Uciszacz napisał(a):
Człowieku, jak się nie znasz to nie pisz, ok?
Za tą cenę nie da się złożyć dobrego zestawu z i7. Napisałem to w poprzednim poście. Po co mu super procesor z tak słabą (stosunkowo) kartą? Obudowa za 70zł? Wlejesz olej to usmażysz frytki.
Zestaw za 3 koła to jak podał poprzednik, i5 2500k, gf 570, 4gb ram, 600W zasilacz i jakaś porządna obudowa.
Wiesz nie każdy musi od razu wykręcać wszystko co się da i jak się da, można po prostu kupić kompa i z niego korzystać. Jak wszystkie gry chodzą na maksa w 60FPS to po ch..j cokolwiek kręcić. Jak pisałem te części wybrałem w ciągu pięciu minut i zdaję sobie sprawę że można wybrać lepiej. Po prostu chciałem pokazać że to żaden problem złożyć dobrego kompa za te pieniądze i to chyba udowodniłem ? Faktycznie można wziąć lepsza grafikę z i5 ale pytanie było czy za 3000 można złożyć kompa z i7...
Ja mam najtańszą obudowę tracera, tą właśnie grafikę, Core2Quad, żadnych wiatraków w obudowie i temperatury procesor max 63*C, jeden wiatrak 120 mm i nie doszło by do 50. Oczywiście zdaję sobie sprawę że Core2Quad to nie i7 i jaka jest różnica, ale nie ma co przesadzać. Ja osobiście nie widzę sensu brać i5 za 800 kiedy za 1100 mam i7, wole kupić dużo lepszy procesor niż obudowę za 300... Lepszy procesor nigdy nie będzie się marnował nawet przy słabszej grafice bo nie tak to działa że musi być równy grafice, procesor nie służy tylko do gier.
Jeszcze jedno, to że ty masz jakieś pojęcie o komputerach to nie znaczy że każdy inny to idiota, tego typu zdania jakim rozpocząłeś swoją wypowiedź nie są pożądane w miejscach gdzie wyraża się swoją opinie i służą tylko do podbudowania swojego ego... W innym temacie normalnie rozmawiałeś między innymi ze mną a tu nagle coś takiego... Ja nie jestem ekspertem ale coś tam wiem

Wiedziałem że czegoś mi brakowało, dysk twardy, 1TB 195 zł, nie opłaca się wogóle brać mniejszego
LinkZałożyłem też że na początek kolega ma coś takiego jak napęd, a lepszy zawsze można dokupić później.

Intel 3770K i7 3,5 GHz | GeForce GTX660 2048MB | Asrock Z77 Pro3
________8GB DDR3 1600 MHz | 22" 1680x1050 | Windows 7_______