Teraz jest 12 gru 2024, 06:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 paź 2011, 19:30 

Mój montaż z bety B3. Poza "wall jump kill" i "boomerang grenade" (oba z 1 gry, w której tak zacząłem po respie, a tak skończyłem) są moje kill streaki z 4 czy 5 gier. Nie ma tu żadnych efektów wizualnych jest tylko gameplay i muzyka.

Mam nadzieję, ze się spodoba. Mimo, ze nie jest tak do końca w "HD" proponuje oglądać w 720p, ale nie full screen.

Zapewne nie uniknę troll'i, ale cóż.

God Of War

PostNapisane: 20 paź 2011, 19:43 

Całkiem Spoko , ale klipy mogły by być troche krótsze , wiesz coś jak FragMovie.

PostNapisane: 20 paź 2011, 20:01 

No właśnie jak swego czasu zrobiłem vid z elementami "frag movie" to ludzie marudzili, że identyczne, że bla bla.
Ten to po prostu gameplay kill streaks. Pierwszy dość długi, ale dość ciekawy bo sam musiałem wszystko robić (resztę wyciąłem bo by było jeszcze dłuższe.
Mój ulubiony fragment zaczyna się od shotguna. Ta sama gra - moment jak ginę w 1 i respie się w 2 to kontynuacja z wyciętym momentem oczekiwania na resp. Podobnie jest w kolejnym klipie z UMP gdzie jak ginę zmieniam broń i znowu udaje mi się zajść z flanki

PostNapisane: 20 paź 2011, 20:05 

Powiem ze to chyba najlepszy fragmovie jaki widzialem o tematyce BF3, jakosciowo lezy i kwiczy, ale akcja ... naprawde dobre, i to jeszcze na konsole, pelen szacun :) oby wiecej takich z lepsza jakoscia

PostNapisane: 20 paź 2011, 20:20 

podoba mi się jak grasz, tak jakoś z jajem a nie jak pipka, nie boisz się rozbrajać i wiesz co grasz

PostNapisane: 20 paź 2011, 22:20 

a ja tylko mogę stwierdzić ze takie ćmoki grają na konsolach że w porównaniu do PC to już byś przynajmniej 10 razy padł przez pierwsze 1,5min tego filmiku... Pzdr

PostNapisane: 20 paź 2011, 23:00 

bombelg napisał(a):
a ja tylko mogę stwierdzić ze takie ćmoki grają na konsolach że w porównaniu do PC to już byś przynajmniej 10 razy padł przez pierwsze 1,5min tego filmiku... Pzdr

Ćmoki i na PC siedzą, nie wiem czy miałem farta czy zaskoczenie ale zajechać 4 ludzi w jednym pomieszczeniu Garandem przy czym ostatni skończył z nożem w mordzie (tak, zgadliście, skończyła mi się amunicja) to musi coś w tym być.
Dodam że już trzymał rewolwer a ja miałem dość kiepsko ze zdrówkiem, nie wiem dlaczego mnie nie dobił.
A montaż, obejrzałem ze 3 razy z czego mało kiedy kończyłem (tzn, zaczynałem, przerywałem, później od nowa zaczynałem w jakimś późniejszym momencie itd.) Niektóre sceny mogłyby być trochę krótsze ale ogółem jest dobrze.

PostNapisane: 20 paź 2011, 23:31 

Montaż dobry i tyle mogę napisać bo o jakości to sam wiesz, teraz miałem porównanie jak wygląda grafika na konsolach, bo do dzisiaj tego sobie nie sprawdziłem. Trochę taka tragedia wyszła (worki z piaskiem :o ) I nie zazdroszczę grania na padzie w tak dynamiczną grę ;)

PostNapisane: 21 paź 2011, 00:45 

Fajne macie tam wspomagania na tym PS3. Parodia gry w FPS'y. Oczywiście nie negując Twoich umiejętności w grze na konsoli... :?

PostNapisane: 21 paź 2011, 11:22 

Pozwolę sobie odpowiedzieć na kilka postów.

Z tego co wiem w B3 ma być coś w rodzaju "theater mode" więc jakość się poprawi. Jak wspomniałem na swoim kanale nie mam "Hauppauge HD-PVR" i obecnie nagrywam Fuji.

Oglądając gameplay'e z PC w 1080p powiem, że nie ma większej różnicy w tym co widziałem jak grałem na PS3. Przynajmniej jeśli chodzi o Metro.

