Teraz jest 17 lis 2024, 22:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 mar 2012, 01:49 

Witam. Gram w Battlefielda 3 od czasu do czasu. Ostatnio często. Mam problem. Moje statystyki po grze są albo ujemne albo na niewielkim plusie. Ogólne staty mam lekko na minusie. Dajcie mi jakieś rady żeby tak nie zdychać na bitwie. Najczęściej zdycham jak dochodzi do pojedynku 1vs1. Wtedy ja ładuję w wroga cały magazynek, on 2 naboje i ja leżę. Macie tu mój profil http://battlelog.battlefield.com/bf3/pl ... 342399790/ Obczajcie co i jak i dajcie mi jakieś rady.

PostNapisane: 14 mar 2012, 09:02 

Główny powód tego że ci słabo idzie to te 16 godzin które dopiero przegrałeś. A jak zależy ci na ratio to siedź więcej w pojazdach.

PostNapisane: 14 mar 2012, 10:10 

Proponuje Ci dolaczyc do plutonu pograsz troche w fajnym towarzystwie to skilla podniesiesz .A wracajac do plutonu to proponuje Ci ten http://battlelog.battlefield.com/bf3/pl ... 307274864/ napisz na stronie glownej ze chcesz dolaczyc

PostNapisane: 14 mar 2012, 12:46 

TheStrzelec10 napisał(a):
Witam. Gram w Battlefielda 3 od czasu do czasu. Ostatnio często. Mam problem. Moje statystyki po grze są albo ujemne albo na niewielkim plusie. Ogólne staty mam lekko na minusie. Dajcie mi jakieś rady żeby tak nie zdychać na bitwie. Najczęściej zdycham jak dochodzi do pojedynku 1vs1. Wtedy ja ładuję w wroga cały magazynek, on 2 naboje i ja leżę. Macie tu mój profil http://battlelog.battlefield.com/bf3/pl ... 342399790/ Obczajcie co i jak i dajcie mi jakieś rady.

to jest Twój pierwszy battlefield? pewnie byłeś graczem call of duty.
Piłuj, graj z ekipą, 1vs1 to pomaga. Głupi temat :lame:

PostNapisane: 14 mar 2012, 15:45 

Protip 1
DUCK AND COVER
Protip 2
Strzelaj pojedynczo (nie serie na auto a granie w trybie semi), RPM przy szybkich palcach osiągasz ten sam a masz dużo większą celność.
Protip 3
To nie CoD, rambo wiele nie zdziała, trzymaj się drużyny, pomagaj im a z pewnością się to zwróci.
Protip 4
SUPPRESS THAT FUCKERS!
Protip 5
Flankuj, mapy są na tyle duże i rozbudowane że niemalże zawsze jest jedna nieobstawiona droga tuż za tyły wroga.

PostNapisane: 14 mar 2012, 16:55 

Dziękuję Wam za wszystkie porady. Tak jak mówicie mam jeszcze za małe doświadczenie. Wcześniej grałem właśnie w Call Of Duty oraz Counter Strike. Raz jeszcze dzięki za porady.

POZDRAWIAM

PostNapisane: 14 mar 2012, 17:18 

Wątek pozornie bez sensu. Ale chyba jednak bardzo dobrze że czasem się o tym mówi. Nikt nie lubi ustawicznie przegrywać (banalne stwierdzenie) ale wiadomo, jak komuś nie idzie, to zrezygnuje z BFa. A im mniej graczy tym mniejsze szanse na nowe DLC, gorsze wsparcie, a w najgorszym razie następna część BFa będzie bardzo słaba. Z tego prostego powodu trzeba przyciągać jak najwięcej graczy i dbać o nich. Jeśli gra jest słabo zbalansowana albo początkujący dostają mocno w tyłek to część graczy odejdzie. Sporym minusem moim zdaniem jest brak jakiegoś trybu z botami gdzie można chociaż jakoś obyć się z bronią (niby jest kooperacja ale to jednak nie to). W CoD Black Ops zrobili taki tryb treningu, a tu mi tego brakuje.

