Teraz jest 26 lut 2025, 18:16

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 paź 2011, 22:10 

Tak tyle że jak ktoś już aktywował klucz to zwrócić nie może.

PostNapisane: 29 paź 2011, 22:20 

Szkoda ,że ludzie sprzedający keye nie poinformują innych ,że są nielegalne ,normalnie brak mi słów żeby to opisać :cry:

PostNapisane: 29 paź 2011, 23:17 
Moderator forum

grifcio napisał(a):
Szkoda ,że ludzie sprzedający keye nie poinformują innych ,że są nielegalne ,normalnie brak mi słów żeby to opisać :cry:

Oczywiście żartujesz, prawda?

PostNapisane: 30 paź 2011, 00:06 

Nie wiem do końca po co i ile razy można wałkować tą dyskusję. Osoba chociaż odrobinę myśląca przed zakupem klucza za 70zł (gdy oryginalny kosztuje 129zl) powinna się dowiedzieć cos na jego temat. Kupa ludz daje się na to nabrac mimo, że głośno o tym jest w całym intrnecie. EA wyraznie napisalo jakie sa glowne zrodla dystrybucji i jak kupujesz z innego zrodla to licz sie z banem lub problemami z grą. Zbyt duże cwaniakowanie nie zawsze sie oplaca.

PostNapisane: 30 paź 2011, 11:13 

Pragnę tylko nadmienić, że podział na regiony wyraźnie widać w battlelogu w Server Browser. Z tego co się orientuję, póki co Rosja nadal podlega pod europejski region i takie klucze nie powinny być banowane. Jestem też mocno przekonany, że nie będzie żadnych problemów i nikt nie zostanie zbanowany za kupno klucza z nie swojego regionu a jest to tylko straszenie. Ja swój klucz mam z gram.pl co prawda, ale mam możliwość grania na serwerach US, czy Antarctica. Czy jeżeli mam polski klucz i przeprowadzę się do Australii to będę musiał kupić nowy klucz z regionu Oceania? EA nie jest głupie, postraszyć postraszy, ale to nie Activision, nie będą sobie z klientów robić wrogów.

PostNapisane: 30 paź 2011, 12:11 

sztosz napisał(a):
(...) EA nie jest głupie, postraszyć postraszy, ale to nie Activision, nie będą sobie z klientów robić wrogów.

w błędnym błędzie jesteś mój młody padawanie - EA jakoś nie miała oporów banować klucze z innego regionu przy okazji BC2, mieć i tych oporów teraz nie będzie.

PostNapisane: 30 paź 2011, 14:17 

fth napisał(a):
grifcio napisał(a):
No niestety sprzedawcy na allegro "twierdzą" ,że klucze są nowe ,legalne itd .

Przeglądałem te oferty z allegro za 70 zł i napisane jest że jest to wersja Rosyjska.. wszystko jest więc w porządku. Sprzedawca opisał towar i go sprzedaje. Nie widzę info o legalności kluczy w Polsce, ale może patrzę na złą aukcję. Jak nie byłeś pewny to trzeba było mailowo dopytać o szczegóły.

Cytuję aukcje na której jest ponad 200 kupionych kluczy:

Cytuj:
Sprzedawane klucze są w rosyjskiej wersji językowej. Jednak język można zmienić na polski lub np. angielski.

Co kompletnie nie oznacza żadnej legalności. Język można też zmienić na wietnamski jeśli ma się odpowiednie umiejętności... Nikt nie pisze że klucze nie mogą być używane na terenie EU, może znaczyć to tyle że nie mogą. Jest to robienie ludzi w jajo, ale na ich życzenie :)

Kupiłeś klucz to masz klucz... trzeba umieć czytać i umieć wnioskować. Generalnie jak ja bym sprzedawał pewny towar to dopisał bym że klucz działa na terenie kraju. Wtedy miał być jakąś podstawę do reklamacji.

Drugą sprawą jest to że masz prawo zwrotu towaru zakupionego drogą internetową w terminie 7 dni od daty zakupu. Sugeruję więc tak zrobić ;)

Allegro nie ma w tej sprawie nic do powiedzenia. Nie jest żadnym organem władzy. Próby robienia jakichkolwiek sporów możesz sobie odłożyć do szuflady bo allegro nie płaciłeś, tylko płaciłeś sprzedawcy.

Załóż więc reklamację i koniec tematu.

Jako sprzedawca powiem tak, kupiłeś klucz, klucz został użyty czyli towar został rozpakowany. Możesz co najwyżej oddać Pani w mięsnym w prezencie.
Zapraszam do przemyślanych zakupów.

