Teraz jest 21 lip 2025, 22:09

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 sty 2012, 21:09 
Zbanowany

pytanie o przedostatni unlock w heli szturmowym. jak używać tych pocisków namierzanych semi-auto ? potrzeba kogoś kto zaznaczy cel??? i ostatni unlock tv missile ? równie skuteczna jak w BF2 ??

PostNapisane: 17 sty 2012, 22:01 

DevastatorPL napisał(a):
i ostatni unlock tv missile ? równie skuteczna jak w BF2 ??

Tak, z tą samą częstotliwością przelatuje przez cel.

PostNapisane: 17 sty 2012, 23:33 
Zbanowany

daruj sobie ironie. pytam o konkrety. widzisz pytanie wyżej? przeczytaj,jak możesz to odpowiedz,albo zamilknij...

PostNapisane: 17 sty 2012, 23:43 

I to była właśnie konkretna odpowiedź, afaik są tak samo zabugowane jak w BF2, nie wiem gdzie tu ironia.
Przedostatni unlock-Rakieta kierowana.
Różni się od podstawowej tym że lekko koryguje swój kurs na najbliższy cel.

Ostatnio edytowano 17 sty 2012, 23:47 przez Mofixil, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 17 sty 2012, 23:46 

Generalnie tv- missle o wiele gorsze niż w bf2, a rakiety pół-namierzane działają samoczynnie - możesz ciskać rakietami przez całą mapę, wystarczy że mniej więcej będziesz miał cel na celowniku (w viperze, bo Havoc to dno! rakiety jakoś nie naturalnie wychodzą) Ogólnie rzecz biorąc odradzam havoca :P dowód? spójrzcie na statystyki najlepszego gracza w heli. Ponad 6 razy więcej killów więcej w viperze ma niż w havocu. To wypacza balans gry! Muszą to zmienić!

PostNapisane: 18 sty 2012, 09:24 

Moim skromnym zdaniem to nie taka zła idea że się od siebie różnią. Tylko coś za coś. Mi28 ma kółka i powinno dać się dotknąć gleby lecąc prosto z dużą prędkością bez martwienia, że coś uszkodzimy

PostNapisane: 18 sty 2012, 10:38 
Zbanowany

coraz bardziej podoba mi się granie helką. rzeczywiscie Cobra wydaje mi sie być lepszym egzemplarzem,jakoś bardziej zwinnym.Łatwiej mi sie nim manewruje.Latam od niedawna , ale zaglądając w statystyki mam 2x więcej strąceń niż w Havocu.Denerwuje mnie jednak jedna rzecz i cholernie uprzykrza mi życie. Mianowicie piechota z igłami.Nie ściągnie mnie np tunguska,bo zdąze uciec, ale panowie pochowani w krzakach z igłami trafiąją mnie częsciej niż pojazdy.Jest to szczególnie wkurzające bo powiedzmy że zaspotuje takiego ale nie podlece namierzany,a ekipa ma to w dupie.Nikt nie strąci skampionych piechocinców.Chciałem napisać,że serwery są pełne graczy co naoglądali sie filmów typu RAMBO i za dużo chyba grali w COD. To gra zespołowa przecież a nie wyścig po fragi. Bynajmniej ja tak rozumiem serie Battlefield... kolejna sprawa to dobieranie gunerów. wsiadają panowie bez flar , ecm itd.Na 10 jeden bedzie kumaty, poziom po prostu tragedia.Czasem sam w helce robie większy popłoch na mapie jak z gunerem w maszynie. tragedia;/
pytanie o maskowanie ? daje to coś czy to pic na wode?? ostatnio do zestawu dobieram perk \"laser\" bo uważam ,że jest bardzo pomocny.

PostNapisane: 18 sty 2012, 18:00 

hamsterOne napisał(a):
Moim skromnym zdaniem to nie taka zła idea że się od siebie różnią. Tylko coś za coś. Mi28 ma kółka i powinno dać się dotknąć gleby lecąc prosto z dużą prędkością bez martwienia, że coś uszkodzimy

Kółka! A no właśnie kółka są! To naprawdę dużo razy mi pomogło! Bez tego Havoc jest niczym! :D A tak na serio, jeszcze ani razu te kółka mi nie pomogły. Zresztą żeby je wykorzystać musisz mieć równą powierzchnie i dobrze manewrować.

