Teraz jest 25 lis 2024, 00:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 16:28 

jak nie ma kompletnie(sygnału,netu)to jest 9999 ping to się zgadza..ale często net działa "na pół gwizdka"jak dużo baranów kazzą się bawi i innymi p2p..łącze jest cholernie "zamulone" i wtedy mam "establish connection cośtam" i "scanner load too high,saving resources for registered users"(chyba takie były.. bo dawno nie wiedziałem tych komunikatów..na szczęscie)

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 16:31 

:o OOOOOO! Wlasnie cos takiego :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 17:04 

Maciejek, jeśli klikasz na nazwę serwera a Ci nie wchodzi do gry, tylko pojawia się klepsydra i zaraz znika (o to Ci chodzi?? :wink: ) To znaczy, że na serwerze jest jakiś mod (DC, EoD itp.) a ty go nie masz zainstalowanego.

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 18:00 
Oldboy Battlefield.pl

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
no nieeeee :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
buehehehehee
"scanner load too high,saving resources for registered users"
nieeee
:lol: :lol:
leze i kwicze:D:D:D
to wyskakuje powiadomienie ze skaner TASE jest przeciazony i bedzie dostepny tylko dla zerezwrwowanych uzytkownikow a tobie odswierzy parametry w blizej mi nieznany stary sposob :lol: :lol: :lol: :lol:
Brave... tyle ze my tu mowimy o TASE .... a tam jak niemasz moda zainstalowanego to si mapa swieci na czerwono... :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 18:40 

ciesze sie że cię to bawi :D(bo mnie nie bawiło jak miałem ping 300~,pockett loss 50% itd :? )..ale tak właśnie jest tylko i wyłącznie jak mam problemy z netem(tak jak pisałem) :idea: ciekawe co??że tylko wtedy te komunikaty wyskakują :idea:więc oświeć mnie o wielki Okota.skad się biorą te komunikaty..jak nie od wadliwie działającego łacza(mówiąc najprościej)??czemu teraz mi się nie pokazują??wyjaśnij miszczu ASE

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 19:47 

GoZda,
Raczej chyba cos poprzestawiales mniej lub bardziej swiadomie w ustawieniach ASE. Tak czy inaczej napisz czy nie zmieniales sobie konfiguracji sieci (nowy sprzet, firewall SW lub HW, router) i jakie masz lacze (radio czy kabel).

Okota,
Niestety w tym co pisza chłppaki jest troche prawdy. Mam (niestety) trochę mało wydajny router (z firewallem) do Neo+. W momencie kiedy zaczyna przychodzic sporo pakietow z roznych adresow IP, to on to wszystko probuje przeanalizowac pod katem regul (accesslist'y) i niestety sie przytyka (odrzuca wszystko jak leci). W efekcie tego wystepuje duzy PacketLoss i czesci serwerow w ogole nie widac. Do momencu kiedy router sie nie ustabilizuje nie da rady wejsc na zaden serwer - pokazuje sie wlasnie takike okienko "Server is not responding or full - Cancel|ForceConnect" czy cus takiego, chociaz wcale nie jest zapelniony!!! Po kilku/nastu sekundach wszystko sie stabilizuje i moge sie polaczyc bez problemu. Bezposrednim powodem pojawiania sie tego okienka jest wg mnie PL (oczywiscie poza sytuacjami kiedy rzeczywiscie serwer jest pelny albo padl). Wiec kiedy masz slabe lacze (niestebilne, gubi pakiety) efekt moze byc podobny... Takie jest moje zdanie na ten temat. Moge sie oczywiscie mylic bo nie analizowalem doglebnie tego problemu, ale chetnie pospekuluje jesli ktos przedstawi jakies inne fakty...
Pzdr,
Pre100

P.S.: Lekarstwem (polsrodkiem) na ten bol jest odswiezanie nie wiecej niz kilku serwerow jednoczesnie (zaznaczenie mycha i Ctrl-R). Refresha na calosc mozna dac kiedy wszystkie serwery sa odznaczone na bialo, tj. nie uplynelo duzo czasu od ich aktualizacji. Doda sie w ten sposob kilka/nascie kolejnych serwerkow o ile router znowu sie nie przytka.

