Teraz jest 25 lis 2024, 00:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 sty 2004, 23:45 

Zamierzam kupic NEO(jak narazie gram od tygodnia w Bf demo przez neostrade ,1 miesiac promocji).Jak dotad bylo niezle ale dzis (tj.piatek wieczorem) zaczely sie klopoty z plynnoscia gry . Skacze jak cholera , teraz pytanie czy wina NEO czy kompa . (Mam 1.7 AMD GF4 64. 196ram) Ping 332 , 32 graczy na mapie ,332graczyna serwerze (tak pisalo pod wykazem serwerow) , no i piatek wieczor to chyba najwiekszy tlok. teraz niewiem czy kupic to Neo , bo jesli ma tak chodzic to szkoda kasy. Chcialbym tez wiedziec jakich laczy wy uzywacie i jakie to koszta miesieczne.(hyba ze gracie z kfejek? :-). z gory dzieki za wszytkie odpowiedzi i sugestie . WasQeZ[/list]

Tytuł:
PostNapisane: 16 sty 2004, 23:50 
Moderator forum

Ja gram na Neostradzie+ i jest alles okey (nie wliczając ceny i IP 83.xx)- po za okresowymi atakami lagów na PRGK (np. dzisiaj na Battleaxe nie mogłem grać i nie wiem do końca czy to lag był czy mój sprzęt się nie wyrabiał :?).

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 00:40 

U mnie jak wyżej. Albo leciutki chwilowy lag albo warning i wywala :) . Ale to przejsciowe - 30 min i wraca do normy.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 02:46 

Witam
Dobczyce kloło Myślenic? :?:
Masz ping jak ja na lanie i to może to.
Na Neo to niedopuszczalne :twisted:
Powyżej 200 ciężko grć, musisz zobaczyć jak ci nie spadnie interweniuj i to ostro
Pozdrówko
ps Ram minimum 512

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 13:51 

NEO jest ok bo nie dosc ze pingi w polsce masz ok to na wiekszosci zagranicznych serverow tez jest w granicach grywalnosci a nawet czasami lepiej!

PostNapisane: 17 sty 2004, 14:40 

>Mam 1.7 AMD

1/7 akcji firmy AMD ? to sporo ;)
1.7Ghz czy 1700+ ? Ludzie nie wiedzą co w kompie mają...

> GF4 64

Nie ma takiej karty.

>196ram

Mało.O wiele za mało do sensownego grania w BF.

> Ping 332 , 32 graczy na mapie ,32graczyna serwerze (tak pisalo pod wykazem serwerow) ,

No i będzie skakać na 192MB ramu.

>no i piatek wieczor to chyba najwiekszy tlok. teraz niewiem czy kupic to >Neo , bo jesli ma tak chodzic to szkoda kasy.

Wpierw dokup ramu do 512MB.

> Chcialbym tez wiedziec jakich laczy wy uzywacie i jakie to koszta >miesieczne.

Optimum do BF to conajmniej 256/256Kbps. Ale już na SDI można spokojnie grać nawet na 64 graczach. Jedyny warunek to mocny sprzęt.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 15:49 

moze byc 256 ramu PC 500 :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2004, 15:53 

O to chodzi że nie może być bo prędkość ramu nie nadrabia w żadnym stopniu jego ilości.

PostNapisane: 19 sty 2004, 15:49 

PhoeniX napisał(a):
>Mam 1.7 AMD

> GF4 64

Nie ma takiej karty.

Jest...
GForce4Ti z 64MB RAMz podzialem na modele oczywiscie Ti4200, Ti4600 i Ti4800

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2004, 16:46 

...no i jest jeszcze np. GF4 MX440 64MB, ale różnica między nią a w/w Ti jest dosyc spora, stąd wątpliwość PHOENIXa (o ile się dobrze domyślam). Ping 332 na Neo+? ja jakim serwerze??? ja na polskich mam w większości 30-100, max chyba nie przekracza 150. Moim zdaniem wina RAMu (za mało), ale nie jest też wykluczone słabe łącze (np wysoki BER). Sprawdz i podaj pingi z ASE na inne serwery (Polskie).

Pzdr,
Pre100

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2004, 22:05 

Wielki sorki za wszystkie rady i sugestie.

DO Jacuba i Splintera - hmm... nie bardzo wiem co to ten atak lagow i PRGK (jak pisalem gram od tygodnia i nie czaje tu zawiele). Jesli by ktos mi mogl to wytlumaczyc to z gory dzieki.

Do Spadka - Widze ze znasz moje okolice (byles tu?). Piszesz o niskim pingu (gram w demo wiec tam jest malo dostepnych serwerow z niskim pingiem , no i wszystkie zachodnie.) byc moze to jest przyczyna ale czy pingi maja wplyw na plynnosc gry?

Do Pinky - Tu tez temat z pingami jesli mozesz to napisz mi cos wiecej na ich temat. czy zalezy to od lacza , serwera , kompa?

