Teraz jest 24 lis 2024, 23:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2004, 17:32 

Aha :)
Thnx Wam za odpowiedzi :)
To jak znajdziecie jeszcze jakieś przyczyny to piszcie :D

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2004, 17:57 
Oldboy Battlefield.pl

GF3Ti200 wystarcza na 80fps w BF
Mainboard to po angielsku plyta glowna - wiec to raczej nie firma :)
podaj jak jest taktowany ten GF?
wylacz akceleracje sprzetowa dzwieku w dxdiag (start > uruchom > dxdiag)
w BF w menu sound wylacz muzyke wlacz gorsza jakosc dzwieku
ping sprawdzaj stale - do wyrazenia ping tu.adres.ip.jakis - t wtedy bedzie pokazywal ci ping stale...
sprobuj wejsc na pusty server i zobaczyc czy sie tnie - najlepiej polataj samolotem...
w ustawieniach grafiki daj 800x600x32 a nie 16
more to come 8)

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2004, 18:23 

mówicie że łącze może być problemem...Brave sprawdż BF na singlu czy chodzi tak samo(czy są te same zwolnienia)...ja grałem kiedyś na cel850 384mb gf2mx na 800x600 16bit all detail na nedium..chodziło dosyć płynnie jak na ten sprzęt(na pewno nie było takich klatek jak to opisuje Brave..dało się spokojnie celować..poruszać itd..)także na twoim gf3ti powinno chodzic git..na dodatek z takim procem i 512mb..

aha a te dwie opcje w BF tesh masz włączone??:
envirovement mapping:..po wyłączeniu gra powinna być o wiele płynniejsza na słabszych kartach..sprawdż to
lightmaps:to wyłączeniu tesh Bf zyskuje "kilka klatek więcej"
no i jeszcze zostaje w opcjach sound(w BF)....hardware aceleration enabled/disabled

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2004, 20:09 

Mialem kiedys cos podobnego i to dwa razy. Pierwszy przypadek to zapomnialem przyinstalowac po formacie sterowniki via 4in1 ale to raczej twojego przypadku niedotyczy.
Drugi przypadek to stery do karty dzwiekowej zintegrowanej z plyta. XP dal swoje i mialem srednio 15-25 klatek. Po zainstalowaniu najnowszych od producenta wzroslo na 70-80.
Jezeli twoja plyta to P4S5A PCB 1.0 to tu mozesz sciagnac do niej najnowsze stery do muzy, sa tam tez stery do AGP.
http://www.ecs.com.tw/download/dw_spec. ... duct_id=37
Powodzenia.

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2004, 20:15 

Po kolei:
->Okota

W Ustawieniach GF, przestawiłem Core Clock Setting z 200Mhz na 229 Mhz i Memory Clock Setting z 450Mhz na 508Mhz.

->MK
Na singlu też mi tnie, wszystkie 3 opcje wyłączone, Hardware Acceleration wyłączone.

->Yaro
Ale ja nie mam zintegrowanej karty dźwiękowej, mam SB Live 5.1.
A płyte mam napisane poprostu P4S5A ale to chyba właśnie to??

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2004, 20:40 

Ok po prostu dodam co jeszcze mozesz sprawdzic.
Czy aby na pewno w bisie wylaczony jest sound onboard. Niewiem czy mozliwe jest aby chodzily w tym samym czasie ale sprawdzic mozna.
Agp czy chodzi x4
Sprawdzic 3dmarkiem2001. Powinno byc okolo 6000 do 8000 na twoim systemie. Moj drugi komp jest podobny do twojego, tez g3ti200 tyle ze procek mniejszy 1200Mhz i wszystko hula przy okolo 70 fps na 1024/768 32 bit i sound na plycie, tak ze u ciebie powinno byc jeszcze pare klatek wiecej.

