Teraz jest 3 mar 2025, 23:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 302 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 maja 2012, 09:23 

Na Metrze stojące cele eliminuję cały czas ruszając się na boki ( mysz Cyborg RAT 5 i czułość prze lunetę ustawiona na jakieś 300 dpi), na ułamek sekundy zatrzymuję się tylko w celu wycelowania do celu ukrytego za przeszkodą, więc normalnie gotuję się, jak trafiam M98 w szturmowca, a ten nie ginie, po czym zostaję zabity wydawałoby się jednym strzałem - przez celownik często widać, jak leci w ciebie seria strzałów od szturmowca z dużym rozrzutem, bo koleś leci auto...

Ale czasami też tak jest, że schowam się za ścianę, po czym ginę - ale to chyba wina opóźnienia i pingu.

PostNapisane: 17 maja 2012, 14:29 

nathan81 napisał(a):
Ale czasami też tak jest, że schowam się za ścianę, po czym ginę - ale to chyba wina opóźnienia i pingu.

To wina ujowego kodu sieciowego i jeszcze gorszego hitregu który jest problemem w każdym BFie :D

PostNapisane: 27 cze 2012, 13:21 

Jaką broń polecacie dla kompletnego laika jesli chodzi o snajperkę :?: Nigdy nie grałem i nie umiem a co za tym idzie nie lubie snajpić, ale chciałbym zaliczyć zadania a tam niestety snajperka :(

edit:
Może jakieś skromne 3 porady dla początkującego/chwilowego snajpera :idea:

PostNapisane: 27 cze 2012, 13:36 

jacepaw napisał(a):
Jaką broń polecacie dla kompletnego laika jesli chodzi o snajperkę :?: Nigdy nie grałem i nie umiem a co za tym idzie nie lubie snajpić, ale chciałbym zaliczyć zadania a tam niestety snajperka :(

edit:

SV98 z celownikiem laserowym daje radę nawet z biodra, ma najmniejszy rozrzut.
Jak chcesz być lamką używającą OP broni, M417 zaprasza.
Dla początkujących snajperów to chyba każda semi-auto się nada, SKSa weź i z czasem dokładaj mu coraz większego zooma.
Porady?
Nie kamp w jednym miejscu cały czas.
Nie siedź w lunecie dłużej jak 10 sekund.
Celuj w łeb.

PostNapisane: 30 cze 2012, 16:29 

SKS - Holograficzny ftw. 1,5x zoom jest w sam raz. Jeśli chcemy się bawić w snajpera z półautomatami (z większym zoomem) to SVD, Mk11, QBU z x4-x7. x12 omijać.

PostNapisane: 3 lip 2012, 09:50 

Koles pisze wyraźnie ze chce pograć jako snajper snajperką, wiec rozumiem ma zamiar przykampić i wczuć sie w strzelca wyborowego. Wy mu chrzanicie o jakiś duperelach z 1.5 zoomem czy holografem, strzelanie z biodra ja pie...,
Jeśli zaczynasz przygode ze snajperkami zacznij od SEMIAUTOMATIC, szybko naniesiesz poprawkę, w razie zadymy możesz sie skutecznie bronić.

pozdrawiam
~SNIPERYA

PostNapisane: 3 lip 2012, 10:53 

jacepaw napisał(a):

edit:

Tak czy siak musisz wziąć L96, żeby zaliczyć kolejne zadanie:

50 zabitych przy pomocy L96
25 trafień w głowę przy pomocy L96

Tylko które zadanie robisz, to co odblokowuje QBU czy to co JNG. Jeżeli to co JNG, to masz już M417 i QBU (prawdopodobnie). Na początek weź do nich x4 i przedni, to powinno wystarczyć jeżeli chcesz grać agresywnie. Jeżeli chcesz być typowym camperem to weź M98B, albo M40A5 z x8, ale w taki sposób wolniej zaliczysz to zadanie. Jak chcesz to zrobić szybko to 64 osoby TDM na kanałach.

PostNapisane: 3 lip 2012, 12:21 

kronong napisał(a):
Jak chcesz to zrobić szybko to 64 osoby TDM na kanałach.

Przy 64 jest taka sieka że tylko sobie można KDR zjebać. 32 wystarczy, najlepiej z no rpg on inf i zakazem kampienia na dzwigu. Niestety takich serwerów jest mało.

PostNapisane: 3 lip 2012, 15:35 

Ja spokojnie ogarniam 64 osoby. Na kanałach wchodzisz między kontenery z taką m417 i liczysz kille. Rzadko mam na większych servach staty mniejsze niż 1.0, chyba, że gram 4fun, żeby zaliczyć jakieś zadanie z premium np. nauczyć latać wrogów przy pomocy C4 czy RPG. Ale jak gram sobie qbu, pechengiem czy l85a2, to nie ma szans na słabe staty.

PostNapisane: 4 lip 2012, 08:20 

kronong napisał(a):
z taką m417 i liczysz kille

Tym się różnimy. Ja z broniami które są OP nie latam.

PostNapisane: 4 lip 2012, 09:07 

m417 to zwykły półautomat z większym magazynkiem,szybszym reloadem i ma mniejszą celność. Gdzież on jest OP? :)

PostNapisane: 4 lip 2012, 10:05 

Zwirbaum napisał(a):
m417 to zwykły półautomat z większym magazynkiem,szybszym reloadem i ma mniejszą celność. Gdzież on jest OP? :)

Ma większy dmg od SKS, m39, Mk11. Niejednokrotnie zaostałem zabity jednym strzałem z niego. A wielokrotnie strzełałem z m39, mk11 czy sks i coś takiego nie ma miejsca (one shot 1 kill). Prawdziwy agressive recon weźmie i tak bolt action, a nie automat.

PostNapisane: 4 lip 2012, 10:20 

No to za mało strzelałeś, wszystkie snajperki oprócz SKSa mogą zabić na headshota

PostNapisane: 4 lip 2012, 10:43 

No sorry gościu ale to raczej Ty za mało strzelałeś - MK11, SWD, M39 EMR, Type 88 powyżej pewnej odległości nie zabiją na "szczała" w głowę, po prostu obrażenia są na tyle mały, że nawet z przelicznikiem x2 na głowę nie starczy.

backbone napisał(a):
Prawdziwy agressive recon weźmie i tak bolt action, a nie automat.

Tera to mnie rozwaliłeś.
Prawdziwy recon weźmie to i to. Prawdziwy gracz musi zagrać w to i to. Ble ble ble.
Ja Ci powiem tak - prawdziwy recon weźmie to czym mu się wygodnie gra, a nie to czym ktoś uważa, że powinien grać.

@DOWN: A racja sorry, przypadkiem wcisnęło mi się NIE do Twojej wypowiedzi :)

Ostatnio edytowano 4 lip 2012, 16:50 przez Krex, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 4 lip 2012, 12:00 

@ Krex
nie zrozumiałeś co napisałem

SKS nawet z bliska nie zabije headshotem
Reszta Snajperek półauto zabiją na headshota do 15m
Snajperki bolt action -o ile wiem zabije na headshota z każdego dystansu

Dlatego nieprawdą jest twierdzenie że np.: "M417 zabija na heada a M39 nie"

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 302 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2