Do PhoeniX-a - Dzieki za obszerne podejscie do sprawy. Widze ze bardziej skupiles sie na opisie sprzetu (wedlug mnie AMD 1.7 czy 1700+ niema tu wiekszego znaczenia gdyz roznica predkosci w samych prockach nie jest tak duza , aby miala az taki wplyw na moje objawy. Gdyby to byl
AMD 700 a 1700+ to tak. Co do karty to wedlug mnie GF4 64 to jest GF4 MMX 440 64MB. Pisalem skrotowo bo nie to bylo tematem mojego problemu , ale na tyle jasno ze kazdy mogl zaczaic.)ale ogolnie twoje podejscie do sprawy mi sie podobalo. Co do RAMu to masz racje MALO.

Do Mohameda(moze byc skrot?) Dzieki

Do Jackie Chana - Dzieki (dobra znajomosc sprzetu)

Do Pre100 - Dzieki stary za wyjasnienie problemu z karta Gfx. Znowu temat piga (Jak pisalem gram demo i niema tam polskich serwerow(chyba) a te co sa to pig okolo 250 - 400) Czy ilosc pingow zalezy od tego czy serwer jest w Polsce czy w USA?. Co to jest (wysoki)BER i co to jest ASE?

Jeszcze raz dzieki wszystkim starym wyjadaczom Bf-a

WasQeZ.

PostNapisane: 19 sty 2004, 23:05 

::: Jackie Chan ::: napisał(a):
Jest...
GForce4Ti z 64MB RAMz podzialem na modele oczywiscie Ti4200, Ti4600 i Ti4800

Ale to TI to sobie sam wymyśliłeś bo w opisie przedmówcy tego nie było :) Równie dobrze mogło być MX420 albo MX440 albo wspomiane TI stąd moje "doczepienie się" do tego szczegółu. A różnica w BF między MX420 czy 440 a pełnymi TI to przepaść. Ciężko też nazwac małą różnicą między Athlonem 1.4 a 1.7Ghz a jeśli mowa o wydajności to IMHO powinno sie określić jaki ma się sprzęt (nie w skrutach) aby w ogóle zacząć gadać o wydajności w grach.Co innego odpowiem na pytanie z 1 posta jak okaże się że ten GF to MX a co innego jak TI. A1700+ to również nie jest na tyle mocny proc aby bez żadnych zgrzytów liczył na 32 graczy.Przydało by się coś klasy conajmniej 2000+ ale przedewszystkim to jest za mało ramu i od tego należało by zacząć (dokupując do 512MB).

ps. Pominołeś wersje SE 8)

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2004, 23:43 

wasqez - niewiele Ci wyjaśniłem z kartą gfx, więcej napisał Phoenix (patrz jego posty). Co do pingów - nie wiem czy są polskie serwery demo, ale chyba raczej nie. Pingi do USA sa raczej spore, wiec nie pograsz sobie plynnie. Polecam zakup BFa (oryginał of korz :D ), wtedy wejdziesz na polskie serwery full ver z malymi pingami (dla Neo+ to ponizej 100, nawet 20-30).

Co to ping? W wielkikm skrocie ilosc czasu w ms jaka potrzebuje pakiet na przebycie drogi od Ciebie (Client) do (S)serwera i z powrotem. Stad jesli serwer jest daleko (np USA) - czas C->S->C jest dłuższy, stąd wyższy ping.

Co to jest BER? Bit Error Rate - tzw. stopa błędów (w warstwie fizycznej łącza), przy kiepskiej jakości medium (łącza) BER jest wyzszy, co owocuje zwiększona ilością błędnie przesłanych pakietów (w wyższych warstwach). Można go oględnie przyrównać do szumu w słuchawce :)

Co to jest ASE? All Seeing Eye - programik do wyszukiwania, sortowania i filtrowania serwerów wielu gier sieciowych, w tym oczywiście BFa. Jeden z niezbędników każdego gracza (sieciowego) w BFa. Do ściągnięcia z sieci 4 free.

Pzdr i życzę powodzenia,
Pre100

Tytuł:
PostNapisane: 19 sty 2004, 23:57 

Z tymi atakami lagow to tak ze dziala wszystko lux i ot tak na 5 sek / 30 sek / 1 min / wiecej zaczyna sie slide show (nie sprzetowy :wink:), zabkowanie itp. To tak w prakytce. U mnie czesto w takich momentach jest ping 20 na zmiane z 600 :D . To ofkoz uniemozliwia gre. Czasem mam tez warningi i disconnecty, ale to wszystko szybko przechodzi. Na servach pl mam normalnie pingi 20 - 80, na zagranicznych (glownie eod [eve of dystruction]- taki mod na wszelki wypadek :wink: ) 40 - 120. Jak nie ma atakow :) to wszystko very ok. Oczywiscie nie liczac prablemow wywolanych przez servery, ale to norma.

Tytuł:
PostNapisane: 20 sty 2004, 00:12 

Witam
Wałesałem się tych okolicach :D
Na twoje pytania trzy krótkie odpowiedzi
1 Ram 512 i ok
2 Orginał gry mus inaczej nie pograsz i nie wierz nikomu ,że to możliwe nie w BF a
3 Bierz neo narazie to najlepsze w tym kraju
pozdrówko
jak coś to wal na GG 133 56 02

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2