Teraz jest 21 kwi 2025, 23:02

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 sty 2004, 15:28 

Uwazam ze tworcy gier multiplayerowych powinny wprowadzic test lub szkolenie przed wpuszczeniem nowych graczy do multiplayera. Zaoszczedzilo by to nam wszystkim wiele nerwow. Niema nic gorszego jak jechac z gosciem w pelnej barce na Omaha i niemoc z niej wyjsc bo pacan niewie jak sie ja otwiera lub obrywac nonstop od swoich flakow bo ktos nieumie kozystac z mini mapy.

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2004, 15:33 

Świetny pomysł. Ja jednak wcześniej postulowałbym obowiązkowe egzaminy z gramatyki i ortografii przed rozpoczęciem pisania na jakimkolwiek forum. Nie ma nic gorszego niż czytanie tekstów typu "niemoc" zamiast "nie móc", mylenie rodzaju rzeczownika "twórcy", czy też czytanie "kozystać" zamiast "korzystać". No i co to jest ten multoplayer, opowie mi ktoś?

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2004, 15:49 
Moderator forum

Cubi pojechal po koledze, oj pojechal... Ale w sumie ma racje - tyle jest wsrod nas wyksztalconej mlodziezy, ze az nie wierze, by podstawowych zasad ortografii i gramatyki nie dalo sie zapamietac. To czyste lenistwo, ot co.
A do tematu - jesli chodzi o BFa, to taki test IMHO jest. Nazywa sie Single Player, ew. Instant Battle ;) Tam tez mozna sobie wyrobic dobra obsluge barki czy innego karabinu wielkokalibrowego :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2004, 15:55 

Generalnie uważam, że robienie z jakiejkolwiek rozrywki zachowania "elitarnego" jest bzdurne. Dlatego właśnie w życiu nie pójdę do klubu z facecheckiem.

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2004, 16:28 

Dzieki za poprawki, tak to niestety jest jak sie przebywa 16 lat za granica i niezbyt czesto uzywa polskiego jezyka. Pisanie po polsku uczylem sie chodzac w soboty do polskiej szkolki i jak do tej pory myslalem ze moja pisownia jest w miare ok ale widocznie sie mylilem.
Dodam ze jest to tez troche wina internetu , polegam na pamieci wzrokowej i czytajac rozne posty po prostu przyswajam bledy. Prosty przyklad wpiszcie w google kozystac a wyswietli wam ponad 200 stron.

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2004, 16:34 

Yaro --> no właśnie. Podobnie wielu graczom wydaje się, że są dobrzy, a potem się okazuje, że obleją proponowane przez Ciebie testy przed dopuszczeniem do gry sieciowej.

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2004, 16:47 

Niewiem czy mnie dobrze zrozumiales , chodzi mi o proste testy z obslugi sprzetu np przyklad otwieranie barki, uzywanie spadochronu, obsluga flaka itd. Cos podobnego jak kwalifikacje podczas rozpoczecia gry Call of Duty. Na pewno nic bysmy niestracili gdyby gracze ktorzy nieprzejada testu niegrali by na necie a wrecz przeciwnie zaoszczedzilo by to nam wiele stresujacych sytuacji.
PS.Jezeli znalazles bledy pisz , z checia poprawie moja ortografie.

Ostatnio edytowano 22 sty 2004, 18:16 przez Yaro, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2004, 16:51 

Yaro --> ale zmuszanie ludzi do czegoś takiego jest... niepotrzebne moim zdaniem. A zamiast się wkurzać na newbiesów znacznie lepiej ich kształcić. Mi sprawia więcej frajdy tłumaczenie niż opieprzanie.

Co do ortografii - jest bardzo dobrze, ale pamiętaj, że "nie" z czasownikami pisze się oddzielnie.

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2004, 18:47 

Cubituss napisał(a):
Yaro --> ale zmuszanie ludzi do czegoś takiego jest... niepotrzebne moim zdaniem. A zamiast się wkurzać na newbiesów znacznie lepiej ich kształcić. Mi sprawia więcej frajdy tłumaczenie niż opieprzanie.

Co do ortografii - jest bardzo dobrze, ale pamiętaj, że "nie" z czasownikami pisze się oddzielnie.

Czasmi tylko taki jeden nowy moze zniszczyc cala gre dla 64 graczy. Podaje przyklad:Wczoraj grajac na Omaha jakis poczatkujacy posadzil statek na mieliznie na wstepie gry. Totalna klapa, dziala nie maja zasiegu na plaze. Chwile pozniej jade z tym samam gosciem barka (on prowadzi) dobijamy juz do brzegu i nie potrafil otworzyc klapy, zanim zmienilem pozycje i otworzylem klape bylo juz po nas (9 osob w barce). Takich przykladow mozna podawac w nieskonczonosc i zdarzaja sie na kazdym servie.

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2004, 18:59 

Cubituss napisał(a):
<ciacho> No i co to jest ten multoplayer, opowie mi ktoś?

pfff.. Cubi nie wie co to multoplayer! Multoplayer to taki koleś co dużo gra ( z południowo włoskiego). Ty jestes Multoplayer i nawet o tym nie wiesz, Cubi :P

Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2004, 19:00 

Multo Bene :D

Strefa czasowa: UTC + 2