Teraz jest 26 lut 2025, 16:13

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 gru 2011, 22:31 

... i z całej mocy prawa powinno się skopać 4-litery ludziom odpowiedzialnym za wypuszczenie takiego niedorobionego produktu na rynek. Na okrągło problemy, poczekałem z zakupem B3 na PC-ta ale w końcu kupiłem. Po instalacji w dniu 10.12.2011 okazało się, że muszę zassać z neta prawie 4GB update ! Toż to pewnie cała nowa gra ! Oczywiście zanim się zassał to minęło parę godzin. Przyszła niedziela rano. Okazało się, że potrzebna jest reinstalacja sterowników dla mojego GF GTX460, ok. Po zainstalowaniu sterownika do wersji 8.17.12.8562 odpalam Orgina i ładuje mi się Battlelog ( czy cuś tam... ) w Firefoxie z polskim interfejsem. Odpalam kampanię, gram może z z 30 minut potem odpalam multiplayera. Wbijam się losowo na jakiś serwer i gram chwilę. Wychodzę z gry, jest ok. Wieczorkiem w niedzielę siadam do kompa. Odpalam Orgina, ładuje się battlelog odpalam kampanię i dupa blada.... Ładuje się czarny ekran, potem biały i wracam do punktu wyjścia czyli battleloga. Ku...a co jest ? Odpalam multi i efekt ten sam. Po ok 50 minutach i po przeczytaniu paru wątków na forach odpalam reinstalację punkbustera i w końcu udaje się ! Odpalam B3 w multi i gram chwilę. Potem następny problem kolejnego dnia czyli w poniedziałek występuje kiedy jakiś problem jest z battlelogiem i kiedy w końcu się uruchamia to interfejs zamiast polskiego jest po angielsku. "O co kaman" ???? Nie wiem. Nigdzie nic nie zmieniałem. Interfejsu za chiny ludowe nie wiem jak zmienić żeby był PL. Ok, odpuszczam sobie tą walkę z wiatrakami bo w końcu aż tyle txt po angielsku tam znowu nie ma i można się w tym spokojnie połapać. Gram chwilkę w kampanię a potem raz udało mi się wbić na serwer multi. Przychodzi kolejny dzień czyli wtorek. Siadam do kompa wieczorkiem, odpalam kampanie i chwile pograłem po czym zanim zdążyłem odpalić multiplayera dostaję "strzała w tył głowy" z Orgina ponieważ... muszę się zalogować. Czemu jak przed chwilą byłem zalogowany ??? Oczywiście logowanie nie przynosi żadnego skutku. Błędny adres albo hasło. Cóż począć... odpalam odzyskiwanie hasła i po przejściu procedury odzyskania hasła wpisałem je przy logowaniu do Orgina i nic.... dupa. No cóż, cisnełem coś bardzo niecenzuralnego w kierunku Orgin i całego tego syfu ( nie będę przytaczał słowotoku który wtedy poleciał... ). Przychodzi dzień dzisiejszy czyli środa. jak to w moim przypadku przychodzi wieczorek, siadam do kompa i co to, niespodzianka ! Nie mogę odpalić ani kampanii alni multiplayera. Efekt odpalania to po paru minutach "initializowania" pier... się z połączeniem, logowaniem, joyningowaniem i Bóg jeden wie czym jeszcze wywala czarny ekran, potem biały i wracam do battlelogu.... K...a sorry, ale jak można zachować spokój w tym momencie ? Tak wyglądały moje pierwsze 3 dni ( nie licząc soboty bo zasysała się gra od nowa z netu szumnie nazwana patchem... HAHAHAHAHA !!! ) Ludzie odpowiedzialni za wypuszczenie tego syfu, walniętego i niepełnego produktu tylko po to, żeby zarobić kasę na produkcie wypuszczonym w gorącym okresie 4 kwartału powinni mieć obite swoje tłuste dupska i karę prac porządkowych na mieście przez najbliższe pół roku. To jest po prostu złodziejstwo i nadaje się to na duże kary pieniężne za robienie ludzi w ...... ( nie napiszę w co ) ! To jest moje prywatne zdanie. Dla porządku jeszcze podam, że B3 mam kupione legalnie w MediaM. a konfiguracja mojego kompa, sterowniki, zasilacz, proc i cała blacha mojego PC-ta spełnia wymagania aby B3 mogło się na tym kompie odpalić.

Pozdrawiam

[EDIT] -> literówki

Ostatnio edytowano 15 gru 2011, 00:54 przez BrytanPL, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 14 gru 2011, 23:04 

Moją odpowiedzą na część o problemach z logowaniem jest znany już problem ze stabilnością serwerów które zdychają z byle powodu, tutaj winą jest tylko i wyłącznie społeczność graczy która musi w jednej chwili wejść, pograć chwilę smażąc serwery EA i zacząć rzucać mięsem na DICE.

