Teraz jest 28 lis 2024, 17:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 lis 2011, 18:25 

ja mam taki sam problem zwiesza mi sie gra czasami wyskakuje eror ze program battlefield3 przestal dzialac albo ze sterownik ekranu przestał działać i dzieje mi sie tak przy grze w multi jak i w singlu wywala mi sie gra i nic na to nie moge poradzic prubowalem juz wszystkiego zmany róznych sterownikow i nic ciagle to samo dx error albo bf3 przestal działac max moge pograc kilka minuti error niech to szlak co za kanał fajna gra a tak sie krzaczy.....moze to istotne ale zaczelo mi sia krzaczyc po wymianie karty z geforca gtx260 na geforca gtx 560Ti na tamtej starej dziala normalnie tylko ze ustawienia miałem srednie za to na nowej grafie niewazne jakie detale ustawie krzaczy mi giera "sterownik ekranu nvlddmkm przestał działać" am juz dość kąbinuje cały dzień i nic ciągle erorr........POMOCYYYYYYYYY !!!!!!!!!!!!!

PostNapisane: 10 lis 2011, 19:00 

Podbij napięcie z 1020 na 1050mV i odkręć core clock na 822 powinno pomóc. Jeżeli nie to zaktualizuj biosa

PostNapisane: 11 lis 2011, 00:29 

Ściagni se nowe stery z nvidi narazie beta , ale mi działa spoko , ewentualnie ratuj system , a jesli masz viste to może pomuc , ale nie musi łatka z microsoftu " KB971512 " są pod 32 i 64 bit te same nazwy ale inne systemy .

niewiem czy to pomoze , ale spróbować zawsze warto ..

pozdro..

płyta gł. - ASUS P5Q

PostNapisane: 11 lis 2011, 00:50 

Masz coś takiego?
Jak tak to mogą być 'Fochy Fermiego', czyli taka osobliwość 560ti D:.

PostNapisane: 11 lis 2011, 02:01 

Już pisałem co zrobić, jak to nie pomoże to karta na gwarancje. Przerabiałem ten temat bo jestem autorem tego topicu na pclab którego link podał kolega wyżej:/

PostNapisane: 11 lis 2011, 11:27 

windowsa mam zaktualizowanego w 100% mam wszystkie łatki service packi nowego explorera i nic nie pomaga a problem ten dotyczy tylko bf3 bo inne gry jak bad company 2 nowy medal of honor smigaja az miło nic sie niedzieje a ze sterownikami już też próbowałem od orginalnych od karty graficznej po najnowsze łacznie ze sterami 285.38 beta teraz mam te najnowsze 285.62 i gra jak sie sypie tak sie sypie nic nie pomogło nawet przetaktowanie GPU karty z 900 na 800Mhz...sądze ze to tylko i wyłacznie wina samej gry albo tylko i wyłącznie sterowników przyjdzie czekać na łatkę do gry albo nowe stery...puki co niestety gra lezy na półce sie kurz sie na niej zbiera....to żenujące ostatnio taką wtope miałem z bf2 jak wyszedł tez był pełen niedoróbek które wkurzały miliony graczy.....tylko podziekowac EA

PostNapisane: 11 lis 2011, 11:30 

Biosa na karcie aktualizowałeś? Wywala Ci czasem ten błąd np. podczas przeglądania stron WWW?

PostNapisane: 11 lis 2011, 11:39 

Nic nie aktualizowałem :( a chodzi ci o biosa płyty głównej to bym wiedział jak zaktualizować a jeżeli chodzi o grafe to nie wiem jak to zrobić...a co do przegladania stron www to nic sie nie dzieje grafa mi naprawde swietnie działa na innych grach tylko ten przeklety bf3 sie krzaczy a grafe mam nowiutką mam ja dopiero 3 dzień...

