Teraz jest 1 gru 2024, 12:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 lut 2012, 00:23 

Jest to mój pierwszy post na tym forum, dlatego - witam wszystkich użytkowników serdecznie.

Dzisiaj zakupiłem Battlefield 3 wraz z DLC zatytułowanym "Powrót do Karkand". Przed zakupem naczytałem się w sieci jakichś kosmicznych krzyków o wielkie wymagania tej gry i o jej niszowy poziom optymalizacji, mimo to stwierdziłem, że mój komputer sobie poradzi. I nie wiem... Czy to wina komputera, czy twórców gry, że monotonnie wywala mnie do pulpitu? Liczne freezy ekranu, ściny są nie do przeżycia - można dostać zawału :stupid:

Próbowałem grać na serwerach bez PunkBastera, próbowałem obniżać częstotliwość MHz w swojej karcie - nie pomogło :roll:

Mój komputer:

Karta graficzna: GeForce GTX 570 1280 MB
Procesor: Intel Core i5 2500 3,3 GHz
Pamięć: 4 GB RAM 1333 MHz
System operacyjny: Windows 7 Professional 64 bit.

Tak więc... Co jest przyczyną tych wyrzutek do pulpitu i pojawiających się co jakiś czas ścięć? Dodam, że podczas wyrzutu na pulpit, często gra odłącza mi monitor od zasilania, czasami konieczny jest restart, czasem pomaga zakończenie procesu gry, czasem także wyskakuje mi taki komunikat:

Obrazek

Nie rozumiem... Przecież moja karta ma 1280 MB...
Ponad to, nawet na niskich ustawieniach graficznych, gra wywala.

PostNapisane: 1 lut 2012, 00:40 
Moderator forum

znany problem z nvidia 570/560, poczytaj forum, problem walkowany wiele razy...

PostNapisane: 1 lut 2012, 05:38 

Może waćpan ulituje się nad biednym starcem i podrzuci przeklęty link do danego działu? Proszę zauważyć, że jest tu mnóstwo tematów z wieloma stronami o takim właśnie problemie z grą. Jak się Panu od rana żyć nie chce, to niech Pan i innym nerwów nie niszczy.

Miłego dnia :)

Ostatnio edytowano 4 lut 2012, 17:02 przez deCzosnek, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 1 lut 2012, 13:42 

Twinn napisał(a):

A z 580 już nie ma tego problemu?

PostNapisane: 1 lut 2012, 18:19 

Czy będzie ktoś w stanie mi pomóc? Na forum nie wyczytałem nic pomocnego w moim wypadku :|

PostNapisane: 2 lut 2012, 11:54 

Dorzucam sie do prosby bo też juz pare razy wyleciałem na pulpit z tym errorem (rzadko sie to zdarzało ale jednak) Moja karta to GTX560.

PostNapisane: 2 lut 2012, 21:40 

Witaj, też mieszkam w Bielsku-Białej :)

Komuś te sterowniki do Nvidii pomogły, najnowsze, beta: http://www.nvidia.pl/object/win7-winvis ... er-pl.html

Jeśli pomoże, daj znać. Ja sprawdzę je dopiero jutro lub w przyszłym tygodniu, komputer jest na czyszczeniu i przeglądzie.

Pozdrawiam!

PostNapisane: 3 lut 2012, 10:22 
Moderator forum

Satyr napisał(a):
Twinn napisał(a):

A z 580 już nie ma tego problemu?

pewnie jest ale nie potwierdze bo nvidii powiedzialem zegnam juz wiele lat temu ;) ATI FTW!

PostNapisane: 3 lut 2012, 23:03 

deCzosnek napisał(a):
Witaj, też mieszkam w Bielsku-Białej :)

Komuś te sterowniki do Nvidii pomogły, najnowsze, beta: http://www.nvidia.pl/object/win7-winvis ... er-pl.html

Jeśli pomoże, daj znać. Ja sprawdzę je dopiero jutro lub w przyszłym tygodniu, komputer jest na czyszczeniu i przeglądzie.

Pozdrawiam!

POWIEM TAK: MOJ POPRZEDNI PROBLEM:--> BYŁ : odpalanie gry raczej bez problemow, ale crshe zaczynaja sie jak odpalam misje lbu jak juz sie odpali gr misja zaraz przy pierwszym lub drugim miejscu "kontrolnym" (zapisywanie) , ekran sie zamraza lub wywala czarny ekran i wychodzi do windowsa!. A moze ustawienia grafiki? w grze? sam juz niewiem , TEMPERATURY GRZANIE W NORMIE WSZYSTKO OKEJ.(pokazuje mi tez cos takiego:

Nazwa aplikacji powodującej błąd: bf3.exe, wersja: 1.0.0.0, sygnatura czasowa: 0x4e9d3315
Nazwa modułu powodującego błąd: atkdx11disp.dll, wersja: 7.14.10.305, sygnatura czasowa: 0x4bc6f989
Kod wyjątku: 0xc0000005
Przesunięcie błędu: 0x00012dac
Identyfikator procesu powodującego błąd: 0xca4
Godzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01cc9593b8c6938f
Ścieżka aplikacji powodującej błąd: D:\GRY\OriginGames\Battlefield 3\bf3.exe
Ścieżka modułu powodującego błąd: C:\Windows\system32\atkdx11disp.dll
Identyfikator raportu: 70a097a6-0187-11e1-9e29-000b0d0602e4

HELP me prosze jak ktos ma konkretny i wlasciwy pomysl na rozwiazanie problemu!