PostNapisane: 14 gru 2011, 23:45 

@Mofixil
Gracze są winni że serwery wywala? Co Ty za bzdury wypisujesz. DICE zrąbało kod serwerów i tyle to tylko i wyłącznie ich wina że ich produkt nie działa tak jak powinien. Serwery są po to by na nie wchodzić i grać. A że ludzie rzucają na nich mięsem... jak czytam na różnych forach jakie to ludzie mają z tą grą problemy (sam mam/miałem kilka) to się im nie dziwie.
Spójrz sobie na licznik postów i tematów w dziale Problemy (BF:Bad Company 2) a teraz spójrz ile ich jest w dziale Problemy (Battlefield 3). Lada dzień w dziale BF3 postów będzie tyle samo a zobacz kiedy premierę miało BC2 a kiedy BF3. Samo to daje do myślenia że coś tu jednak jest nie tak.

PostNapisane: 15 gru 2011, 00:29 

Mofixil napisał(a):
...tutaj winą jest tylko i wyłącznie społeczność graczy która musi w jednej chwili wejść, pograć chwilę smażąc serwery EA i zacząć rzucać mięsem na DICE.

tak kretyńskiego txt nie czytałem dawno...

PostNapisane: 15 gru 2011, 00:43 

BrytanPL napisał(a):
Po instalacji w dniu 19.12.2011 okazało się, że muszę zassać z neta prawie 4GB update
[EDIT] -> literówki

Sorki za OT, ale chyba cofnąłem się w czasie o kilka dni :)

PostNapisane: 15 gru 2011, 00:55 

baile napisał(a):
BrytanPL napisał(a):
Po instalacji w dniu 19.12.2011 okazało się, że muszę zassać z neta prawie 4GB update
[EDIT] -> literówki

Sorki za OT, ale chyba cofnąłem się w czasie o kilka dni :)

Ok, dzięki za info. Poprawiłem. Miało być 10.12 a że klawisz "9" jest obok klawisza "0" to można się pomylić pisząc szybko...

PostNapisane: 15 gru 2011, 01:11 

Sprawa nie jest taka prosta, bo na grę nie dostajemy gwarancji :mrgreen: Mogą ją łatać do usranej śmierci.

PostNapisane: 15 gru 2011, 01:23 

Winić za to wszystko należy... COD-a. Gdyby jego premiera nastąpiłaby później, DICE nie byłoby zmuszone wydawać tego niedopracowanego babola jakim jest bf3.

PostNapisane: 15 gru 2011, 01:26 

UP@

Obrazek

PostNapisane: 15 gru 2011, 01:33 

Nie mów mi ze nie mam racji. Przecież to jasne jak slonce. Jakie wyniki sprzedazy mial bc2 i mw2? EA musi w jakis sposob "podebrac" graczy konkurentowi.

PostNapisane: 15 gru 2011, 01:44 

Twierdzisz, że jak któś lubi obydwa tytuły to kupi tylko ten , który wyjdzie pierwszy? Lub lubił CODA, a kupił BF3 tylko dlatego, że BF3 wyszedł l pierwszy?
Wybacz :roll:

PostNapisane: 15 gru 2011, 01:59 

Twierdze, że jak ktoś ma do wydania 130 zł i te dwie gry do wyboru to prędzej kupi tą która zostanie wydana wcześniej, tym bardziej po robiącej niemałe wrażenie kampanii reklamowej EA. Jeśli nie chodziło o kase, to dlaczego wypuszczono grę która jest jednym wielkim bugiem, beta gry trwala pare dni a origin nadal(!) jest w fazie beta?

PostNapisane: 15 gru 2011, 02:00 

Coś w tym jest, istnieje szansa że ktoś kto kupił bf3 opamiętał się, nawrócił na battlefieldy i nie kupił coda. Gdyby produkcja IW wyszła wcześniej część jej zagorzałych fanów pochłonięta grą nawet by nie pomyślała o grze DICE

PostNapisane: 15 gru 2011, 06:46 

"Cos w tym jest..."
"cos" moze i jest tyle ze ja czekajac na bf3 nie kupil bym coda tylko dlatego, ze wyszedl wczesniej. Poniewaz najzwyczajniej ta seria dla mnie sie wypalila. Gra to nie kielbasa " jestem glodny, nie ma mojej "krakowskiej" kupie "zywiecka" tez zjadliwa ^^

PostNapisane: 15 gru 2011, 08:18 

Owszem czasem jest to irytujące - kupujesz oryginała i na dzień dobry same problemy.
Ale kolego na spokojnie. Na forum jest wszytko obszernie opisane.
Zrób sobie kawę i na luzie do tematu podejdź ;P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2