Teraz jest 13 lip 2025, 10:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 134 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 lis 2011, 12:31 

W sumie logiczna logika bo po kiego grzyba była by mi amunicja do strzelby która musze odblokowac na którymś tam poziomie. A tłumik płomieni tez by się bez lufy do której mozna go przymocowac na wiele nie przydał.

PostNapisane: 15 lis 2011, 12:59 

sidh77 napisał(a):
Mało osób chyba wie ze laser zwiększa celność broni gdy strzela się z biodra. Proponuję żebyście sobie to sami sprawdzili stojąc w miejscu, naciskając "T" i obserwując jak się zmienia krzyżyk celowania.

Mógłby chociaż ten laser dokładnie wskazywać miejsce w które celujemy, bo gdy mamy broń przy biodrze to wskazuje jedno miejsce a gdzie indziej kule lecą.

PostNapisane: 15 lis 2011, 13:08 

suszin napisał(a):
Mógłby chociaż ten laser dokładnie wskazywać miejsce w które celujemy, bo gdy mamy broń przy biodrze to wskazuje jedno miejsce a gdzie indziej kule lecą.

Miejsce gdzie lecą pociski wskazuje celowniczek na ekranie a nie laser. On jedynie powoduje że obszar ten jest mniejszy niż bez niego. Jak chcesz żeby trafiać dokładnie tam gdzie celujesz to musisz celować przez przyrządy celownicze. Taka juz jest uroda strzelania z biodra, mniejsza precyzja kosztem czasu którego nie tracimy na przycelowanie. Sprawdza się to oczywiście tylko na bliskich dystansach.

PostNapisane: 15 lis 2011, 14:16 

Fomas napisał(a):
wojtazo napisał(a):
Bardzo proszę o odpowiedz na pytanie która z tych dwóch broni które wymieniłem SCAR-H i G36C ma większy swój optymalny zasięg.
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam

SCAR-H na krótki dystans miażdży, ale na dłuższy zasięg nie ma celności. Dlatego osobiście preferuje G36C, ma większy magazynek lepszą celność.

Dzięki Wielkie za tą odpowiedź. Wczoraj osobiście przetestowałem te bronie pod tym względem i jest dokładnie tak jak napisałeś. Strzelałem sobie do kontenera z ustalonej odległości z obu broni i wyraźnie było widać różnicą w odrzucie i celności na korzyść G36C, również chciałem potwierdzić opinie że tłumik dodatkowo redukuje odrzut broni (znaczna różnica np przy SCAR-H).
Mam jeszcze tylko dwa pytania:
1) Co daje tłumik płomieni oprócz tego ze niestety zmniejsza celność? Czy zastosowanie go ma jakąkolwiek zaletę? Może dzięki niemu pozostajemy niewidoczni na mapie? Pozostajemy niezauważeni podczas strzelania??
2) Czym różni się kalimator który odblokowujemy na początku od tego KOBRA kalimator który odblokowujemy później czyli 200 kills ?

PostNapisane: 15 lis 2011, 14:43 

Mnie dziwi że nikt jeszcze nie napisał o G3A3 :D Toż to najlepsza broń :) A jak się ogarnie to w KH2002 fajnie heady wchodzą, też fajna broń.

PostNapisane: 15 lis 2011, 14:43 

sidh77 napisał(a):
suszin napisał(a):

Miejsce gdzie lecą pociski wskazuje celowniczek na ekranie a nie laser. On jedynie powoduje że obszar ten jest mniejszy niż bez niego. Jak chcesz żeby trafiać dokładnie tam gdzie celujesz to musisz celować przez przyrządy celownicze. Taka juz jest uroda strzelania z biodra, mniejsza precyzja kosztem czasu którego nie tracimy na przycelowanie. Sprawdza się to oczywiście tylko na bliskich dystansach.

No wiem, ale myślę że mogło by to działać w taki sposób wtedy było by to jeszcze bardziej użyteczne :)

PostNapisane: 15 lis 2011, 14:48 

wojtazo napisał(a):
1) Co daje tłumik płomieni oprócz tego ze niestety zmniejsza celność? Czy zastosowanie go ma jakąkolwiek zaletę? Może dzięki niemu pozostajemy niewidoczni na mapie? Pozostajemy niezauważeni podczas strzelania??

