Teraz jest 3 mar 2025, 23:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 wrz 2012, 21:53 

Zelazo94 napisał(a):
No mi na LOW przy Q6600 nigdy nie spada ponizej 40FPS także jest git ;d

Też bym tak chciał :<

PostNapisane: 6 paź 2012, 16:40 

Mam podobny komp do twojego, z tą różnicą, że mam 8gb ramu i gtx 560. Długo zmagałem się niskim FPS. Pierwsze i przede wszystkim, reinstalka systemu. Druga rzecz, to poszukaj na youtube poradnika jak przypisać więcej ramu do BF3, poszukaj także poradnika na forach, które ustawienia grafiki służą do czego, i na czym zaoszczędzisz najwięcej FPS (byłem mocno zdziwiony niektórymi z nich). Ostatnia rzecz, może nieco kontrowersyjna dla wielu graczy, aczkolwiek bardzo wpłynęła na moje wyniki w BF3. Gierka ma piękną grafikę, ale te wszystkie wodotryski sprawiają, że obraz jest mało przejrzysty. Grze ciągle towarzyszy pewna doza rozmycia i zamglenia, które jak się okazało, nie są spowodowane tylko filtrami wbudowanymi w grę. Jackfrags wrzucił na youtube filmik dobrze przedstawiający ten temat (po angielsku). Mianowicie olej wszelkie ustawienia ultra, high itd. Ustaw wszystko co się da na low (mowa tu o tych wszystkich funkcjach, które są stopniowane za pomocą low, medium high ultra, co do reszty, sprawdź w poradnikach). Sam kręciłem nosem, ale jak się okazało, BF3 na low z jakiegoś względu wygląda dla mnie lepiej na low. Jest dużo bardziej funkcjonalny. Wszystko jest ostrzejsze i bardziej przejrzyste. Łatwiej dostrzec ludzi na mapach takich jak Caspian Border czy Teheran Highway. Filtry nie narzucają tak mocno swoich kolorów, a co najważniejsze, input lag myszki, spada do minimum, więc twoje ruchy są bardziej precyzyjne a celownik nie pływa tak bardzo. Gram na rozdzielczości 1650, a gra buja doskonale. Miej też na uwadze, że często lag na serwerze powoduje przycinki bardzo podobne do problemów z grafą. Dodatkowo, okazjonalnie, z nieznanych mi przyczyn, mam spadki FPS. Zwykle radą na to jest restart kompa. Mam nadzieję że coś z tego będzie dla ciebie pomocne.

PostNapisane: 7 paź 2012, 01:44 

Zawsze grałem na LOW. Miałem zdać relację z tego, jak teraz chodzi moja gra, ponieważ zakupiłem chłodzenie do mojego Q6600 i chciałem podkręcić procesor. Akurat w dzień, w którym dostałem moje chłodzenie karta graficzna... skończyła swój żywot - zimne luty... Dlatego czekam na wypłatę i w następnym miesiącu kupuję GTX 460 lub jakiegoś Radeona za 500-600 zł. Tak czy siak, wolę wolę GF-y z powodu posiadania technologii Physx...

PostNapisane: 7 paź 2012, 08:11 

xKoweKx napisał(a):
Akurat w dzień, w którym dostałem moje chłodzenie karta graficzna... skończyła swój żywot - zimne luty...

Skoro i tak jest martwa a dostać ją to cud to może spróbuj domowej metody naprawy zimnych lutów w GF za pomocą piekarnika?

Ostatnio edytowano 7 paź 2012, 11:20 przez Mofixil, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 7 paź 2012, 10:55 

Piekarnika ?!? Hardcore, ja to bym jednak użył lutownicy :P

PostNapisane: 7 paź 2012, 11:19 

PawelKult napisał(a):
Piekarnika ?!? Hardcore, ja to bym jednak użył lutownicy :P

I wszystkie luty jeden po drugim od nowa roztopić? Piekarnik jest szybszy i sprawdzony.

