin był absolutnie pewien kto siedział w tym samolocie. Żaden admin nie będzie się bawił w MAK i rozstrzygał czy może skończyło Ci się paliwko itp itd - to Twój problem