Klucze sprzedawane na allegro i platformach prywatnych nie będącymi Partnerami Producenta nie są Legalne w rozumieniu Polityki Firmy/Producenta.
Jedynie klucze zakupione na Orginie dają prawo do reklamacji i są uwzględniane. Każdy klucz ma swój region i nie może być sprzedawany na terenie innego Państwa.

Nie chcę być wredny ale osoby mające problemy zakupiły nie tylko Klucz ale i sam problem w Pakiecie więc sami jesteście sobie winni Panowie i Panie.
Niech to będzie nauczka dla was i przestroga dla chcących zakupić Klucz z np. Allegro.

Serdecznie Pozdrawiam.
Nie dawajcie się oszukiwać i naciągać, kupujcie z legalnych źródeł.

PostNapisane: 30 paź 2011, 15:52 

Kupując grę przez allegro można później rościć prawa do reklamacji,
na żadnej z tych aukcji nie jest wspomniane że klucze nie są z Polski i
używanie ich na terenie naszego państwa to łamanie praw autorskich.
Więc gdy gra przestaje działać kontaktujemy się ze sprzedawcą lub allegro o zwrot pieniędzy
z racji tego że zostaliśmy oszukani.

PostNapisane: 30 paź 2011, 16:06 

Proszę przeczytać wypowiedź Maya tyle na temat .

Na chwile obecną nic się nie dzieje z tego co mi wiadomo więc pożyjemy zobaczymy

PostNapisane: 30 paź 2011, 16:44 

Skąd wziąść polskąwersje instrukcji???

PostNapisane: 30 paź 2011, 21:25 
Moderator forum

grifcio napisał(a):
Na chwile obecną nic się nie dzieje z tego co mi wiadomo więc pożyjemy zobaczymy

W BC2 dopiero po miesiącu, może dwóch, ruszyła lawina banowanych kluczy. Wystarczy poczekać .

sztosz napisał(a):
Z tego co się orientuję, póki co Rosja nadal podlega pod europejski region i takie klucze nie powinny być banowane.

Rosja nie jest w UE a taki jest podział w Europie.

sztosz napisał(a):
Jestem też mocno przekonany, że nie będzie żadnych problemów i nikt nie zostanie zbanowany za kupno klucza z nie swojego regionu a jest to tylko straszenie.

Poczytaj ten wątek i powiedz tym wszystkim ze zbanowanymi kluczami ze EA tylko straszy. :stupid:
Zastanów się najpierw co za bzdury wypisujesz, EA będzie banować i z tego co wiem nadal banuje klucze z innych regionów, które zostały wprowadzone na rynek UE.

PostNapisane: 30 paź 2011, 21:55 

May'u napisał(a):
Kupując grę przez allegro można później rościć prawa do reklamacji,
na żadnej z tych aukcji nie jest wspomniane że klucze nie są z Polski i
używanie ich na terenie naszego państwa to łamanie praw autorskich.
Więc gdy gra przestaje działać kontaktujemy się ze sprzedawcą lub allegro o zwrot pieniędzy
z racji tego że zostaliśmy oszukani.

Tak? To ciekawe...
Nie wiem czy jesteś Naiwny czy może ktoś ci naopowiadał i oczekujesz że sprzedawca na allegro przyzna ci się w aukcji, że klucze są nielegalne? Ja mam zbanowanego Shifta i do tej pory gość mi nie odpisał.
Spać spokojnie mogą osoby posiadające Boxy i klucze zakupione na Origin. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości zapraszam do kontaktu z EA oni na 100% wyjaśnią wam wszystko, zresztą na forum jest info gdzie można kupić legalny klucz.

Co do osób mających już problem z kluczami, allegro możecie przydusić tylko i wyłącznie większą ilością Poszkodowanych inaczej was oleją. Jeśli nie dogadaliście się ze sprzedawcą na Allegro i nadal czujecie się oszukani, zbierzcie się w grupę i piszcie do Administracji Allegro. Policja nic nie zrobi bo to 70 zł a karalne jest chyba powyżej 300 zł jak się nie mylę.

Powinniście też zainteresować problemem Sklepy takie jak Gram.pl, Ultima w końcu to jest strata także dla nich. W Grupie siła ;)

PostNapisane: 30 paź 2011, 22:37 

SkylinePL napisał(a):
karalne jest chyba powyżej 300 zł jak się nie mylę.

250zł, poniżej jest pouczenie czy mandat.

PostNapisane: 30 paź 2011, 22:38 

Dostana bana za allegro klucz to kupią wtedy juz legalnie :lol:

PostNapisane: 31 paź 2011, 01:19 

Satyr napisał(a):
Dostana bana za allegro klucz to kupią wtedy juz legalnie :lol:

Ale śmieszne :stupid:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2