PostNapisane: 7 paź 2012, 13:52 

Skoro mówisz że sprawdzony, nigdy bym nie wpadł żeby jakąkolwiek elektronikę wkładać do piekarnika. Jeśli już to na pewno trzeba zdjąć wszystkie plastikowe elementy chyba że te na kartach graficznych są wykonane z plastiku który wytrzyma temperaturę 230-250 stopni.

No i w piekarniku nie masz żądnej kontroli, nie wiesz co się dzieje, a lutownica jest narzędziem precyzyjnym :) Jeśli już miał bym reanimować sprzęt to poświęcił bym jednak ten czas i zrobił to ostrożnie.

PostNapisane: 7 paź 2012, 13:56 

PawelKult napisał(a):
Skoro mówisz że sprawdzony, nigdy bym nie wpadł żeby jakąkolwiek elektronikę wkładać do piekarnika. Jeśli już to na pewno trzeba zdjąć wszystkie plastikowe elementy chyba że te na kartach graficznych są wykonane z plastiku który wytrzyma temperaturę 230-250 stopni.

No cóż, to nie jest popularna metoda, zwłaszcza tutaj, póki co 1-2 osoby na różnych forach się tym chwaliła i działa, więc nie może być to AŻ TAK groźne, zwłaszcza że i tak gorzej już nie będzie. W kraju idiotów więcej ludzi to praktykuje i odsetek usmażonych kart jest nikły, głównie spowodowany tym że ktoś zapomniał o niej :D
PawelKult napisał(a):
No i w piekarniku nie masz żądnej kontroli, nie wiesz co się dzieje, a lutownica jest narzędziem precyzyjnym :)

Powiedz to tym wszystkim którzy manualnie lut po lucie naprawiali swoje GPU :D

PostNapisane: 7 paź 2012, 20:01 

Piekarnik działa. Ja tak naprawiłem swoją 8800GTS 2 lata temu i sprzedałem na allegro za 150zł ;d
Obym nie zobaczył nigdy tej osoby która ją kupiła bo karta podziała pewnie 2-3 miesiące ;]

Trzeba zdjąć wszystko z karty i gołą wsadzić do piekarnika. To nic trudnego, nie bojcie sie ze cos wybuchnie ;d

PostNapisane: 7 paź 2012, 21:18 
Spamer!

Mały eot: ta metoda jest dobrze znana w świecie społeczności xboxa 360, starsze modele, które częściej padały niż najnowsze, były przez domorosłych specjalistów tak naprawiane + oferowali takie usługi na allegro :]

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
Binance - kliknij -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 8 paź 2012, 00:25 

Wsadziłbym do piekarnika, ale jak wiadomo jest to rozwiązanie tymczasowe. Wytrzymam miesiąc bez grania - mam nadzieję, że skill nie opadnie drastycznie w dół, gdy dorwę się na nowo do BF-a. :D

PostNapisane: 8 paź 2012, 15:09 

xKoweKx napisał(a):
Wsadziłbym do piekarnika, ale jak wiadomo jest to rozwiązanie tymczasowe. Wytrzymam miesiąc bez grania - mam nadzieję, że skill nie opadnie drastycznie w dół, gdy dorwę się na nowo do BF-a. :D

Opadnie i wróci po godzinie, może dwóch.

PostNapisane: 8 paź 2012, 16:47 

Tak na marginesie w piekarniku wypiekłem już naście kart graficznych... innego sprzętu też parę sztuk i to jest najlepsza metoda na naprawę lutów na płytkach. Więc nie ma się czego bać. Grafika u dzieciaka kupiona jako uszkodzona za 30 zł chodzi już półtora roku i się nie zepsuło... po jednym wypiekaniu.

PostNapisane: 9 paź 2012, 20:49 

Zelazo94 napisał(a):
Obym nie zobaczył nigdy tej osoby która ją kupiła bo karta podziała pewnie 2-3 miesiące ;]

I właśnie dlatego nie kupuję sprzętu komputerowego na allegro :)

PostNapisane: 13 paź 2012, 16:52 
Spamer!

PawelKult napisał(a):
Zelazo94 napisał(a):

I właśnie dlatego nie kupuję sprzętu komputerowego na allegro :)

Używanego ma się rozumieć bez gwarancji producenta :)

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
Binance - kliknij -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2