Teraz jest 12 gru 2024, 07:00

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 lis 2011, 18:15 

Nie ma chyba jeszcze takiego tematu więc może zaczniemy zbierać listę błędów i przejawów niezbalansowania w grze.

-Na mapie Seine Crossing (CQ), zdarzyło mi się natknąć na niewidzialną ścianę przy punkcie kontrolnym przy moście. Typek był snajperem i ja byłem, widzieliśmy siebie i strzelalilśmy mimo to żaden nie mógł trafić.
-Przeskakiwanie przez różnego rodzaju obiekty bywa kłopotliwe, nie zawsze się uda
-Nadal obecne są zielone błyski na ekranie
-Losowe Bad Luck nie wiadomo skąd

PostNapisane: 4 lis 2011, 01:14 

wiszacy spadachron w powietrzu bez gracza

PostNapisane: 4 lis 2011, 02:08 
Zbanowany

OP: m4, m16, f2000 <--- przegiecie na maxa!
bledy/bugi
dao to czesto smiech na sali - magazynek (12 kulek) w goscie (ca 10mtr) a ten kiluje nas z 'pitoletu'...
noz: po 3-4 razy tne goscia, wyskakuje mi wskaznik trafienia (za kazdym cieciem), typ traci hp, po czym, wachamy kwiatki od spodu... a gostek ma np 7% hp na killkamie...
miny, 3 na kupie nawet nie tanki, ale samochodu sa jedynie unieruchamiane...

zrypany gejm plej: kamperzy i lezenie...
laczenie sie z gra, serwerami, czeste braki na liscie grajacych (gadamy na tsie, a bl i org nic nie wykazuja...) = battlelog + origin

PostNapisane: 4 lis 2011, 03:18 

Błędem jest ta lamerska latarka :D

PostNapisane: 4 lis 2011, 07:18 

[Yossarian] napisał(a):
.
miny, 3 na kupie nawet nie tanki, ale samochodu sa jedynie unieruchamiane...

Co do reszty ciężko się nie zgodzić, ale powiem szczerze to jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło. 3 miny to śmierć na miejscu.

PostNapisane: 4 lis 2011, 08:51 

Dla mnie największym błędem są hitboxy, koleś do mnie strzela ja uciekam za przeszkodę, najczęściej kładę się na ziemie a kule dalej mnie dosięgają w konsekwencji czego ginę.
Coś ala interp w counter-strike.

PostNapisane: 4 lis 2011, 09:27 

To zależy od przeszkody. Jak się chowasz za krzaczkiem, czy blaszanym płotkiem, to oczywiście konsekwencją będzie zaliczony zgon.

PostNapisane: 4 lis 2011, 09:35 

Nawet jak za skala siedzisz to obrywasz.

nomek napisał(a):
Błędem jest ta lamerska latarka :D

Nie dość ze wróg oślepia to jeszcze swoi błyskają po oczach.

Ostatnio edytowano 4 lis 2011, 10:08 przez Satyr, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 4 lis 2011, 09:42 

@up, w pomieszczeniach zaciemnionych jest to logiczne, ale na Caspianie z 5 metrów w pełnym słońcu to absurd.

PostNapisane: 4 lis 2011, 09:58 

Latarka swoją drogą, można ją przecież wyłączyć jak jej nie trzeba, ale z tym chowaniem się za przeszkodą to prawda. Kładę się za zbrojoną betonową zaporą, której czołg nawet nie jest w stanie rozwalić, a koleś ją przestrzeliwuje jakimś "zabawkowym", małokalibrowym karabinkiem - z tym coś jest nie tak. Na początku myślałem że to rykoszety, ale bez przesady, za często widzę takie sytuacje w grze i sam też nie raz trafiłem przeciwnika jak ten zdążył się już schować za jakąś ścianą. Jakieś zachwiane to odwzorowanie fizyki w tym BF'ie.

PostNapisane: 4 lis 2011, 12:01 

plove napisał(a):
Dla mnie największym błędem są hitboxy, koleś do mnie strzela ja uciekam za przeszkodę, najczęściej kładę się na ziemie a kule dalej mnie dosięgają w konsekwencji czego ginę.

To nie wina hitboxów, ale wysokiego pinga i, często, lagów.
Podobnie jest w BC2. Chowając się za rogiem ściany dostajemy kule, które ktoś wystrzelił wcześniej, a pakiety dotarły do nas dopiero jak się schowaliśmy. Nie da się ukryć, jest to wkurzające i uciążliwe.
Hitboxy w BF3 są wręcz wzorowe. Jak ktoś pamięta początki BF2, to wie o czym piszę.

Kolejne bugi:
- Na killkam gość jednocześnie strzela i widać animację przeładowania broni.
- Wystrzelone RPG i nie przeładowane od razu - po ponownym wyciągnięciu broni widać na końcu rury głowicę, która w magiczny sposób znika.
- Ekstremalnie denerwujące jest to, że jak jesteśmy postrzeleni (na HC nie widać % życia i HP nie regeneruje się), jak się zeskoczy z byle jakiego murku, czy skały to popełniamy samobójstwo.
To samo przy zbliżeniu do płomieni (to już jest żenada).
- Nie widać efektów postrzelenia. Tzn. obraz na chwilę robi się czerwony, ale po paru sekundach wszystko wraca do normy, a HP można mieć w tym czasie 1%. Przy byle podskoku: suicide... :stupid:
- Notoryczny respawn pod lufą przeciwnika, często w odległości 1-2metrów od niego. Działa to stety/niestety w obie strony, bo często respawn jest za plecami oponentów.

W grze, mógłbym wymieniać bez końca, ale jak trzeba sobie coś przypomnieć, to już jest gorzej.
Bugów oczywiście jest cała masa.

Ostatnio edytowano 4 lis 2011, 12:14 przez Wierzbin, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 4 lis 2011, 12:11 

Gdy się wystrzeli z RPG lub innej ppanc i po chwili zginie,pocisk znika nie dociera do celu

PostNapisane: 4 lis 2011, 15:12 

[Yossarian] napisał(a):
dao to czesto smiech na sali - magazynek (12 kulek) w goscie (ca 10mtr) a ten kiluje nas z 'pitoletu'...

No cóż, u mnie DAO ma prawie 3x więcej fragów niż każda inna broń której używam, może to kwestia innego stylu gry, ale z tego co widziałem po grze z tobą, też lubisz zachodzić wroga od tylca.
Co do bugów mogę doliczyć nagłe zmiany kamery na killcam mimo tego że żyjemy, czasem zdarza się że kamera blokuje się na nas a menu odmawia posłuszeństwa, nic tylko dokonać eutanazji na wszystkich unlockach z meczu za pomocą Alt+F4.

PostNapisane: 4 lis 2011, 16:11 
Zbanowany

fakt, walenie od czola na hurrrrrra nie nalezy do moich specjalnosci... choc w wypadku sdm/tdm trudno o tym mowic... w kazdy razie nawet walac komus w lepetyne od tylca, cos mi sie dao nie sprawdza, chyba wroce do m870, bo cos jak gdyby lepiej mi 'wchodzi' od wczoraj :lol:

PostNapisane: 4 lis 2011, 16:24 

Latarka oślepia w dzień.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2