Teraz jest 4 mar 2025, 08:04

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 302 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 sty 2012, 15:30 

Mam pytanie odnośnie snajpera : w jaki sposób snajperzy dostają się na dachy budynków (wieżowców) w których nie ma ani drabinek, ani schodów? Byłem na Karkandzie i zauważyłem snajperów właśnie na budynkach które nie mają żadnych opcji do wchodzenia na dach.

PostNapisane: 30 sty 2012, 15:35 

Antonio_@2 napisał(a):
klik

Gdyby kogoś interesowało, jak strzelić łebszota z ponad 3km. Potrzebna mapa z helikopterem transportowym po obu stronach, kolega po przeciwnej stronie konfliktu i możliwie najmocniejszy karabin, żeby pocisk przeleciał taką odległość. Wszystko opisane w filmiku.

rzecz jasna bez włączonego PB :-))

PostNapisane: 30 sty 2012, 15:36 

Wlatują na nie za pomocą MAV-u.

PostNapisane: 1 lut 2012, 16:40 

nie tylko możesz też helikopterem, samolotem i tym respem mobilnym .

PostNapisane: 1 lut 2012, 18:26 

Cytuj:
nie tylko możesz też helikopterem, samolotem i tym respem mobilnym.

Robisz to tak: Respisz się w bazie, wsiadasz do jakiegokolwiek pojazdu latającego, podlatujesz nad wieżowiec, wyskakujesz i lądujesz na wieżowcu, po czym rozkładasz resp mobilny. Jak cię ktoś zestrzeli, wtedy po prostu respisz się na radiostacji i znowu lądujesz na wieżowcu.

Nie pomagam na pw. Od tego jest forum.

Mój last

PostNapisane: 1 lut 2012, 19:14 

Cytuj:
Byłem na Karkandzie i zauważyłem snajperów właśnie na budynkach które nie mają żadnych opcji do wchodzenia na dach.

Antonio_@2 napisał(a):
Cytuj:
nie tylko możesz też helikopterem, samolotem i tym respem mobilnym.

Robisz to tak: Respisz się w bazie, wsiadasz do jakiegokolwiek pojazdu latającego, podlatujesz nad wieżowiec, wyskakujesz i lądujesz na wieżowcu, po czym rozkładasz resp mobilny. Jak cię ktoś zestrzeli, wtedy po prostu respisz się na radiostacji i znowu lądujesz na wieżowcu.

Gościowi nie chodziło o wlatywanie helikopterami, zapewnie nie jest tak tępy zeby na to nie wpaść. Jak już poprzednicy napisali do tego służy MAV i radiostacja do respienia. Jeśli radiostacje postawisz w szczerym polu to respisz sie na spadochronie, jesli postawisz w budynku to sespisz sie na niej. Jeśli postawisz pod scianą wysokiego budynku, to czasami respisz się na dachu. Nie zawsze to respienie na dachu działa, ale spróbuj na budynku który Cię interesuje.

PostNapisane: 10 lut 2012, 10:01 

A jak się wlatuje na MAVie ? Próbowałem wiele sposobów i za ch... nie mogę wskoczyć na MAVa, za każdym razem przeskakuje przez niego - czy wskakuję przy nim, czy kawałek przed, za każdym razem przeskakuje - jest na to jakiś patent ? Bo nieraz widzę, jak koleś sobie stoi na MAVie i wlatuje na jakiś jebitny budynek.

Druga sprawa jakim cudem w METRO nazwenątrz kolesie znajdują się na budynkach, jeżeli nawet MAVem nie można podlecieć na równi z dachem - MAV dolatuje do jakichś 3/4 wysokości budynku - to jakiś hack ? Odbijając się od ściany można wspiąć się na taki budynek MAVem, ale jest to równoznaczne w chaczeniem o ścianę i "koziołkowaniem" MAVem - więc opcja stania na unoszącym się pojeździe odpada.

PostNapisane: 10 lut 2012, 10:24 

nathan81 napisał(a):
A jak się wlatuje na MAVie ? Próbowałem wiele sposobów i za ch... nie mogę wskoczyć na MAVa, za każdym razem przeskakuje przez niego - czy wskakuję przy nim, czy kawałek przed, za każdym razem przeskakuje - jest na to jakiś patent ? Bo nieraz widzę, jak koleś sobie stoi na MAVie i wlatuje na jakiś jebitny budynek.