Z tego co pamietam troche zmniejsza rozrzut, oraz nie masz plomienia wylotowego = czasem latwiej celowac.
No i nie widac na mapie ale to nie we wszystkich broniach
https://docs.google.com/spreadsheet/lv? ... rue&gid=15
i mini map visibility i tam masz napisane co widac a co nie
wojtazo napisał(a):
2) Czym różni się kalimator który odblokowujemy na początku od tego KOBRA kalimator który odblokowujemy później czyli 200 kills ?

Eee wyglądem celownika chyba tylko ;s

PierreDolny napisał(a):
Mnie dziwi że nikt jeszcze nie napisał o G3A3 :D Toż to najlepsza broń :) A jak się ogarnie to w KH2002 fajnie heady wchodzą, też fajna broń.

Wszyscy gadaja ze super ale nie chce mi sie strasznie w tego coopa grac ;/

PostNapisane: 15 lis 2011, 17:35 

Rozumiem że w wyznaczonych giwerach tłumik ognia powoduje nie ukazywanie się na radarze. Czy działa to również na BEZNADZIEJNY radar mortar'a ? Jeśli tak to czy tłumik dźwięku również sprawia nie ukazywanie się na tymże radarze?

PostNapisane: 15 lis 2011, 17:52 

Pewnie tak, przecie radar to to samo co ta mapa tylko wiekszy zasieg daje. (I chyba nie widac wcale strzelajacych wrogow, trzeba ich zaznaczac ale nie pamietam :P)

PostNapisane: 15 lis 2011, 17:54 

Na pewno widać strzelających wrogów - gram 99% snajperem i mam czasem takie miejscówki że nikt nie ma prawa mnie zobaczyć. A wystarczy jeden strzał i krew się we mnie gotuje że jakiś baran z drugiego końca mapy nie musi nawet celować... czyżby tłumik dźwięku mógł mnie uratować? ( jako że pracownikiem DICE nie jestem to o tłumiku płomienia do EMR'a mogę sobie "pomarzyć" )

PostNapisane: 15 lis 2011, 18:00 
Zbanowany

swoja droga te rozne extrasy (przy wielu broniach) dla pracownikow dice, to zwykle przegiecie...
i mam naprawde wrazenie, ze SL to czesto problem a nie pomoc w grze dla duzej grupy pr0ogrow... :roll:

edit: laser... jest cool, podczas strzelania z biodra wlasnie, patrzysz na jego strumien i walisz^^, oczywiscie na odleglosc tak do ca 20m max^^

PostNapisane: 15 lis 2011, 18:54 

O G3A3 nie pisze bo gram póki co tylko inżynierem:)
A jeśli chodzi i Mini Map Visibility to czy tam nie chodzi przypadkiem o tłumik dźwięku a nie płomieni ??

PostNapisane: 15 lis 2011, 19:06 

Zawsze byłem fanem Handgun-ów o dużej sile ;D

Może ktoś mi powiedzieć, od którego lvl-a dostępne jest 44Magnum?

A może gdzieś jest dostępny obrazek, na którym rozrysowane są wszystkie elementy, które odblokowujemy wbijając lvl?

PostNapisane: 15 lis 2011, 19:13 

DarK64 napisał(a):
Na pewno widać strzelających wrogów - gram 99% snajperem i mam czasem takie miejscówki że nikt nie ma prawa mnie zobaczyć. A wystarczy jeden strzał i krew się we mnie gotuje że jakiś baran z drugiego końca mapy nie musi nawet celować... czyżby tłumik dźwięku mógł mnie uratować? ( jako że pracownikiem DICE nie jestem to o tłumiku płomienia do EMR'a mogę sobie "pomarzyć" )

Do EMR mozesz instalować tłumik dźwięku. Do każdej innej snajperki też.

Co do G3A3-bardzo fajna, mocna broń. Mankament to mały magazynek (20), z 3 lub więcej przeciwnikiami na raz jest kicha. Dlatego biegam z F2000, który jest notabene najbardziej przegiętą bronią w grze :)

PostNapisane: 15 lis 2011, 19:33 

A gdzie ja napisałem że nie można? Moje pytanie brzmi czy przy używaniu tłumiku dźwięku nie widać nas na radarze mortar'a

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 134 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2