@TheStrzelec10 generalnie na youtubie są tutoriale niemal na wszystko. Wystarczy tylko wgryźć się w temat i próbować specjalizować się w czymś. Warto pamiętać że niektóre rzeczy poprawiono w patchach i są nieaktualne. Rzadko zdarzają się też dezinformacje. No i wreszcie jest forum.

A tak w ogóle, jeśli Twoje k/d wacha się koło 1 to znaczy że jesteś średniakiem i nie ma się czym martwić. 16 godzin przegranych to mało.

PostNapisane: 14 mar 2012, 17:37 

hamsterOne napisał(a):
A tak w ogóle, jeśli Twoje k/d wacha się koło 1 to znaczy że jesteś średniakiem i nie ma się czym martwić. 16 godzin przegranych to mało.

Przy jakim KDR jest się pro? Pomijając liderów battleloga, 44.3KDR jest nieosiągalne grając normalnie.

PostNapisane: 14 mar 2012, 21:33 

nie ma takiego KDR
pro to nie publikowi gracze najczesciej takze im nie zmierzysz KDR-a ale zobaczysz co to znaczy byc slabszym w 1v1 a lepszym teamem

Ostatnio edytowano 14 mar 2012, 21:34 przez marioseda, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 14 mar 2012, 21:34 

Chcesz dobre ratio to graj snajperem z przyczajki

PostNapisane: 14 mar 2012, 22:06 

Albo USAS12 FRAG, M320 i Squad Grenades na OpMetro CQL 64 graczy, najlepiej po stronie ruskich, wystarczy walić w punkt.

PostNapisane: 14 mar 2012, 22:18 

Dzięki za porady. Gram medykiem z AN 94. Właśnie dziś ją odblokowałem. Gra mi się znakomicie. Mam bardzo dobre staty: 55:27. Coś takiego dziś miałem. Przydała się ta porada żeby nie strzelać na full auto zawsze tylko seriami. Dzięki.

PostNapisane: 15 mar 2012, 00:14 

Mrufkojat napisał(a):
Chcesz dobre ratio to graj snajperem z przyczajki

Nawet go nie słuchaj, bo potem siedzi masa camperów, którzy sobie wbijają ratio i nic więcej przydatnego nie robią. Tą klasę zostaw sobie na koniec...

PostNapisane: 15 mar 2012, 00:24 

Grunt to dobra drużyna i ratio sie samo nabije. Raz trafiłem na fantastyczny squad i sami rozwalaliśmy całą drużynę w rushu. To było po prostu piękne a sam wtedy miałem przegrane może z 12 godz.(Fakt, grałem w BC2 ok. 300godzin)

PostNapisane: 15 mar 2012, 07:51 

Jak zaczynałem grać w BFBC2 K/D miałem 0,45 ... i długo tak było więc spokojnie, wszystko z czasem przyjdzie.

Wszystkie uwagi są cenne jednak ja uważam, że znajomość terenu walk (map) jest jedną z najistotniejszych.

Jak nie wiesz jak się poruszać, gdzie się odradzają przeciwnicy, gdzie jest najmniej i najbardziej uczęszczana droga/trasa, gdzie się schować to siłą rzeczy będziesz grał jak Rambo biegnąć zawsze na wprost wroga ...

Po drugie myślę, że warto na początku grać klasą i bronią oferującą możliwość strzelania na większy dystans np. medyk, wsparcie. Jak poznasz mapy, zasady gry itp. to możesz zmieniać na klasę/broń bardziej wymagającą np. mechanik i broń krótką z celownikiem lub bez, aż dojdziesz do poziomu zabijania nożem i wpadania w grupę wroga jak "Rambo".

Tryb gry również jest istotny, na początek wydaje mi się, że podbój będzie odpowiedni, w miarę spokojny tryb, można/ma się czas pomyśleć, inne tryby wymagają bardziej intuicyjnego zachowania.

Również jak zobaczysz staty innych graczy, każdy z nich ma jedną preferowaną klasę oraz broń - pograj każdą i znajdź ją dla siebie.

Dla mnie mechanik wymiata, inni preferują wsparcie itd.

Czyli czas ... to pozwoli ci podnieść k/d i wtedy nawet team, skład nie jest taki ważny aby mieć dobre k/d ratio.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2