Druga sprawa jakim cudem w METRO nazwenątrz kolesie znajdują się na budynkach, jeżeli nawet MAVem nie można podlecieć na równi z dachem - MAV dolatuje do jakichś 3/4 wysokości budynku - to jakiś hack ? Odbijając się od ściany można wspiąć się na taki budynek MAVem, ale jest to równoznaczne w chaczeniem o ścianę i "koziołkowaniem" MAVem - więc opcja stania na unoszącym się pojeździe odpada.

Postaw go przy samej ścianie i stojąc przodem do niej wskakuj na MAVa. Tym sposobem nie przeskoczysz go (bo za nim jest ściana) tylko staniesz na nim. Co do tego drugiego też się nad tym zastanawiałem ale przypuszczam że jednak na MAVie jednakże nie sprawdzałem tego empirycznie.

PostNapisane: 11 lut 2012, 13:34 

Najpierw piszesz
Cytuj:
A jak się wlatuje na MAVie ? Próbowałem wiele sposobów i za ch... nie mogę wskoczyć na MAVa, za każdym razem przeskakuje przez niego
a później
Cytuj:
nawet MAVem nie można podlecieć na równi z dachem - MAV dolatuje do jakichś 3/4 wysokości budynku - to jakiś hack ? Odbijając się od ściany można wspiąć się na taki budynek MAVem, ale jest to równoznaczne w chaczeniem o ścianę i "koziołkowaniem" MAVem

czyli co????? nie umiesz na mava wskoczyć , czy się dostać w jakieś miejsce, bo mamy tu jakieś dwie przeczące sobie wypowiedzi :roll:

PostNapisane: 12 lut 2012, 12:41 

on nie umie wskoczyc i latac na mavie , ale widzial osoby na metrze ktore siedzialy po dachach gdzie ja mavem sam dolatywalem max do gzymsu . sam patrzac od strony usa gdy wychodzi sie na spown rus widzialem ludzi na dachu budynku na lewo od spownu

ps; mamy odpowiedz http://www.youtube.com/watch?v=ENX9wh5j3N4
http://www.youtube.com/watch?v=oq-wm5JGEXQ

PostNapisane: 14 lut 2012, 21:08 

Mam pytanie do snajperów z doświadczeniem.
Jak ustawić grafike żeby z daleka widać przeciwnika mój rekord to 1348m, ale na tej odległości już mi przeciwnik znika.
Na dalszych odległościach np ognistej burzy już przeciwnika nie widze, widze jego strzał ale jego samego już nie.
Nie wiem jakie ustawienia mogą mieć na to wpływ.
Z góry dziękuje za pomoc

PostNapisane: 14 lut 2012, 21:26 

Nie da się tego ustawić i zależy tylko od grafy. Widać ich najlepiej kiedy stoją przed obiektem np.: helka, bo wtedy są prawidłowo "narysowane".
Możesz jedynie kombinować z graniem na minimalach i większej rozdziałce ale to i tak niewiele pomoże.
Im większa odległość tym większe problemy z siatką trójkątów na starej grafie: znikają szczyty górskie, już pomijam sam fakt że gra sama je redukuje z powodu wydajności.

Pozostaje strzelać w pustkę, lub szukać odpowiedniego miejsca, gdzie się będzie wszystko dobrze "rysować".

PostNapisane: 14 lut 2012, 21:34 

Serdeczne dzięki za szybką odpowiedż.
Troche szkoda że nic nie poradze ( no chyba że nowa grafa )
Pozdrawiam

PostNapisane: 15 lut 2012, 09:09 

ASMODATH napisał(a):
Nie da się tego ustawić i zależy tylko od grafy.
eeee nieprawda.
1. Słyszałem, że odpowiedzialne jest za to ustawienie "siatka", albo jakość siatki", czy coś w ten deseń (ale nie wiem czy to jest to na 100%)
...ale żeby nie było, że rozsiewam plotki...
2. Grałem u siebie na ultra i na najniższych ustawieniach - jest różnica. Testowałem z helikoptera na Caspianie, żołnierzyki pojawiają się dopiero gdzieś na 150 metrach na najniższych ustawieniach. Normalnie gram na mixie ultra / high.

PostNapisane: 17 lut 2012, 16:22 

Ustawienie siatki na ultra pomogło, widoczność jest lepsza-pozostałe ustawienia niskie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 302 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2