Pewnie tutaj ten problem pojawił się już, ale spróbuje.
Sprzęt który posiadam. Trochę Leciwy, ale daję rade
Płyta główna: Asus Rampage Formula
Procesor: Intel Q9650 4x3Ghz
Pamięć ram: OCZ 2x2 Gb 1066 MHZ
Karta Graficzna: MSi GeForce 560Ti wersja z:
Core Clock 880 Mhz, Shader Clock 1760 Mhz
Dysk: Caviara 64 MB Green 1Tb
Zasilacz: BeQuiet Pure Power L8 630W Bronz 80+
Otóż Geforca kupiłem jakieś 2-3 miesiące temu i od tej pory nie gram w BF3, albo bardziej nie mogę grać w BF3. Zaczynam grać wszystko pięknie grafika na Ultra itd. Jednak po 2-3 min gry zaczyna klatkować z 80-60 fpsów spada do 1-2Fps i ścina grę(nie muszę restartować kompa, wystarczy alt+ctrl+del). Wcześniej posiadałem mojego Asus Radeon 4870 512 MB i z grą nie było żadnego problemu działała na średnich i wyciągała 25-40 fps, ale dało się grać. Czytałem wiele tematów jednak wszędzie pełno syfu i ciężko mi dojść do ładu jak rozwiązać ten problem. Od razu zaznaczam parę rzeczy, żeby nie było nie potrzebnego spamu(chciałbym nareszcie zagrać):
- komputer jest zadbany czyszczę rejestry, defragmentacje itp.
- sprawdzałem grę na wszystkich ustawieniach, razem z rozdzielczością, wszędzie ten sam efekt, no może gra chodzi 2 min dłużej jak ustawie all na low
- próbowałem tej komendy co jest podana na forum bf3 do w7 32 bit mimo, że posiadam Windowsa 64 bit, nie pomogła
- obniżałem taktowanie karty graficznej do referencyjnej(Gtx560) nie pomogło
- nie próbowałem myku z kartą dźwiekował, jednak sadząc po tym ze wcześniej działało i nie miałem zadnych przycin dzwieku to teraz takze nie pomoże
- wszystkie sterowniki aktualizuję na bieżąco
- temperatury także dobre cały procek w granicach 40-50 stopni, karta graficzna 50-60 stopni(przy tych ścinkach jak się zaczynają), temperatury mostków na płycie głównej 35-40 stopni
Jakieś pomysły? Może coś źle robię? Albo za mało obniżam taktowanie karty?
Czytałem również, że nie tylko ja miałem problem z tą kartą graficzną.