gen.Jendro2PL napisał(a):
Witam.
Zmontowałem komputer. Mam jednak problem.z podłączeniem go do monitora. Niestety po podłączeniu przez złącze d-sub(niestety tylko takie posiadam w monitorze) karta nie wykrywa sygnału .
Dodam jeszcze, ze przejściówka dołączona do karty różni się od mojej (d-sub DVI) istnieje jakas. inna przejściówka ? co.byście zrobili na moim miejscu?
Więc wina może być po stronie gniazda na karcie (chociaż w to wątpię gdyż jest nowa) lub po stronie kabla od monitora... Ja w swoim LG mam kabel D-Sub do kary jest podłączony przejściówką D-Sub-DVI... Sprawdź w BIOS czy wykrywa Ci wszystko dobrze i czy dobrze siedzi karta w slocie PCI-E x16... kolejna sprawa... jaka płyta główna? Może masz na płycie zintegrowaną grafikę wtedy BIOS będzie działał pod tą "kartą" więc musisz ręcznie przestawić sygnał w BIOS'ie...
pawcio30pl napisał(a):
więc tak:
procek : phenom x6 kręcony do 4 ghz na rdzeń
pamięć: 8gb ddr3
płyta : ponoć dobra MSI:)
grafa: 6950 2gb nie kręcona
win 7 64 bit
rozdziałka Full HD
system nie zasyfiony, najnowsze drivery , win update etc etc
nie którzy piszą , że grają na ultra...nie wiem czy granie z 30-40 fpsami to komfort w bf3, nie wiem jak u was ale ja mam min 35 fpsow do 60 na ultra ale nie jest to mega płynna gra
w bf3 CZUJE się różnicę w płynności grafiki między 30 a 60 fps.
trzeba też oddzielić ilość fpsów na dwie kategorie, fpsy w multi jak i w singlu..w singlu mogę grać na ustawieniach wysokich i poniżej 60 klatek nie spada. w multi już inna sprawa. na serwie 64 graczy w dodatku b2k potrafią już fpsy nie miło spaść. dlatego można zrobić takie kategorie jak:
fpsy- single player, fpsy- multiplayer ma 8 graczy, 16,32,64 itd...i będzie różnica
ja w multi teraz gram na mix ustawieniach - wysokie, niskie, bez AA (pożeracz fpsów jak i jakość cieni , siatki i HBAO), klatki nie spadają poniżej 60 nawet na b2k na serwie z 64 graczami...
do zobaczenia na placu boju:))
Po pierwsze, ale (bez urazy do zwolenników CPU od AMD) Phenom x6 po mimo tego, że posiada 6 rdzeni to i5 oraz i7 znacznie pobija go, to po pierwsze ma wpływ na wydajność w KAŻDEJ grze - moc obliczeniowa i wydajność, po drugie masz bardzo mocną i wydają kartę graficzną Radeon HD6950 co w rzeczywistości sam procesor jednak do końca nie pozwala jej w pełni pracować no i oczywiście, ale jedną z główny ANTYzalet to brak PhysX co w dużej mierze ma wpływ na pracę CPU + GPU w obliczeniach samej fizyki a tym samym podnoszenie wydajności FPS'ów no i oczywiście nie podałeś jednaj bardzo ważnej rzeczy, a właściwie dwóch firma pamięci ram i taktowanie jej oraz co najważniejsze zasilacz... marka, model i moc... Ja na swoim a dane masz powyżej przedstawione osiągam w Battlefield 3 i uwaga w 3D 50+FPS, a bez tego mam 70-90FPS i wszystko na ulta z tymi wszystkimi bajerami... Wiem, że mogłem wybierać GTX 570, ale wziąłem 560 i wkręciłem ją na wyższe wydajności... Włącz Game Booster 3 i wyłącz wszystkie programy, które działają w tle a najlepiej uruchom -=> msconfig -=> Uruchom selektywnie odznaczając [załaduj elementy startowe] później Usługi -=> zaznacz [ukryj wszystkie usługi firmy MS] i klik na Wyłącz wszystkie