PostNapisane: 11 lis 2011, 11:49 

fishunwl napisał(a):
Nic nie aktualizowałem :( a chodzi ci o biosa płyty głównej to bym wiedział jak zaktualizować a jeżeli chodzi o grafe to nie wiem jak to zrobić...a co do przegladania stron www to nic sie nie dzieje grafa mi naprawde swietnie działa na innych grach tylko ten przeklety bf3 sie krzaczy a grafe mam nowiutką mam ja dopiero 3 dzień...

Bios Karty Graficznej. Podaj producenta, na ich stronie musi być najnowszy bios którego ściagasz i instalujesz jak każdy program.
Jeżeli masz Fochy Fermiego (taka przypadłość kart nvidii seri 400/500 itp. po prostu zjebali tą kartę) to musisz wysłać na gwarancje.

PostNapisane: 11 lis 2011, 11:56 

GeForce with CUDA GTX 560Ti Gigabyte 1GB DVI&HDMI (PCI-E) mam dokładnie taką karte...kurcze nie strasz mnie ze mam zwalona karte hehehehh bo niżle za nią wybuliłem a szkoda słów mój gtx260 działa normalnie tylko na średnich ustawieniach jak nie wkurzy to zaraz wyciągnie go z kartonu i na nowo wsadze do kompa

Zrobiłem 0aktualizacje biosa grafy teraz odpale gre i zobacze czy to cos dało

PostNapisane: 11 lis 2011, 12:12 

Myślę że na gwarancje nie będziesz musiał oddawać bo nie widać typowych objawów Fochów Fermiego, może to wina BF.

PostNapisane: 11 lis 2011, 12:14 

#fishunwl
a słyszał o edycji postów?

sprawa 2. czym aktualizowałeś* biosa, bo niedawno ja miałem to samo z moim 570 i bios pomógł
*Gigabyte ma takie fajne narzędzie do tego

PostNapisane: 11 lis 2011, 12:42 

nie mam pojecia co to jest edycja postów a biosa zaktualizowalem Bios Auto Flash program zciągniety ze strony gigabyte niestety nie pomogło na samym począty program bf3 przestał działać i nastapiło zamknięcie potem wlazłem jeszcze raz do gry i zaczołem sie juz cieszyć bo grałem z 5 minut jak nigdy aż tu nagle kupa direx error i kupa opadam z sił nie mam juz pomysłów byta gra zaczeła mi działać...........a o co chodzi z tą edycja postów i jakiego ty programu uzywałeś do aktualizacji biosa????

Piospi: Zamiast pisać dwa posty pod rząd to edytujesz post za pomocą funkcji "zmień" (po prawej)....czas najwyższy się nauczyć, bo jesteś tutaj od 2005 roku i jeszcze nie wiesz jak to robić ? Polecam także jakieś korepetycje odnośnie poprawnej polszczyzny albo firefoxa z funkcją sprawdzania błędów.

PostNapisane: 12 lis 2011, 21:09 

A nie masz przypadkiem telewizora lub innego monitora podpiętego do karty graficznej i włączonego "klonowania" w opcjach karty graficznej? Miałem taki problem jak Ty. Pomogło wybranie w liście "wiele ekranów" opcji wyświetlającej tylko obraz na jednym monitorze ("pokazuj pulpit tylko na X"). Znajdziesz to w ustawieniach sterownika karty graficznej (lub w ustawieniach rozdzielczości ekranu - prawy klawisz mychy na Pulpicie).

PostNapisane: 13 lis 2011, 05:11 

Poradzilem sobie juz z tym problemem ściągnołem program do mojej karty graficznej i troche ją okroiłem zrobiłem w niej ustawienia takie jak w normalnym geforce GTX560 zmniejszyłem taktowanie GPU 900Mhz na 830Mhz i opcje shader 1800 na 1630 i teraz gra działa normalnie nie wywala mi sie sterownik od grafy..a sama giera śmiga na wysokich ustawieniach tylko efekty mam na ultra bo jak ustawie wszystko na ultra gra i tak chodzi płynnie ale tylko pare minut i wywala mi komunikat za progeam bf3 został wyłonczony.....mam nadzieje że wydadzą jakąś łatke do gry albo nowe sterowniki tak by ten cały problem całkiem przeminął.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2