Teraz jest 6 wrz 2025, 17:17

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2004, 01:48 

NosekzKoszalina napisał(a):
SDI jest wolniejsze ale stabilniejsze.

Od czego? Że tak złośliwie zapytam... :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2004, 01:54 
Moderator forum

NosekzKoszalina napisał(a):
A ja mam SDI i na neo+ napewno się nigdy bym niezamienił. SDI jest wolniejsze ale stabilniejsze.

1. Dużo wolniejsze.
2. Nie u każdego stabilne. Neostrada padła mi tylko raz - na 10 minut.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2004, 08:48 
Moderator forum

Yacub, ja nie dostalem rachunku od... wrzesnia :P Zalozylem specjalnie telefon w Tepsie, aby zalozyc Neo... i jeszcze zadnego rachunku mi nie przyslali :shock: Tylko za modem zaplacilem... Mam nadzieje ze to mi sie nie skumuluje na jednym zajebistym rachunku bo cala pensja pojdzie wpi*du.
Ale ja nie narzekam na Neo - IP 80.x.x.x, zadnych disconnectow, zero problemow z transferem. Za to za nowa "oferte" to bym tepse raczej zabil :>
PS. Yacub - polaczenie masz 640/160, ale wyciagasz 512/128 :) Tepsa kiedys miala problem z ustawieniem 512/128 i nie wyciagalo max 64kB/s wiec przekroczyla troche limit przy polaczeniu

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2004, 10:40 

Mayek napisał(a):
Mam nadzieje ze to mi sie nie skumuluje na jednym zajebistym rachunku bo cala pensja pojdzie wpi*du.

Na Twoim miejscu odkładałbym sianko. Wizja taaaaakiego rachunku jest niestety realna.
Jeśli sie nie ziści... To będziesz miał sporą sumkę na zakup czegoś fajowego :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2004, 11:07 

ponad 3 lata mam sdi - jak wpialem je do routerka to chodzi 24h/dobe - przez ten okres mialem 5 razy przerwe w necie, kazda o dlugosci do 2 minut i jedna dluzsza ponad 5 godzin - ale wtedy telekomunie padla z polowa szkieletu.Z racji ze mam umowe bezterminowa to juz mnie na rozne sposoby probowali zgluszyc na wymiane na neostrade, ja sie nie daje - do www,ssh i giercowania spoko mi wystarcza a ssanie, no coz, tak samo dla mnie jest bezsensowne ssanie kilkuset mb na sdi czy neo+ - jak cos potrzebuje to na teraz a nie za 12 czy 6 godzin.No i oczywiscie, dla mnie jest wazne stale ip.

Pzdr.
vib

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2004, 11:54 

Cóż - oferta sama w sobie jest uczciwa: chcesz bierzesz, nie chcesz nie bierzesz. W porównaniu do "pakietów dostępu do inetrnetu" przez 022... to i tak nieźle. W sam raz do ściągnięcia poczty i pogadania na gg czy ircu kilka godzin dziennie. Niektórym wystarcza.
Mnie nie - miałem SDI od początku (tzw. "okresu pilotowego") i oprócz stałego IP nie ma w tym nic dobrego, a po dłuższym czasie stałe IP staje się przekleństwem ;). Postawienie serwera na takim łączu to żenada, dodatkowo utrudniona brakiem revDNS. SDI czasem "zasypiało" a do grania to już zupełnie porażka - nie mieszkam sam... wystarczyło, ze telefon zadzwonił i kick z serwera. Wziąłem promocyjnie neo+ zrzekając się SDI. 2 czy 3 awarie kilkugodzinne od kwietnia, do przeżycia.
2 podstawowe wady neo+ 512/128 - za drogo (oto Polska właśnie) i za mały upload 256 już by stykło, 512 perfecta.
Poza tym jest super, a biorąc pod uwagę, że moi lokalni dostawcy netu relatywnie są drożsi (około 100 pln za 128/128) to uważam się za szczęśliwego cyberludka worlwidewebowego itd :D

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2004, 12:28 

Mayek napisał(a):
Yacub, ja nie dostalem rachunku od... wrzesnia :P Zalozylem specjalnie telefon w Tepsie, aby zalozyc Neo... i jeszcze zadnego rachunku mi nie przyslali :shock: Tylko za modem zaplacilem... Mam nadzieje ze to mi sie nie skumuluje na jednym zajebistym rachunku bo cala pensja pojdzie wpi*du.