Wolę już te 0,5 - 1 m nad ziemią lecieć.
DevastatorPL napisał(a):
pytanie o maskowanie ? daje to coś czy to pic na wode?? ostatnio do zestawu dobieram perk \"laser\" bo uważam ,że jest bardzo pomocny.

Maskowanie już od dawna nie używam. Moim zdaniem to ci nie uratuje życia w kłopotliwych sytuacjach. Według mnie to rakiety namierzane i laser są godne uwagi. Rakiety jak lecimy sami lub z jakimś nubkiem, a laser jak latamy ze znajomym, na niskim pułapie, z jego rakietą p-z.

Pozdrawiam.

PostNapisane: 18 sty 2012, 18:12 

Ja zamiast lasera używam radaru powietrznego albo naprawy. Laser i tak nie namierzy z takiej odległości, jak bym chciał. Przydaje się jednak do wykrywania pojazdów naziemnych. Coś zaczyna pikać i pojawia się kwadracik za drzewami - normalnie byś tego czołgu nie zauważył :D

Nie pomagam na pw. Od tego jest forum.

Mój last

PostNapisane: 18 sty 2012, 18:30 

Laser przydaje się w śmigłowcach zwiadowczych ( np Z11W ). Można wtedy wybrać zamiast rakiet przeciwlotniczych kierowaną P-Z + laser i możemy zaczynać polowanie na czołgi :D

PostNapisane: 18 sty 2012, 19:41 

Obaj gadacie glupoty.

@Antonio - laser namierza z calkiej przyzwoitej odleglosci. Dwa, ze cel namierzony laserem nie moze sie pozbyc rakiet poprzez rzucenie flar - wtedy wrog jest praktycznie bezbronny przed twoimi rakietami powietrze-powietrze.

@Szymcio - rakieta p-z namierza czolgi nawet bez lasera. Roznica jest taka, jak w javelinie - bez lasera leci mniej-wiecej prosto i uderza w cel, z laserem - wzbija sie w gore i nastepnie uderza w pojazd pod katem 90 stopni.

PostNapisane: 18 sty 2012, 19:47 

ashlon napisał(a):
cel namierzony laserem nie moze sie pozbyc rakiet poprzez rzucenie flar - wtedy wrog jest praktycznie bezbronny przed twoimi rakietami powietrze-powietrze.

Od kiedy to laser działa na rakiety powietrze powietrze?

SzYmCiO_1990 napisał(a):
Laser przydaje się w śmigłowcach zwiadowczych ( np Z11W ). Można wtedy wybrać zamiast rakiet przeciwlotniczych kierowaną P-Z + laser i możemy zaczynać polowanie na czołgi :D
A no, Mozna naparzać z bardzo dużej odległości, nawet w helki, które jeszcze są za daleko by namierzyć cie rakieta P-P ;]

PostNapisane: 18 sty 2012, 20:41 

ashlon napisał(a):
rakieta p-z namierza czolgi nawet bez lasera. Roznica jest taka, jak w javelinie - bez lasera leci mniej-wiecej prosto i uderza w cel, z laserem - wzbija sie w gore i nastepnie uderza w pojazd pod katem 90 stopni.

ashlon ja doskonale wiem o tym że P-Z namierza bez lasera. Spróbuj zniszczyć natomiast jedną P-Z taki T-90A bez lasera..

PostNapisane: 18 sty 2012, 21:55 

Latałem trochę F35. Fajnie się tym lata, podoba mi się ten samolot.

Nie pomagam na pw. Od tego jest forum.

Mój last

PostNapisane: 19 sty 2012, 09:06 

Jeśli mamy się już trzymać wątku, to powiem że F-35 lepiej nie latać. Myślałem że da się coś tym samolotem zdziałać ale już z średnio ogarniętym Su nie mamy szans.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 317 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2