Teraz jest 21 lip 2025, 22:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 sty 2012, 20:26 

cele naziemne z lasera namierzyc mozesz tylko pociskiem PZ , przeciwlotniczymi sie nie da.

ja tez ostatnio latam z laserem i wlasnie wogole mi ammo nie widac ;p

PostNapisane: 10 sty 2012, 20:29 

A ja to robie tak:
★2★Battlefield 3 - The power of JET | Montage | Long

Chciałem nagrać parę roadkilli na wodzie a to są resztki, które zmontowałem próbując

PostNapisane: 13 sty 2012, 13:21 

Na klawie + myszce nie da się EFEKTOWNIE latać jetami. Heli da rade, jetami nie.

Nie znam angielskiego a w opisie poniższego filmiku napisane jest

Cytuj:
Learn how to fly jets in BF3 as well as with a joystick or Xbox/PS3 Controller, using a mouse and keyboard!

You DO NOT need a high mouse sensitivity to do this!

Więc ktoś kto zna angielski niech powie czy gościu mówi tam coś ciekawego i jak to robi. Z góry dzięki.

Filmik: http://www.youtube.com/profile?annotati ... FOVzfPs7As

PostNapisane: 13 sty 2012, 14:06 

:idea: Zbindował sobie "spację" jako komendę "nos w górę" dlatego nie martwi się że mu podkładka pod mysz się skończy.
:idea: Aby lepiej skręcać trzyma cały czas "zamknięcie przepustnicy" i dodaje dopalacza na 2 sekundy, co 2 sekundy. Tzn 2 s. dopalacza i 2 s. bez (osobiście uważam, że to jest trochę bez sensu).

edit: Poza tym zaleca baserape - jak go spotkam to będę go tępił.

PostNapisane: 13 sty 2012, 14:42 

Owszem można na myszce skutecznie latać, błędna jest teza że trzeba mieć podkładkę metr na metr żeby miejsca nie zabrakło. Wystarczy zmniejszyć czułość myszy w lataniu, po wykonaniu manewru samolot jeszcze przez chwilę go powtarza tak że jest czas aby oderwać gryzonia od podkładki i go cofnąć

PostNapisane: 13 sty 2012, 15:08 

psv90 napisał(a):
Na klawie + myszce nie da się EFEKTOWNIE latać jetami. Heli da rade, jetami nie.

Da się.

PostNapisane: 13 sty 2012, 15:39 

@up Popieram jak ktoś umie latać to będzie wymiatał z klawą i myszą

PostNapisane: 13 sty 2012, 16:09 

Cytuj:
Popieram jak ktoś umie latać to będzie wymiatał z klawą i myszą

Bo to tak jak ze wszystkim..... Nie zastosowany sprzęt a umiejętność jego wykorzystania decyduje o sukcesie.
Klawiatura, pady, joystick.... Oczywiście, że są różnice, pewnie można udowodnić wyższość jednego rozwiązania nad innym. Ale...
Liczą się też preferencje, doświadczenie i umiejętności.

PostNapisane: 13 sty 2012, 17:20 

SzYmCiO_1990 napisał(a):
@up Popieram jak ktoś umie latać to będzie wymiatał z klawą i myszą

Moze i da się, ale jest to dużo trudniejsze niż na padzie, joy'u ;)

Cytuj:
Wystarczy zmniejszyć czułość myszy w lataniu

Jest takie coś? chyba nie ma nie? jest ustawienie czułości myszki, ale nie ma oddzielnej dla pojazdów albo jetów, nie?

PostNapisane: 13 sty 2012, 17:22 

psv90 napisał(a):
Jest takie coś? chyba nie ma nie? jest ustawienie czułości myszki, ale nie ma oddzielnej dla pojazdów albo jetów, nie?

Jest oddzielna dla pojazdów.