Nie chcę straszyc, ale obawiam się, że naprawdę powinieneś odkładać kasę. W Tepsie jest bajzel nie od dzisiaj, ale w końcu dostaniesz fakturę korygującą, na której będzie... wszystko na raz.
Wiem, bo mnie tak urządzili. Do tego jeszcze w jednym miesiącu policzyli mi jednocześnie SDI i Neostradę (czyli x2). Bujałem się z nimi przez pół roku, bo też się nie spodziewałem i kasy nie miałem, więc wpłacałem mniejsze kwoty co parę tygodni. Ale co się nerwów naszarpałem, to nikomu nie życzę - ciągłego latania do nich z potwierdzeniami wpłat (bo zanim oni sobie zaksiegują to ruski rok mija), przy okazji groźby od firm windykacyjnych i koniec końców wyłączony telefon.
Tylko po to, żeby wreszcie odebrać telefon od miłej Pani, która słodkim głosikiem poinformowała, że właśnie mi go odblokowali, bo "miesiąc temu wszystkie zaległości zostały wyrównane". Grrrr...
Zabezpiecz się, póki możesz. Chociaż psychicznie :(

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2004, 12:32 

Scae napisał(a):
Cóż - oferta sama w sobie jest uczciwa: chcesz bierzesz, nie chcesz nie bierzesz.

Taaa... Scae:)) Praworządny - dobry :-] To tak jakby powiedzieć, że jest 50% szans, ze za twoim domem zakopana jest tona złota. Albe jest albo nie jest. Takaz to jest uczciwa oferta.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2004, 12:49 

Hehe Pepsee, porównanie pierwszorzędne!

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2004, 15:17 
Moderator forum

Mayek napisał(a):

Ja nawet za modem rachunka nie dostałem :D A co do kumulacji - jak najbardziej, już mam 400zł odseparowane na koncie. Kurde, gdyby nie te szopki dołozyłbym je do upgrade'u i wziąłbym R9800 :P

Mayek napisał(a):
PS. Yacub - polaczenie masz 640/160, ale wyciagasz 512/128 :) Tepsa kiedys miala problem z ustawieniem 512/128 i nie wyciagalo max 64kB/s wiec przekroczyla troche limit przy polaczeniu

Czyli przy 512 download max winien być 64KB/s?

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2004, 15:20 

Co do szybkości 640/160 to ją rzeczywiście ją osiągam. 160 Kbps uploadu to wyciągam regularnie. Co do Download-u to coprawda nie wyciągam 640 ale ~620 jest na porządku dziennym

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2004, 15:56 

Kaser - a skąd te wielkości? Czym to mierzysz?...

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2004, 16:02 

Użytkownicy SDI TP od 1 marca płacić będą abonament w wysokości 109 zł brutto miesięcznie. Osoby, które zamówią tę usługę do 30 kwietnia 2004 r., zapłacą za instalację jedynie 1,07 zł brutto. SDI TP zapewnia nieograniczony dostęp do Internetu z prędkością do 115 kb/s oraz stały adres IP. Umożliwia jednoczesne surfowanie po sieci i korzystanie z telefonu. Jest to doskonałe rozwiązanie dla osób, które używają Internetu przede wszystkim do przeglądania stron WWW oraz korzystania z poczty elektronicznej.

