Teraz jest 22 lis 2024, 21:58

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 paź 2011, 08:57 

... bo ja jestem z lekka zawiedziony :roll:

Przynajmniej tą mapą dostępną na razie - czyli Operation Metro. Niby fajna, najpierw trochę przestrzeni, później ciasnota korytarzy, ale trzeci sektor burzy wszystko. Jak dla mnie paskudny - subiektywne odczucie, no trudno :(.

Przeszkadza mi mała przejrzystość w grze. Niby fajnie, że nie jest tak cukierkowo jak w BC2, ale mam problemy z wyłanianiem elementów "istotnych" z tła (nie wiem jak to opisać, może ktoś odczuł coś podobnego i pomoże).

Spawn menu jest całkowicie skopane! Już tęsknię za tym z BC2. To tutaj jest nieprzejrzyste i widzę wyraźny przerost formy nad treścią. Wybieranie broni i dodatków do niej baaaardzo nieintuicyjne i zbyt czasochłonne. Nie ma podglądu na listę broni sąsiadujących z aktualnie wybraną, przez co nie znając ich kolejności, zamiast wybrać "jedną na prawo", przesuwa się całą listę w lewo. Tfu. W BC2 można w 3 sekundy zmienić klasę, broń i wszystkie dodatki i wracać na pole walki. Spawn menu z BF3 mówię NIE!

Podoba mi się natomiast, że żołnierze nie są już tak pancerni jak w normalnym trybie w BC2. Teraz trzeba trochę mniej kulek wpakować w delikwenta (albo mi się wydaje). Mam wrażenie, że to jest tak pośrodku pomiędzy BC2 w trybie hardcore, a normalnym.

Pozdro.

Ostatnio edytowano 1 paź 2011, 13:12 przez Diter, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 1 paź 2011, 11:37 

Pod ziemia jest Zaje*iście jak odblokujesz IRC (podczerwień) :D

PostNapisane: 1 paź 2011, 12:49 

skypan napisał(a):
Jest temat o becie więc po co ten dajesz :roll:

Zastanówmy się... Bo to jest temat o wersji konsolowej?

PostNapisane: 1 paź 2011, 13:02 

To dopisz w nazwie tematu-> BF3 BETA (PS3/Xbox 360) dyskusja ogólna
lub coś w ten deseń..

Beta ? To jest gówno a nie beta, ja bete znam.

Nie wiem czy Wy też tak macie, ale moje pociski nie wchodzą za dobrze, 3 razy strzelam w łeb, żeby head był, no i jak do mnie strzelają to zanim padne na 2 sekundy przed tym mam napis, że playerxx [svd] EleanorPL jeszcze biegne, ale dla servera mnie już nie ma... Pingi są o dupe rozbić, przepraszam za słowa.

PostNapisane: 1 paź 2011, 13:11 

@Eleanor - no przecież temat jest na forum dla konsol :mrgreen:, ale dobra, dopiszę ;).

Ja mam problem z kolimatorem. Nie wiem czemu, ale nie mogę nic przez niego ubić. Znaczy celuję w kolesia, opróżniam magazynek, a on nadal stoi :omg:. Tak jakby te kulki leciały gdzieś indziej niż pokazuje celownik :stupid:. Z jakimkolwiek celownikiem "zoom", jak również przez muszkę-szczerbinkę nie mam problemów z trafieniem. Tylko ja tak mam?

PostNapisane: 1 paź 2011, 16:40 

Ja równiez jestem zawiedziony ale nie samo gra jak grafika w grze,niestety konsole sa juz do tylu, i to jest tylko i wylacznie wina XBOX-a, DICE nie jest temu winne. Przydala by sie nowa konsola jak nie bedzie w ciagu roku zmieniam na PC. A co do samej gry jest ok, odczucia sa mieszane ale tak zawsze bylo,pamietam jak gralem w BC1 i zagrałem w beta test BC2 tez narzekalem ze stare BC1 jest lepsze, po kilku tygodniach zapomnialem o BC1 jest tylko BC2, tak samo bedzie BF3 musimy isc do przodu i zmieniac gry,a co z konsola z checia bym zamienil na nowa cena jest dla mnie nieistotna,chce grac w BF3 na max rozdzielczosci full HD z najlepsza grafą,a jak narazie pozostaje mi 720p i jeszcze jakies tam gowna graficzne stare na ktorych sie nie znam.

PostNapisane: 1 paź 2011, 20:54 

budzik81 napisał(a):
Ja równiez jestem zawiedziony ale nie samo gra jak grafika w grze,niestety konsole sa juz do tylu, i to jest tylko i wylacznie wina XBOX-a, DICE nie jest temu winne. Przydala by sie nowa konsola jak nie bedzie w ciagu roku zmieniam na PC. A co do samej gry jest ok, odczucia sa mieszane ale tak zawsze bylo,pamietam jak gralem w BC1 i zagrałem w beta test BC2 tez narzekalem ze stare BC1 jest lepsze, po kilku tygodniach zapomnialem o BC1 jest tylko BC2, tak samo bedzie BF3 musimy isc do przodu i zmieniac gry,a co z konsola z checia bym zamienil na nowa cena jest dla mnie nieistotna,chce grac w BF3 na max rozdzielczosci full HD z najlepsza grafą,a jak narazie pozostaje mi 720p i jeszcze jakies tam gowna graficzne stare na ktorych sie nie znam.