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2004, 21:13 

Płyta zintegrowana jest na 100% wyłączona, a tego 3DMarka zaraz ściągne.
Ja mam dziwny ten bios, nie ma tam tego AGP (tam połowy opcji nie ma :D)

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2004, 21:21 

Skoro tnie ci również na singlu to zapomnij o problemach z łączem.Być może one też dodają nieco skoków od siebie ale problem musi być gdzieś w wydajności twojego sprzęta. Jak w biosie nie masz opcji zmiany trybu AGP to znaczy że płyta wybiera taki tryb jaki narzuci jej k.graficzna. Nawet jak by ci karta chodziła w AGP 2x to nie powinno być żadnych spadków wydajności z tego powodu. Wpisz w uruchom dxdiag i sprawdz czy w zakładce ekran masz włączone wszystkie 3 akceleracje. Jeśli texturowanie agp masz wyłączone lub nieaktywne to przeinstaluj sterowniki do chipsetu po czym Detonatory.
A w_stałe_80fps na GF3 nie ma co wierzyć, no chyba że ktoś lubi grać z połową detali i niską rozdzielczością :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2004, 21:23 

Aktualny tryb AGP mozesz sprawdzic klikajac prawym klawiszem myszy na desktopie idziesz na wlasciwosci potem ustawienia, zaawansowane, G3Ti200 i w tym okienku powinno pisac AGP X * .
Niewiem czy dobrze to opisalem bo niemam polskiego windowsa i po prostu to przetlumaczylem.

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2004, 21:28 
Moderator forum

W kartach z chipem GeForce ważne jest aby mieć WŁAŚCIWY sterownik. Nie najnowszy, ale ten napisany specjalnie dla danej karty. Także ważne jest by kożystać ze sterownika producenta katy, a nie referencyjnego nVidii. U mnie (P4 2.4C@3, GF4Ti4200, 512 RAM) BF chaczył się na refenrencyjnych sterach nVidii jusz przy średnich ustawieniach. Gdy jednak zainstalowałem stery Leadteka dokładnie do mojej karty problem znikł. Daje 1024x768x32 i absolutnie wszystkie opcje na maxa i chodzi idealnie. Niby innt sterownik a jaka różnica. Tak więc zobacz jaką masz grafę i zassaj ze strony producenta stery do niej - powinno pomóc.

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2004, 21:31 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
W kartach z chipem GeForce ważne jest aby mieć WŁAŚCIWY sterownik. Nie najnowszy, ale ten napisany specjalnie dla danej karty. Także ważne jest by kożystać ze sterownika producenta katy, a nie referencyjnego nVidii. U mnie (P4 2.4C@3, GF4Ti4200, 512 RAM) BF chaczył się na refenrencyjnych sterach nVidii jusz przy średnich ustawieniach. Gdy jednak zainstalowałem stery Leadteka dokładnie do mojej karty problem znikł. Daje 1024x768x32 i absolutnie wszystkie opcje na maxa i chodzi idealnie. Niby innt sterownik a jaka różnica. Tak więc zobacz jaką masz grafę i zassaj ze strony producenta stery do niej - powinno pomóc.

nie zawsze tak jest, czesto wlasnie referencyjne sa duzo lepsze, ale w tej sytuacji kiedy juz nie wiadomo co jest nie teges moze to byc dobry pomysl

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2004, 21:38 

W najnowszych referencyjnych 5x.xx nVidia tak wykastrowała jakość generowanego obrazu 3D że co najwyżej może być brzydziej :) nVidia nazywa to "optymalizacją" :lol:

ps. Dobry artykuł o optymalizacji Detonatorów ;) http://twojepc.pl/news_wiecej.php?id=5946

Ostatnio edytowano 18 sty 2004, 21:41 przez PhoeniX, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2004, 21:39 

Po kolei :D:

->Phoenix
Ja gram na WSZYSTKO na LOW, detale 20% (czyli najniższe) i te 3 opcje powyłączane i tak mi tnie.

->Yaro
Sprawdziłem to AGP, mam x4.

->Xena
Mam karte Gainwarda, a wiesz może jaka wersja sterowników pasowała by do GIII :?:

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2004, 21:43 
Moderator forum

Brave Heart napisał(a):
Mam karte Gainwarda, a wiesz może jaka wersja sterowników pasowała by do GIII :?:

http://www.gainward.com/f-2-1.asp

najlepiej poszukaj po Semi-Product Part No. (jest napisany na malej bialej naklejce), jesli nie bedzie w bazie to sciagaj dla ti500 stery

chlopaku jak to wreszcie pojdzie to stawiasz nam duze piwo ;)

Tytuł:
PostNapisane: 18 sty 2004, 21:51 

Z jakiejś innej strony zassałem sterowniki do Gainwarda - 27.50, zaraz będę instalował.

Eee, coś one spaczone są, lookne na tą stronę co mi podałeś Holman :)
Pewno, że postawie :D

Jak te stery zainstalować?
Pisze mi, że jakiś nieprawidłowy obraz albo, że aplikacja nie jest wlaściwie zainicjowana.
:?: :?:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2