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 22:03 

--> Okota, niekoniecznie są czerwone mapy, jeśli gra się toczy na oryg. mapkach z BFa, ale tak to masz rację :wink:

P.S. Peace, jeśli chodzi o kłótnię o Wasz serwer :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2004, 23:40 
Oldboy Battlefield.pl

heheh ale ja sie leje z tego ze przypisujecie TASE jakies brednie, nie umiecie czytac czyco? oczywiscie wszelkie PL i lagi zle wplywaja na polaczenie z serverem i TASE sie buntowac moze ale to ze saving resorces i inne tak opisujecie i takimi bajernymi wywodami je tlumaczycie.. ech:D dziekuje ze mnie dzis rozweseliliscie 8)
Pre 100 tak dokladnie tak jak mowisz. w czasie PL trafiasz na napis Could not... - wiem tez tak mialem....

Tytuł:
PostNapisane: 29 sty 2004, 00:36 

Witam
Okota wyłącz kicka za pinga ludzie z lanów też chcą grac :twisted:
Chyba że nie chcesz to napisz :cry:
pozdrówko

Tytuł:
PostNapisane: 29 sty 2004, 00:53 
Oldboy Battlefield.pl

jest na 375 sorry ale wyzej to nie idzie trafic w nikogo wiec poco grasz?

Tytuł:
PostNapisane: 29 sty 2004, 00:54 
Moderator forum

tia ale chwilowy lag jeszcze nikomu nie zaszkodził a kilka takich warrningów i gośc leci :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 sty 2004, 01:16 
Oldboy Battlefield.pl

dokladnie 3 sa potrzebne i nie skoki pinga a dluzej trwajace lagi i to 3x w nieokreslonych odstepach czasu i przez jakis czas.. tez nieokreslony... a wlaczone jest po to zeby nikt z pingiem 500 nie szalal na servie...

Tytuł:
PostNapisane: 29 sty 2004, 08:31 

No to tak, w ustawieniach BF i All see... nic nie zmieniałem grałem se jak co dzień na serwerach ( było to wieczorem) i mnie wywaliło bo za duże pingi miałem chciałem wejść na inny serwer dałem "refresh" i nie ma wogóle serwerów. Faktycznie mam firewalla ale on nic nie przezkadzał wcześniej to nie wiem czemu teraz by miał przeszakdzać, no ale dobra wyłączyłem go i dalej nie mam serwerów. Zrobiłem tak jak Okota napisał czyli "Eye serwers" pokazuja mi sie serwery, pisze jaki ping do serwerów ale dalaj nie jest odświerzone, to se myśle ze z tym tak ma być dobra klikam na to i to "SP" nie zaznacza sie obok. Potem sprawdzam czy wogóle mi pokaże jakieś serwery i pokazuje mi z innych gier np. Q3
Dowiedziałem sie że moi inni koledzy z Sieci (radiowa) też nie widzą serwerów, :shock: Potem dowiedzialem sie że już im pokazuje serwery, a jadalej nie widze. :( A tak chciałem se bardzo z wami pograć.

Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 29 sty 2004, 08:37 

Aha dopisze jeszcze tak że jak daje Refresh to na dole na tym pasku co odświerza pisze mi "Connecting To Scanner" a potem " Pinging 13 Stale Serwers" no czyli ze znajdujke serwery ale nie pokazuje mi ich.

I jeszcze przypomina mi sie że już kiedyś miałem dokładnie taką samą sytuacje i nic nie mogłem zrobić musiałem zerwać z BF do czasu kiedy mi zacznie pokazywać serwery i zaczeło pokazywac po 2 miesiącach jak już pingi miałem duże i przestałem grać.

Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 29 sty 2004, 08:58 

Witam
Dzięki Okota za odpowiedz. :evil:
Gram ostatnio ze skaczącym pingiem i jak cie trafie to możesz być pewny że dostałeś od gościa z pingiem 400-500 8) Teraz ja zapraszm lanowców na serw Prgk chłopaki tam nie ma kicka.
pozdrówko
ps pisze to z żalem ale bez złośliwości
ps lag i ping to dwie różne sprawy

Ostatnio edytowano 29 sty 2004, 09:01 przez spadak, łącznie edytowano 2 razy

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2