PostNapisane: 13 sty 2012, 18:57 

Ja grajac na myszy i nie wymieniając żadnych ustawień mogę zrobić obrót co najwyżej raz przekładając mysze na biurku i nie robi to żadnej zmiany w wydajności skrętu.

psv90 napisał(a):
Moze i da się, ale jest to dużo trudniejsze niż na padzie, joy'u ;)

A "dużo trudniejsze" o dużo przesadziłeś a poza tym...
Zmienianie kanałów w telewizorze jest łatwiejsze z pilotem ale pilot trzeba dokupić... to trochę za mocne porównanie, wodę w kiblu trzeba spłukać ale łatwiej mieć czujnik ruchu, który zrobi to za ciebie. No to tez nie pasuje ale chyba wiecie o co chodzi.
Joystick jest po prostu wygodny co nie znaczy ze latanie na myszce jest trudniejsze.

Pozdro

PostNapisane: 13 sty 2012, 19:31 

chyba przesadzacie ja mam jakas shit mysze z przedłużenia umowy neostrady co ma z 700 dpi pewnie a majac ustawiona czolosc na 70% mieszcze sie z obrotami na 30 cm2

PostNapisane: 16 sty 2012, 09:34 

Hej!

Mam do wyboru dwa joy'e:
1. Logitech Extreme 3D Pro Twist Handle
2. SAITEK CYBORG FLY 5 PC

I teraz pytanie - który mi polecacie/odradzacie i dlaczego?

Z ciekawości byłem w sobotę w Saturnie - leżał tam rozklekotany Logitech. Nawet dobrze leżał w dłoni, ale no ... jakąś taką tandetą zalatywał :P Może Saitek podobnie ma ;) Ale to nie ma już takiego znaczenia.

Patrzyłem także na stronę Saiteka i kurde ... nie znalazłem tego modelu na liście sterowników do pobrania :P Chyba, że ślepy z rana jestem :)

Jeśli ktoś by się wypowiedział również odnośnie kompatybilności tych Joyów w tych grach, to byłoby super.

Na koniec dodam, że znajomy bardzo narzekał na Saiteka - sprężyna centrująca zbyt mocna.
No i moje pytanie - czy ta sprężyna się nie zmęczy po jakimś czasie? Czy posiadacze Cyborga też na nią narzekają?

PostNapisane: 16 sty 2012, 13:45 
Zbanowany

witajcie!pytanie pilota newbie który po spędzeniu 60godzin w czołgach zmienia pojazd. mam wylatane dopiero jakieś 2h w Helkach.Chciałem spytać o dodatek \"laser\" ? jak to stosować?kto go posiada?pilot?strzelec? póki co gram z maskowaniem,flary i namierzane rakiety.Jako strzelec maskowanie(nie wiem czy dobrze?),termowizja i rakieta P-Z . gram na myszce i jakoś to powolutku zaczyna wychodzić.wygrywam sporo starć powietrznych(duża zasługa rakiet namierzanych+zwykłe ewentualnie na dobicie).Nie mam kłopotów ze ściąganiem pojazdów naziemnych za pomocą zwykłych rakiet.Jako gunner termo + PZ skutecznie na pojazdy i niemrawą piechote. jak stać sie efektywniejszym?? chodzi mi głównie o unikanie wrogich pocisków, igieł (ogólnie kierowane pociski) prosze o poradę bardziej doświadczonych pilotów oblatywaczy.

PostNapisane: 16 sty 2012, 22:40 

Generalnie po usłyszeniu pikania, że ktoś Cię namierza to wypuszczasz ecm/flary i zaniżasz lot, bo na niskim pułapie z igły/ helki/ tunguski lub jeta Cię nie namierzą. Chyba że laser to musisz kryć się gdzie piepsz rośnie! Czyli szukać osłony i spier***

PS. ECM całkowicie niweluje namierzanie laserem? Po wystrzeleniu pocisku z javelinu już nie mam szans nawet jak wypuszcze ecm? Pytam bo ostatnio mnie to spotkało :/.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2