Wspomaganie? Heh dobre... Widać, że nigdy nie grałeś w FPSa na konsoli. To nie działa tak jak może się wydawać PCtowcowi czyli, że celujesz w 1 miejsce, a on sam nakierowuje na przeciwnika. Tak na prawdę momentami ma się wrażenie, że nie działa, a już na pewno nie tak jakbyśmy sobie tego życzyli.
Dla przykładu moment jak przeskakuje przez murek i zabijam to był mój ruch na padzie, a nie "aim assist" (innym razem mi nie wyszło) tym bardziej, że ten nie działa przy celowaniu z biodra

Ja z kolei nie zazdroszczę latania heli czy jetem na myszce ;)

Mówisz, że bym padł przez pierwsze 1,5min filmiku na PC. Nie sądzę. Sam nieraz widziałem gameplay z PC gdzie sobie myślałem "ale tam cieniasy grają. Koleś już dawno powinien leżeć". To kwestia kilku czynników jak znajomość otoczenia, nagłośnienie (słyszysz gdzie kto jest) itp itd
Dla przykładu na ostatniej parze M-COMów (defence) miałem fajną akcję na piętrze w budynku bez M-COMa. Wchodzę a tam 4 kolesi i 5ty wchodzi. 4 rozwaliłem na 1 magazynku (chyba miałem na 3ch headshoty) a 5go z sidearma I gra się skończyła. Gdybym to nagrał (na dodatek w HD) i powiedział, że to na PS3 to też by były twierdzenia, że na PC bym leżał, ale gdybym nie powiedział...

Faktycznie na myszce w takie gry gra się lepiej bo celujesz całą dłonią a nie kciukiem (można się też szybciej obrócić), ale gra na padzie daje masę frajdy :)

PostNapisane: 21 paź 2011, 12:15 

Nie będę się zniżał do poziomu fanatycznych playslave'ów/xbot'ów i nie będę Ci udowadniał czy grałem kiedyś w FPSy na konsoli, czy nie. Jakbym jednak musiał, to bardzo chętnie prześlę Ci fotki mojego PS3 FAT-a, X360 Premium z pierwszej serii, PSP-2000 oraz leciwego, wysłużonego PSX-a. I tak, wiem jak działa to marne wspomaganie celowania w WIĘKSZOŚCI FPS-ów na konsole - nie neguję tego, bo bez tej funkcji gra w strzelanki na padach wyglądałaby jeszcze bardziej kwadratowo i niedokładnie.

Co do braku różnicy po rzekomych gameplayach z PC w 1080p a PS3 to... polecam odwiedzić okulistę - a jak już otrzymasz od niego receptę na nowe okularki to na pewno zauważysz różnicę w postaci dwa razy większej roździelczości i nie tylko.

I to już nie chodzi o grafikę, a o sam gameplay - nie muszę chyba mówić, dlaczego.

PS. Większość lepszych pilotów heli w BF2 lata na myszce+klawiatura. Piloci jetów zaś na JOYSTICKACH, nie padach.

PostNapisane: 21 paź 2011, 12:51 

DICE ma u mnie dodatkowego plusa ze nie zrobili marnego porta z konsol. Co do filmu to spoko ale to co wyprawiają twoi przeciwnicy jest dla mnie niepojęte. To jakaś dzika egzotyka^^

PostNapisane: 22 paź 2011, 04:50 

@Drovve
Chcesz kogoś obrażać to próbuj w rodzinie. Mi chodzi o to, że jeśli ktoś dobrze gra na konsoli to nawet nie odczujesz, że to konsola no chyba ,ze przez to, że ten ktoś gra dobrze inni wypadają na cieniasów. Jak ktoś dobrze gra na PC to też inni wychodzą na cieniasów przez co można odczuć "jakbym brał przeciwko takim frajerom to też bym tak dał rade"

"co wyprawiają przeciwnicy"? to tylko tak się wydaje. Jeśli zajdziesz z flanki a nie ma komunikacji to wygląda jak wygląda. Możesz mi uwierzyć, że jeśli byś zaszedł z flanki squad który komunikuje się poprzez headseta to by nie wychodzili na bandę cieniasów.
Zabawne jest to, że pierwszy fragment jak i ten po shotgunie (UMP i AS VAL) to gameplaye, które przegraliśmy.
Obejrzyj mój vid z pełnej rundy (to co jest jako 1sze). Nie przeszliśmy nawet 1 bazy taką miałem "dobrą" drużynę...
Różnica między PC i PS3? Szybkośc obrotu postaci - na PC zrobisz podskok z obrotem 360 stopni i kill, na PS3 się nie da bo nie ma takiego wysokiego sensitivity.
Na PC zmienisz FOV na konsoli nie.
Na PC jesz in-game czat na PS3 nie ma.
Na PC możesz komunikować się z kim chcesz, na PS3 tylko ze swoim suadem.