OCZYWISCIE MAM ORGINALNA LIMITOWANA WERSJA GRY.

TERAZ PO NOWYCH STEROWNIKACH WSZYSTKO SMIGA BEZ NAJMNIEJSZYCH CRASH I FREEZOWANIA :-) wydaje mi sie ze stery pukico pomogly w 100%. pzodrawiam

ps. poprzednio wszystkie zalecenia i propozycje co rzekomo by mialy pomagac A WYCHODZILO NA TO ZE NIC NIEPOMAGALO.

Win7 64bit
295.73
http://www.youtube.com/watch?v=a31tvabui5w

PostNapisane: 4 lut 2012, 00:14 

:D Witam.
W moim przypadku gra nie frezowała, ale do pulpitu wywalało mnie średnio z 8 na 10 map, nawet po kilkunastu sekundach (Gainward GTX570), . Gra oryginalna,sterowniki wypróbowane łącznie z beta nic nie pomagało, aż postanowiłem zaryzykować z aktualizacją biosu karty graficznej. Po tym zabiegu ,a przegrałem około 15h żadnych problemów ,ani razu nie wywaliło mnie do pulpitu,bajka. Jeśli komuś pomoże ta informacja to będę się cieszył razem z nim.
PS.Podobno aktualizacja biosu karty graficznej jest ryzykowna i nie zaleca się tego robić, jeśli nie ma z nią problemu (zaznaczam że nigdy nie miałem problemu z innymi grami) ale wątek jest właśnie o problemach. Ja zrobiłem aktualizację z poziomu Windows dedykowanym programem producenta karty.
Pozdrawiam.

PostNapisane: 4 lut 2012, 00:46 

No ja w BIOSie grzebać się obawiam i potrzebowałbym niestety instrukcji obsługi w wersji IDIOT.

EDIT: Wgrałem najnowsze sterowniki do karty graficznej, te BETA, do których link podałem wyżej. Nie pomogło.

PostNapisane: 19 lut 2012, 23:03 

Witam.
Ja bios zaktualizowałem (Gigabyte GTX 560TI oc), i bez zmian. Freezy jak były tak są. Znalazłeś rozwiązanie deCzosnek, czy czekasz na patcha?

PostNapisane: 29 lut 2012, 10:19 

Spróbujcie tego: (u mnie wyeliminowało zwiechy zupełnie,choć wcześniej próbowałem wszystkiego)

1. w windowsie przejść do menu Start.

Akcesoria/wiersz polecenia i kliknij prawy przycisk myszy.
wybierz opcję "Uruchom jako administrator"

2. W wierszu wpisz to dokładnie: bcdedit/set increaseuserva 2500

Enter.

3. Uruchom ponownie komputer !!!

PostNapisane: 29 lut 2012, 11:44 
Zbanowany

Kilka dni temu wyszły najnowsze sterowniki od nvidii...

PostNapisane: 5 kwi 2012, 21:29 

Odświeżam temat, żeby nie spamować nowym tematem:

Dzisiaj zaczęły mnie spotykać kilku-kilkunastusendowe freezy i ścinki. Cóż, biegnę sobie, a potem gra się zawiesza na kilkanaście sekund. Po kilkunastu sekundach, gdy freez w końcu ustępuje dowiaduję się, że podczas tego freeza zabił mnie wrogi żołnierz, który przypadkiem przebiegał obok. W innym przypadku wchodzę do budynku i widzę biegnącego pięć metrów przede mną wroga. Strzelam do niego serią, a gra ścina się jak wściekła. Gdy freez się skończy, dowiaduję się że wróg się odwrócił i mnie zabił. W jeszcze innym przypadku podkradam się do wrogów, po czym pod moimi stopami ląduje wrogi granat. Gra znowu freezuje i nie mam jak uciec przed granatem! A czasami też ścina się co kilka minut w zwykłych sytuacjach.

Konfiguracja komputera:
-Procesor: Intel Core i5-2500 - 4x 3.30 GHz
-Ram: 4GB
-Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 460
-Płyta główna: Windowsowy menedżer urządzeń nie pokazuje tego, jaką mam płytę główną.
-Zasilacz: Jak wyżej. Dodam tylko, że z tyłu komputera nie mam żadnych naklejek poza informacją o gwarancji i informacją o legalności systemu.
-System: Windows 7 Home Premium 64bit Service Pack 1

Dodam tylko, że w tle mam uruchomione: Przeglądarka Google Chrome, Origin, Avast, Program do konfiguracji myszki(czułość, funkcje przycisków itd.) oraz Winamp.

Poza tym te freezy dręczą mnie od dzisiaj dopiero. Wczoraj się też zdarzały, ale tylko w helikopterze i tylko raz czy dwa na całą rundę. A nie tak często jak dzisiaj. Wczoraj nie było natomiast freezów w ogóle podczas biegania z buta. Dzisiaj koło południa też udało się pograć bez freezów. Czyli freezy dręczą mnie od kilku godzin, ale na tyle skutecznie, że napisałem tego posta.

Czego to może być wina? Na wiatraczku mam trochę kurzu, ale nie jest to jakaś legendarna ilość. W środku komputera nie wiem, ile jest kurzu, ale ojciec mówił że pod wiatraczkiem mam jeszcze jakiś filtr i PRAWDOPODOBNIE nie powinienem mieć kurzu w środku.

Nie pomagam na pw. Od tego jest forum.

Mój last

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2