Teraz jest 21 kwi 2025, 21:26

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 sty 2004, 23:32 

zerknijcie i ocencie :)

http://community.codemasters.com/forum/ ... adid=30608

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2004, 23:40 

Nic dziwnego że grafika mi przypomina OFP...Toż to "Mastachy Kodowania" biorą sie za ta giere :)

Powiem że wygląda bardzo ciekawie ! i dotego bedą polacy ^__^ Mjuut

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2004, 23:42 

Hmm, czyżby kolejny BF ?? Obrazki nawet ładne, pożyjemy zobaczymy. Ale może być ciekawie.

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2004, 23:52 

Może z tego wyjść fajna strategia 8)

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 01:54 

świetna grafika, może być naprawdę ciekawe !

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 06:22 

Panowie, Wartime Commandera robia ruscy, Ci od Il-2 Sturmovik, Codemaster jest jedynie wydawca. Poza tym, ma to byc jeden z tych realnych strategii, po krotce, probuja przeniesc Close Combat do trzeciego wymiaru. Dotad sie to nie udawalo zbytnio (strategie Erica Younga np. Squad Assault, GI Combat). A jesli mam ktoras konkretnie gre porownac, to wybralbym Combat Mission, bo wedlug tworcow Wartime Commandera, wszelkie zdarzenia beda opisywane podobny algorytmem, i na przyklad przy aby strzal oddany z czolgu trafil w cel, beda brane pod uwage: wyszkolenie zalogi, kat nachylenia czolgu strzelajacego, wiatr i inne warunki atmosferyczne, kat nachylenia pancerza czolgu ostrzeliwanego, uwzgledniajac kat powierzchni na jakiej stroi, grubosc pancerza, plus zdarzenia losowe, czego egfektem moze byc przebicie pancerza, ale takze rykoszet, czesciowa penetracja, rykoszet wewnetrzny, rozpadniecie sie pocisku itp. Jesli tak bedzie wygladala, to zaiste bedzie to nowa jakosc w RTSach. Ale na dzien dzisiejszy nic nie jest pewne... W koncu z Deus Ex (cRPG, FPS) zrobiono[DX:IW] prostego shootera, a Garreta w Thief 3 ponoc bedziemy mogli prowadzic w trzeciej osobie. Takze wszystko przed nami... bo Oni zawsze moga cos spieprzyc.

Tytuł:
PostNapisane: 29 sty 2004, 18:39 

Nono może przebić bfa.I jakie ładne modele czołgów.

Tytuł:
PostNapisane: 29 sty 2004, 18:48 

ładne obrazki... bardzo ładne... gra bedzie spoko...chyba :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 29 sty 2004, 19:06 

Ja sie zastanawiam, jak Wartime Commander ma przebic BFa, skoro sa to przedstawiciele zgola odmiennych gatunkow.

Tytuł:
PostNapisane: 29 sty 2004, 19:12 

Wozu napisał(a):
Ja sie zastanawiam, jak Wartime Commander ma przebic BFa, skoro sa to przedstawiciele zgola odmiennych gatunkow.

o tym samym myslałem, jak RTS ma konkurować z FPS'em?

Tytuł:
PostNapisane: 29 sty 2004, 20:53 

Zapowiada się ciekawie ale ja czekam bardziej na Codename Panzers :). To będzie gra ;). Narazie mam Blitzkrieg i Sudden Strike I-II (Wozu grasz w Blitkrieg? :) )

Tytuł:
PostNapisane: 29 sty 2004, 21:06 

ładne screeny i jakos duzo kryjówek i krzaków :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 29 sty 2004, 21:17 

juz wiem co bede robil na emeryturze w 2040... 8)

Tytuł:
PostNapisane: 29 sty 2004, 22:08 

Dowodca_Pawel -> Tak, Suddena pierwszego przeszedlem dawno temu, w dwojke gralem tylko Niemcami (i to nawet niedawno) i jakos musze stwierdzic, ze gra dosc szybko sie skonczyla. Rozpoczalem teraz gre ruskimi. W Blitzkriega gram wlasnie od tygodnia, narazie najlepszy RTS sposrod wymienionych... Jednak grac w te gry on-line, nie zdecydowalbym sie, za duzo tu niescislosci, zeby byc pewnym co do uzycia sprzetu :/. Narazie jedyna gra strategiczna, w ktora gralem on-line byl Combat Mission, w szczegolnosci druga czesc o froncie wschodnim - Barbarossa To Berlin. Jest to jak dotad najbardziej zgodna z tamtymi realiami gra wojenna, oparta na systemi "pol turowym" tzw. "We-Go", to znaczy rozkazy wydaje sie w turach, ale efekt dzialania ich obserwuje sie w czasie rzeczywistym przez 60 sekund, i znow nastepuje faza wydawania rozkazow (badz kontynuowania starszych), poczym znowu ogladamy 60 sekundowy efekt. CM troche odstrasza z powodu tego typu poruszania sie, ale jest to bardzo dobry i efektywny system. Po przyzwyczajeniu sie i rozgryzieni o co w nim biega inaczej patrzy sie juz na typowe RTSy. Wyjatkiem jest tylko seria Close Combat, w ktora czasem tez sobie lubie pograc, ale tutaj efekciarstwo typowych RTSow zotalo na szczescie oddalone, a pozostala taktyka i ladnie reagujace na okolicznosci jednostki.
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29 sty 2004, 22:16 

Mam Combat Mission ale tylko o Normandii bo pozostałe dwa (w Afryce i w Rosji) nie ukazały się w Polsce. SS grałem ale niestety nie przeszedłem. SSII nie grałem bowiem gry nie było w Polsce, a jak wyszła to za miesiąc miał być Blitzkrieg. Zresztą tragiczne jest tłumaczenie SSII gdzie ciężki niemiecki karabin maszynowy przetłumaczyli na moździerz... Dobrze że Blitzkrieg jest lepiej spolszcony (chociarz jest dużo literówek).

Może się umówimy na jakąś grę? Uprzedzam że jestem kompletnym laikiem w CM bowiem dużo nie grałem w niego. W Bliztkrieg jest już lepiej :). W ferie powinienem wymienić sprzęt więc będziemy mogli zagrać.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2