Zmieniaj od razu, bo ps4 wychodzi dopiero za 3-4 lat :)

PostNapisane: 1 paź 2011, 21:56 

MilkyWayPL napisał(a):
Zmieniaj od razu, bo ps4 wychodzi dopiero za 3-4 lat :)

Masz szklaną kulę ? Pożycz mi :)

Ja gram na PS3 i jakichś cudów się nie spodziewałem,ale już gra mi się podoba i się wkręciłem :D Zresztą po tym co widziałem w COD BO (tfu tfu tfu) chyba już nic nie będzie gorszego.Finalna wersja BF3 na pewno będzie super.A jeśli chodzi o same granie na konsoli,to nawet wolę na niej grać niż na PC.Tak to się rozsiadam na fotelu i jazda.Zresztą nie muszę się martwić o wymagania czy zamulanie gry.Wszystko musi być tak zoptymalizowane by działało płynnie bez jakichś "kwiatków".Druga sprawa to brak oszustów z hackami.Z celowaniem nie ma problemu jedynie sobie o wiele zmniejszyłem czułość drążka.Dzięki temu celowanie jest precyzyjne i zabawa w snajpera nie jest taka trudna.Wada tego jest taka,że obracanie się to wieczność.Ale i tak 90 % czasu idzie się do przodu :D Ogólnie wrażenia pozytywne a jestem takiej myśli,że pełna gra to będzie miód lejący się z ekranu :mrgreen:

PS: Powie mi ktoś jakim przyciskiem oznacza się wroga ? No i czy jest możliwość chwilowego powiększenia mini-mapki jak to ma miejsce na PC ?

PostNapisane: 2 paź 2011, 00:28 

Gracie na kablu czy na wifirifi? Ja gram na kablu z netem 25mb i jak mam lagi.. Nie bezpośrednie ścinki, ale np najpierw mam napis, że dedam a 2 sekundy później leże, to wyobraźcie sobie jak mi idzie ze strzelaniem..
Obrazek

Jak narazie tylko ja to mam.

PostNapisane: 2 paź 2011, 02:36 

Wyobraź sobie,że mam neostrade 2mb kabel od neta jest podłączony do routera i ten router rozprowadza sygnał na dwa domy.W tym pierwszym domu daje sygnał tylko do laptopa,a w drugim domu mam router z funkcją Access Point z dwoma oddzielnymi radiami.Jedno radio łapie sygnał,a drugie radio rozprowadza po domu do laptopa i do PS3.Co ciekawe cała ta sieć sprawuje się bardzo dobrze.A w grze nie mam żadnych lagów czy przycięć.Jedynie ze 3 razy jak gram od czwartku był jakiś błąd serwera i muszę włączać grę od nowa bo się nie chce się połączyć ponownie.

PostNapisane: 2 paź 2011, 09:09 

Ja mam neo 6 MBit na router wifi i dopiero na wszystkie kompy w domu. Drastycznych lagów nie stwierdzam, aczkolwiek kilka razy zdarzyło się, że zostałem zabity w walce face to face, a na killcamie mój zabójca miał 100% życia, mimo, że coś tam w niego ołowiu wejść musiało ;).

O grafice wcześniej nie pisałem, bo akurat dla mnie najważniejsza nie jest. Jednak po wnikliwej obserwacji stwierdzam, że nie jest lepiej niż w BC2. Momentami jest nawet gorzej niż w BC2. O twarzach żołnierzy nawet nie wspomnę :roll:.

Swoją drogą - wiecie, że nie można zaatakować nożem kolesia, który akurat szlachtuje naszego zioma? Ja próbowałem (takie zgranie w czasie) i po użyciu noża teleportowało mnie jakieś 3 metry w tył, a kolesiowi nic się nie stało, lol :omg:

PostNapisane: 2 paź 2011, 12:25 

Gościo w games4you mi mówił, że grafe poprawią. Oby :)

PostNapisane: 2 paź 2011, 12:44 

Eee tam grafa nie jest taka zła tylko,że tekstury się chwilę wczytują.Jak ktoś mnie zabije,to koleś w kilcam'ie wygląda kiepsko dopiero po sekundzie ładują się szczegóły grafiki muszą to poprawić :cry:

PostNapisane: 2 paź 2011, 13:05 

_TERMIT_ napisał(a):
dopiero po sekundzie ładują się szczegóły grafiki

To samo było w bc2 :)

PostNapisane: 2 paź 2011, 13:19 

Najfajniejszy jest ruski snajper, który na killcamie ma oczy w jednolitym, metaliczno-błękitnym kolorze (przynajmniej u mnie). Wygląda jak jakiś UFOk :lol:

PS. Nie wiem czy zauważyliście, ale w podziemiach już latają RPG jak opętane :D. Co drugi gracz to teraz mechanik :roll: Szkoda tylko, że w ciasnocie korytarzy, te rakiety sieją trochę za dużo śmierci i zniszczenia. Uważam ponadto, że latarki są przegięte - niby zdradzają Twoją pozycję, ale jak przywalisz komuś w oczy, to nie ma szans żebyś przegrał bezpośrednią wymianę ołowiu. Bardziej zbalansowany wydaje się celownik laserowy.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2