No jakoś udało mi się wejść na serwer i wielka porażka - nie da się grać ;(
Po pierwsze FPS, podobno ta wersja miała być mniej wymagająca od komputera, ja mam wrażenie, że jest zupełnie odwrotnie... Wcześniej miałem ok. 15-35 FPS i jakoś z trudem dało się grać, teraz mam wrażenie, nie wiem dokładnie bo Mumble nie wyświetla, że mam 5-10 FPS...Poprzednio mogłem ustawić w Mumble wyświetlanie FPS, teraz nie można...
Po drugie Mumble, zamyka i wywala całą grę do pulpitu średnio co 2-3 sek.!!! Jak grać? Przez 15 min. na serwerze oglądałem pulpit kilkadziesiąt razy!!! Porażka i tyle.
Spróbowałem na innym serwerze gdzie było ok. 15 osób, na początku trochę lepiej, ale Mumble nie działało. Wraz z przybywaniem graczy, malała niestety jakość. Przy ok. 100 osobach: FPS 1-2...Niestety nie da się grać. Wszystko działo się z kilkusekundowym opóźnieniem - po trafieniu, komunikat "jesteś ranny" pojawił się po 4 sekundach, a przez te 4 sekundy obraz "zamrożony". Jak dla mnie to porażka - nie będę przecież kupował komputera za kilka tyś., tylko po to żeby pograć w grę
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Oczywiście wchodziłem na serwery EU, ping ok.30. Samo BF2 chodzi idealnie, zero lagów. W wersji 0.98, jak już pisałem, można grać - trochę muli przy dużej ilości graczy, ale jeszcze można wytrzymać, często grałem na serwerach US, np. HOG (ping ~ 120). Natomiast w tej wersji więcej nawet nie będę próbował, bo szkoda moich nerwów i czasu. Szkoda ;(