Ale to wcale nie oznacza, że ktoś nie może wymiatać na konsoli
Co do rozdzielczości to na PS# jest 1080p chlopczyku. Różnica jest taka, że najpierw trzeba kupić "Hauppauge HD-PVR", a na PC masz DARMOWEGO frapsa.
Można nagrywać w 1080p, ale ludzie wolą w 720p dlaczego? Mniejszy plik, a różnica nie jest aż tak wielka.
To raczej logicznie, że latają na klawiaturze i myszce (dla przykładu strafe strzałkami), a myślisz, że na konsoli nie można kupić joysticka?
I Zenek nie zgrywaj mondrali bo równie dobrze ja mogę kupić myszkę dedykowana do PS3 + klawiatura

PostNapisane: 22 paź 2011, 08:43 

Carrioner napisał(a):
Można nagrywać w 1080p, ale ludzie wolą w 720p dlaczego? Mniejszy plik, a różnica nie jest aż tak wielka.

Rozdzielczość BF3 na konsoli jest skalowana z 704p (chyba, nie jestem pewien, mniej niż 720p) do FullHD.

PostNapisane: 22 paź 2011, 11:02 

Carrioner napisał(a):
@Drovve
Chcesz kogoś obrażać to próbuj w rodzinie. Mi chodzi o to, że jeśli ktoś dobrze gra na konsoli to nawet nie odczujesz, że to konsola no chyba ,ze przez to, że ten ktoś gra dobrze inni wypadają na cieniasów. Jak ktoś dobrze gra na PC to też inni wychodzą na cieniasów przez co można odczuć "jakbym brał przeciwko takim frajerom to też bym tak dał rade"

"co wyprawiają przeciwnicy"? to tylko tak się wydaje. Jeśli zajdziesz z flanki a nie ma komunikacji to wygląda jak wygląda. Możesz mi uwierzyć, że jeśli byś zaszedł z flanki squad który komunikuje się poprzez headseta to by nie wychodzili na bandę cieniasów.
Zabawne jest to, że pierwszy fragment jak i ten po shotgunie (UMP i AS VAL) to gameplaye, które przegraliśmy.
Obejrzyj mój vid z pełnej rundy (to co jest jako 1sze). Nie przeszliśmy nawet 1 bazy taką miałem "dobrą" drużynę...
Różnica między PC i PS3? Szybkośc obrotu postaci - na PC zrobisz podskok z obrotem 360 stopni i kill, na PS3 się nie da bo nie ma takiego wysokiego sensitivity.
Na PC zmienisz FOV na konsoli nie.
Na PC jesz in-game czat na PS3 nie ma.
Na PC możesz komunikować się z kim chcesz, na PS3 tylko ze swoim suadem.

Ale to wcale nie oznacza, że ktoś nie może wymiatać na konsoli
Co do rozdzielczości to na PS# jest 1080p chlopczyku. Różnica jest taka, że najpierw trzeba kupić "Hauppauge HD-PVR", a na PC masz DARMOWEGO frapsa.
To raczej logicznie, że latają na klawiaturze i myszce (dla przykładu strafe strzałkami), a myślisz, że na konsoli nie można kupić joysticka?
I Zenek nie zgrywaj mondrali bo równie dobrze ja mogę kupić myszkę dedykowana do PS3 + klawiatura

Ohoho, "mocny" argument z rodziną - szkoda tylko, że okropnie gówniarski. ;)
Jako twórca tak fachowych filmów na YT powinieneś znosić KAŻDĄ krytykę, ale tego nie potrafisz, co zresztą przejawia Twój wiek.
Widzę również, że "G" wiesz na temat swojej ukochanej konsolki, którą tak zaciekle bronisz. W takim wypadku passuję z tym topiciem, bo zaczynasz pokonywać mnie swoją fanatyczną miłością do Sony. Boję się również o Twoje zdrowie, aby przypadkiem żyłka Ci nie strzeliła z tej nienawiści... ;)

PS. 1080p na PS3 w BF3, dobre sobie... ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2