Teraz jest 18 lip 2025, 14:09

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 lis 2011, 22:40 

Astinz napisał(a):
Cena-Jakość dość kiepska. Po za tym @szakal01 wybiera między GTX460 a HD6850. Więc Twoja karta jest trochę nie z tej półki wydajnościowej...

Mam okazje ja kupic za 466 zł dla siebie bo mnie juz meczy granie na meganiskich detalach ;P i stad pytanie o ta karte :)

PostNapisane: 16 lis 2011, 22:59 

Lepiej poszukać Radeona HD4890 na allegro , cena podobna a i wydajniejszy.

PostNapisane: 16 lis 2011, 23:13 

Ale jakie zużycie prądu...
Trzeba b.dobrego zasilacza do niego

PostNapisane: 17 lis 2011, 00:07 

Astinz napisał(a):
Lepiej poszukać Radeona HD4890 na allegro , cena podobna a i wydajniejszy.

4890 do bf3?
Pozdrawia szczesliwy posiadacz i moje 25 fps na low /+ 3 grywalne mapy

PostNapisane: 17 lis 2011, 00:39 

To dziwne, bo jest wydajniejszy od GTS450 na którym można pograć na medium-high :shock: . Ah ta optymalizacja BF3 :roll:.
Ps. A no , markowe 500Watt by się zdało.

Edit: Z ciekawości oglądałem filmiki na YT z BF3 + HD4890. Coś masz chyba kolego mocno zgrzane, bo gość ma na nim dużo ciekawszy wynik niż Twój : http://www.youtube.com/watch?v=0j1XunJwTFg . Co prawda single, ale rozdzielczość 1920x1080, ultra detale, anizo 16x, aa 2x. Więc nie powinno być problemu z high w multi. Podobnie z innymi filmikami na YT.

PostNapisane: 17 lis 2011, 08:10 

Astinz napisał(a):
Coś masz chyba kolego mocno zgrzane

Co mam przez to rozumieć? :O

Co do single mam w nim lepsze wyniki, wgl zmiana ustawień miedzy low/ultra mało zmienia mi fps ale na low mam i tak dużo mniej niż na filmiku fps... A jeszcze mam mocno podkręconą ;o

PostNapisane: 17 lis 2011, 10:57 

Z optymalizacją gry jest coś nie tak, ja u siebie gram na Megalow i tez muszę wybierać mapy a znowu u dziewczyny na gorszym sprzęcie na tych samych ustawianiach działa o wiele szybciej ;)

Oki robię taka konfiguracje kompa:

ASUS P7P55D-E Intel P55 LGA 1156 (2xPCX/DZW/GLAN/SATA3/USB3/RAID/DDR3/CROSSFIRE)
SSD SAMSUNG 64GB 2,5" MZ-7PC064D/EU (read/write 520/160Mb/s) NORT+RAMKA ASAP
PROCESOR CORE i7 870 2.93GHz LGA1156 BOX
GOODRAM DDR3 8192MB PC1333 DUAL 2 x 4096 CL9
iBox Black Ed. 600 Watt
Zotac GeForce CUDA GTX550Ti 1GB DDR5 192BIT 2xDVI+HDMI+DP BOX

Tylko nie mówcie, że na tym BF3 nie będzie śmigał.

PostNapisane: 17 lis 2011, 11:19 

Bedzie smigac. Ale grafika bedzie ci spowalniac procesor. Za slaba grafa na tak fajny procek. To juz lepiej GF 560TI albo i wiecej.

PostNapisane: 17 lis 2011, 11:34 

Już i tak przekroczyłem limit. Myślę że aż tak bardzo nie spowolni tym bardziej że jest Fabrycznie podkręcona.

PostNapisane: 17 lis 2011, 22:34 

Bez sensu, weź słabszy procesor a mocniejszą kartę graficzną. Efektywnie będziesz miał większą wydajność. Śmigać będzie, ale może śmigać dużo lepiej ze słabszym procesorem, a lepsza kartą graficzną. Jaki zasilacz do tego configu tak w ogóle? Bo dobór części wygląda mi na sklepowe wciskanie dziwnych , nie wydajnych configów. I nie tyle co karta spowolni procesor, ale po prostu te 4 jajka nie będą miały co robić przy takiej karcie graficznej. Więc po cholerę Ci tak mocny CPU, skoro i tak jego potencjału nie wykorzystasz? Tym bardziej, że to bardziej Pecet do gier będzie o ile dobrze myślę?

@szakal0x ogólnie chodziło mi, że coś jest nie tak skoro masz tak dziwnie mało fpsów. Ale faktem jest, że CPU lub GPU mogą się przegrzewać. Nie zdziwiłbym się jakbyś zmniejszył taktowanie karty graficznej i zyskał na wydajności ;). Może jest niestabilna?

