Teraz jest 28 lis 2024, 17:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 kwi 2012, 22:03 

Witam. Posiadam denerwujący problem z tą grą.. a mianowicie jest to ścinanie obrazu i powtarzanie dźwięku.. występuje to co jakiś czas. Czasem jest to bardziej intensywne , czasem mniej.. a poza tym prawie bez przerwy jest regularna ścinka co około 3 sek.. wszystko to niszczy komfort grania. Dodam , że występuje to na każdych ustawieniach. Dawniej ze starą kartą graficzną - radeon 3850 na minimalnych gra chodziła perfekcyjnie.. moje teraźniejsze specyfikacje :

- Intel Pentium Dual Core E6600 3.06 GHz
- radeon GIGABYTE OC HD6850 ( 3850 posiadał directx 10.1.. czy zmiana na dx 11 bardziej obciąża procek? )
- RAM 4GB DDR2 667MHz ( za pare dni 6GB 800MHz - możliwe , że będzie poprawa? )
- zasilacz Chieftec GPS-400W

Ciekawostka : najintensywniej przerywa dźwięk + obraz w pierwszej misji singla.. jest to zawsze a w dalszych misjach nie występuje. Czasem w filmach między misjami.. ze starą kartą nawet nie odpalałem singa lecz pamiętam , że to ścinanie dźwięku występowało gdy dogrywała się mapa w multi zanim wchodziłem do gry.. jeśli jednak mapa dograła się a cały czas to się działo - zmieniałem ustawienia dźwięku na inne , a potem spowrotem na poprzednie i wszystko działało jak trzeba.

Proszę o pomoc.. naprawde nie wiem już gdzie jej szukać:(.

PostNapisane: 6 kwi 2012, 22:47 

Z takim procesorem to ja się nie dziwie że masz jakiekolwiek problemy.

PostNapisane: 6 kwi 2012, 22:54 

Z jakim? To świetny dwurdzeniowy procesor -.-. Wiem , że dziś popularne są czterordzeniowce , ale zakładam , że wypowiadasz się na podstawie tego co dziś słyszysz w internecie , a nie z doświadczenia;). Bo gdybyś wypowiadał się z doświadczenia to wiedziałbyś , że dziś dobry dwurdzeniowiec poradzi sobie z wszystkim. Zresztą napisałem - ze starą kartą nie było żadnych problemów.

PostNapisane: 6 kwi 2012, 23:24 

Do teraz, a po zmianie karty zapewne uwierzyłeś w cuda jakie może wyczyniać i podkręciłeś detale.
Procesor zmień to wszystko problemy jak ręką odejmie, era dwóch jajec się skończyła.
Chociaż jak już się tak zapierasz przy mocy procesora, zasilacz może nie wyrabiać...
A moje doświadczenie to wymiana C2D E8400 na C2Q Q8300, jak mi sonic boom pie*olnał w mordę, taki był FPS boost.

PostNapisane: 6 kwi 2012, 23:53 

Tzn Core 2 Duo to jest inna seria procesorów .. Dual Cory są silniejsze o wiele.. No ale cóż. Pożyczę od kumpla zasilacz.. zobaczymy czy zmiana coś da . Jeśli nie - trzeba będzie zainwestować w procka ..

PostNapisane: 7 kwi 2012, 11:47 
Moderator forum

I tak 400W jest trochę za słaba. 500-550 to minimum. 6850 jest bardziej prądożeny niż 3850.

Strefa czasowa: UTC + 2