Usługę można zamówić w dowolnym Telepunkcie lub Punkcie sprzedaży TP.

W takim wypadku nie wiem po co komu nowa NEO+ skoro za raptem 10zł więcej mamy SDI w którym upload jest prawie 2x wiekszy niż w NEO+ Light oraz nie ma ograniczen 5gb limitu.

Patrząc na to wszystko zacytuje fragment pewnego wiersza
"Oto Polska właśnie..."

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2004, 16:41 

Sprawa jest doscyć prosta - wciąż w sporej ilości lokalizacji TPSA nie jest w stanie zaoferować Neostrady a nie ma problemów z SDI. Tam właśnie ktoś komu zależy na stałce zdecyduje się na SDI. Wydaje mi się, że w takim wypadku nie będzie płakał nad różnicą 10 PLN.

Neo+ nie należy chyba porównywać do SDI bo jest między nimi sporo różnic:
- prędkość (w wypadku nowej Neo vs SDI - niewielka różnica),
- stałe/dynamiczne IP (dla jednych wada dla innych zaleta),
- sposób podłączenia (Ethernet/USB vs RS232),
- spowolnienie podczas wykorzystywania telefonu w wypadku SDI,
- zakres numeracji IP (niesławne 83.x.x.x),
- dostępność instalacji w różnych lokalizacjach,
- różnica w cenie (150/99PLN vs 109PLN),
- limit downloadu w wypadku nowej Neo vs jego brak w Neo512 i SDI,
- skrzynka pocztowa/strona WWW w Neo vs ich brak w SDI,
- łatwość/trudność implemetnacji współdzielenia (Ethernet/USB w Neo albo Rs232 w SDI).
Jakby pewnie zgłębić temat - może się okazać, że jest tych różnic więcej - jednym słowem każdy oceni te rozwiązania inaczej.

Rozumiem, że oferty te nie są doskonałe z czym sie zreszta zgadzam, ale wydaje mi się, że lepiej że są takie jakie są, niż miło by ich w ogóle nie być!!! Pamiętam wielkie podniecenie jak wprowadzali SDI - wielki szał (ech,och,ach), teraz narzekamy na SDI. Niestety jesteśmy w tyle za Europą zachodnią zarówno z infrastrukturą telekomunikacyjną, prawem telekomunikacyjnym, rynkiem telekomunikacyjnym i w związku z tym z ofertami firm telekomunikacyjnych, więc nie oczekujmy cudów!!! My Polacy już tacy jesteśmy - Wieczni Malkontenci - zawsze cos jest źle, zawsze coś jest nie tak. Zmieńmy się... Carpe diem. :) :) :)

Pzdr,
Pre100

P.S.: Nie jestem pracownikiem TPSA. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 5 lut 2004, 17:43 

Pepsee napisał(a):
Taaa... Scae:)) Praworządny - dobry :-] To tak jakby powiedzieć, że jest 50% szans, ze za twoim domem zakopana jest tona złota. Albe jest albo nie jest. Takaz to jest uczciwa oferta.

Pepsee, czy Ty, jak wielu naszych rodaków przekonany jesteś, ze coś Ci się należy? W naszym kraju to jeszcze trochę potrwa. Bez netu żyć się da, byle jak, ale się da ;) Nawiązując do topiku - dziś, w szczególnym dla mnie dniu, właśnie TPSA dała mi urodzinowy prezent - ja, dotychczasowy posiadacz IP z puli 80.54.x.x po raz pierwszy uhonorowany zostałem IPem 83.27.x.x. Wspaniały prezent na urodziny ;) Anomalii w zasadzie nie stwierdziłem, wszystko co mi potrzebne do życia łącznie z bankiem online działa, zagranica również, jedynie syncho z serwerem czasu nie działa, ale to może chwilowe...

Aha, i jeszcze ta tona złota... ;)
Tona złota niech będzie... przecież wcale nie muszę jej wykopywać :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2