PostNapisane: 18 lis 2011, 10:35 

@UP: Nie wiem w sumie, specjalnie dla bety zwiekszylem taktowanie, jak bede w domu to sprawdze wracajac do standardowego :P

PostNapisane: 18 lis 2011, 10:54 

Astinz napisał(a):
Bez sensu, weź słabszy procesor a mocniejszą kartę graficzną. Efektywnie będziesz miał większą wydajność. Śmigać będzie, ale może śmigać dużo lepiej ze słabszym procesorem, a lepsza kartą graficzną. Jaki zasilacz do tego configu tak w ogóle? Bo dobór części wygląda mi na sklepowe wciskanie dziwnych , nie wydajnych configów. I nie tyle co karta spowolni procesor, ale po prostu te 4 jajka nie będą miały co robić przy takiej karcie graficznej. Więc po cholerę Ci tak mocny CPU, skoro i tak jego potencjału nie wykorzystasz? Tym bardziej, że to bardziej Pecet do gier będzie o ile dobrze myślę?

@szakal0x ogólnie chodziło mi, że coś jest nie tak skoro masz tak dziwnie mało fpsów. Ale faktem jest, że CPU lub GPU mogą się przegrzewać. Nie zdziwiłbym się jakbyś zmniejszył taktowanie karty graficznej i zyskał na wydajności ;). Może jest niestabilna?

Napisane 600 Watt ;)
Nie, nie tylko do gier, do pracy głównie. Co do mocnego proca, czemu nie grafikę za 2 lata wygonie dokupię inną więc nie wiem w czym problem. Cały zestaw jest okazyjny cenowo dla mnie, nie wciskam go na Handel tylko dla siebie.
Sklepowe wciskanie? Ja tu nie widzę "no name" Ani Asrocka. Jedyne do czego można by się przyczepić to Polski ram, tyle że ja wole wspierać polski biznes ;)

PostNapisane: 18 lis 2011, 14:24 

Chodziło mi , że zasilacz może być no-name'owy, wcześniej nie doczytałem jego marki. I faktem jest, że marka Twojego zasilacz znajduję się na czarnej liście zasilaczy, nie wiem jak akurat z tym modelem, ale nie ryzykowałbym i wziąłbym coś sprawdzonego, tym bardziej że szykują się dość wymagające podzespoły. No cóż, procesory nie starzeją się tak szybko jak karty graficzne. Dlatego lepiej by było wrzucić teraz coś wydajniejszego, ja mam od 3 lat Q6600 i dalej nie czuje potrzeby wymiany bo gram na wysokich detalach w Battlefielda 3 i mam bardzo płynną rozgrywkę. Zamiast i7 lepiej by było wrzucić i5-2500K i dać do tego GeForce'a GTX560Ti. Ten procesor który podałem to i tak światowa czołówka, a do tego ma cholernie wysoki potencjał OC.

PostNapisane: 18 lis 2011, 14:45 

Na czarnej liście? Możesz coś więcej napisać, bo nie ukrywam że trochę mnie to zaniepokoiło.

PostNapisane: 18 lis 2011, 14:51 

Chodzi głównie oto, że na linii 12V jest mało mocy. Więc te 600W to tylko na nalepce, a w praktyce może okazać się całkiem inaczej. Tutaj lista zasilaczy z czarnej listy : Akyga, Altis, Aspire, Aton, Bestec, Coba, Codegen, ColorSit, COMPAQ, Computer, Deer, Eurocase, Everpower, Feel, Fever, Four Star, Gembird, Gigabajt, Hawk, Hec, Impet, i-box, Incore, Levicom, Linkword, L&C, Logic, LOGISYS, Megabajt, Mercury, Metropilis, Mustang, Newton Power, Platin Power, Power Color, Powercomp, Power Man, Procomp, Octigen, QTECHNOLOGY, Q-tec, RAIDMAX, Rubikon, Ropla, Sansun, SilenX, Sun Pro, Suntek, Take Me, Task, TE, Tracer, Tronje, Ultra Media, V Power, Win, Xilence, XION, X-Power, 2N.

Tutaj z kolei lista zasilaczy godnych polecenia:
Amacrox, Antec, Astec, be quiet, Chieftec, CoolerMaster, Corsair, Delta, Enermax, Enlight, Fortron (nowy, nieregenerowany), Modecom (MC, Volcano), OCZ, PCPower&Cooling, Pentagram, Seasonic, Silver Power, Tacens, Tagan, Topower, Yesico, Zalman.

Informacje głównie zgarnięte z forum elektroda, ale ile się tym interesuję zawsze był zgrzyt z i-boxami, Codegenami, Tracerami i innym shitem.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2