Teraz jest 21 kwi 2025, 23:45

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 lut 2004, 01:47 
Moderator forum

Z forum gry MMORPG "World of WarCraft" (a'propos debili psujących klimat w MMO - spotykamy się też z tym w BF'ie :]):

A sample of Old English:

HW?T We gar-dena in geardagum
?eodcyninga ?rym gefrunon,
hu ?a athelingas ellen fremedon!

Lo! We have heard of the might of the Kings of the Spear-Danes in elder days, how the princes did great deeds!

A sample of Middle English:

When the turuf is thy tour,
And thy put is thy bour,
Thy wel and thy white throte
Shulen comes to note.
What helpet thee thenne
All the worilde wenne?

When the turf is your tower,
And the pit is your room,
Your skin and white throat
Worms will have for their use.
How will all the world's wealth
Help you then?

A sample of early modern (Shakespearean) English:

The quality of mercy is not strain'd;
it droppeth, as the gentle rain from heaven
Upon the place beneath: it is twice bless'd;
It blesseth him that gives, and him that takes;
'T is mightiest in the mightiest; it becomes
The throned monarch better than his crown

The value of mercy is not spread evenly; it falls like rain on the earth. It is doubly blessed; it blesses the one who gives it and the one who receives it. It is most powerful in the hands of powerful people; it suits a King better than his crown does

A sample of late modern (1337) English:
I r0xx0r j00 b0xx0r5 ROFL PWND!! n00b

Pardon me, good sir, it would appear that I have defeated you in single combat. I criticize your lack of skill and the fact that you were unprepared for my assault. I shall now proceed to revel in your defeat. Perhaps in time you will learn to avoid such humiliation, but I doubt it. Please excuse my lack of grammatical skills, as I am rather poorly educated.

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 03:16 

Szczerze Ci powiem ,gram tylko w MMORPG Polskie(bo nic nie kosztują),ale jak sobie patrzyłem na forum Face of humankind,czyNeocronaraczej takich jazdeczek nie było....hardcore,nie będę nic cytował ale....szczerze powiem ze z ORG. miałbym niemały problem.... :? :?

A co do psucia klimatu w MMORPG to....dobijają mnie typy które mają nicki typu:
-anal boy,spermus,@ja%hg&,a3k3,G force,N force....etc; :? :x

Na szczescie w poważniejszych MMO takich jak Ultima,stanowczo tego typu idiotyczne nicki są zabronione....

PS.Hmm co do WoW to sobie zaraz poszperam po sieci...pewnie klimatyczny jest...kiedys cos o tym czytałem....

PS2.Aczkolwiek w BFa grając tez zdarza mi sie czasem sieknąc jakis dziwny nick(tja a potem access denided na PRGK :? ),z tym ze w BFie personalizacja postaci nie ma nic do rzeczy... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 05:01 

O rany jak sie napatrzyłem na screeny i poczytałem o tej gierce to az mi sie nie chce wracac do Ultimy i Hellbreath... :x :x :x
Ciekawe ile sobie Blizzard zarząda za miesiąc korzystania z ich serwów...jak zwykle pewnie około 10$...kurde...ale to sie nazywa granie :roll: :roll:
MMORPG to przyszłosc gier...ale wqrzaja mnie pozycje w których chodzi głównie o expowanie...

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 11:26 
Moderator forum

o staroangielski, przypomina mi sie egzamin ze studiow ;)

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 12:10 

qubix napisał(a):
O rany jak sie napatrzyłem na screeny i poczytałem o tej gierce to az mi sie nie chce wracac do Ultimy i Hellbreath... :x :x :x
Ciekawe ile sobie Blizzard zarząda za miesiąc korzystania z ich serwów...jak zwykle pewnie około 10$...kurde...ale to sie nazywa granie :roll: :roll:
MMORPG to przyszłosc gier...ale wqrzaja mnie pozycje w których chodzi głównie o expowanie...

z tego co mi wiadomo 10-15$, ale wg. mnie warto, doprawdy

swoją drogą -> na tą grę czekam już chyba z rok ;)

ps. jeśli chcecie "prawdziwe" RPG i bezpłatne polecam grę Neverwinter Nights i dołączenie się do mnie i kolegów na serwerze Xantiah [PL] ;) (który chyba niestety na razie zalicza pada :P), za imię nieklimatyczne - ban, za brak roleplayowania - ban, za niewczuwanie się w klimat - ban...

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 15:46 
Moderator forum

qubix napisał(a):

Zazwyczaj 10-14,90$. Ale warto, bo darmowe MMO... to... nie mam słowa... w porównaniu do prawdziwych. Poszperaj jeszcze info za:
- StarWars: Galaxies - IMO najlepsze, najbardziej rozbudowane MMO w jakie grałem. Cała gospodarka opiera się na graczach - nie ma zjawiska 'phat loot' - czyli bicia NPC, wyciągania zeń zajedwabistych przedmiotów i sprzedawania u NPC. Generalnie to co znajdujesz "przy" zwierzakach to skóry, mięso albo kości - np. Scoutowi służą do wyprodukowania namiotu. Przy humanoidach znajdujesz kasę. Ale żeby cokolwiek sprzedać musisz wystawić to na aukcję i jakiś gracz musi to kupić. Broni też nie kupisz u NPC - są profesje, które zajmują się jej wyrobem (później wystawiają ją na aukcję). Gracze mogą zakładać miasta, gdzie wybierane są władze (oczywista spośród graczy only), ustalane podatki, rozplanowywane rozmieszczenie budynków (za mieszkanie, w zależności od jego wielkości płacisz podatek). Ponadto SOE ciągle wydaje nowe patche, dzięki którym gra ciągle się rozrasta. Średnio co miesiąc historia idzie delikatnie naprzód (a toczy się po zniszczeniu pierwszej Gwiazdy Śmierci). Np. niedawno dodali zwierzaki do ujeżdżania i obrony (też jest profesja, która zajmuje się sprzedażą i tresowaniem - Creature Handler) a ostatnio pojazdy (m.in. speedery natomiast imperiale AT-ST do obrony). Więcej - http://www.starwarsgalaxies.com. Poczytaj FAQ - jest cholernie obszerne... albo instrukcję - jest online. Ta gra nudzić się nie może. Jak znudzi Ci się jedna profesja, możesz zacząć uczyć się nowej, "zapominając" starej - dzięki temu nie tracisz EXP'a (Jedi jest cholernie mało - jak w filmie - po prostu kryształów z których robi się miecze znaleźć praktycznie nie sposób). W SWG gra sporo graczy uwielbiających SW, więc kupa osób naprawdę odgrywa swe role. Debili - mały procent. POLECAM JAK CHOLERA. (to wszystko w wieeelkim skrócie bo gra gigantyczna jest)
- Dark Age of Camelot (są serwery typowo RPG, gdzie za głupie nicki, gadanie o pierdołach niezwiązanych z grą dostaje się bana na CD-Key)
- Everquest (wiele osób uwielbia, jak dla mnie zbyt dużo gównarzerii)
- AnarchyOnline (jest darmowy trial 7-dniowy - ale gra jest raczej nudna - bijesz moby, dostajesz exp, sprzedajesz graty, kupujesz lepsze, bijesz moby, dostajesz exp...)
- Horizons (podobno genialne, mam zamiar spróbować, ale czekam aż kumpel przyjdzie z Londynu - odpadną mi koszta wysyłki :wink: )

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 16:00 

Piekna gra... :roll: :roll:
Szczególnie ze jestem fanem SW,zresztą jak i kazdego future...tylko....nie moge znaleźć ile miesięcznie wynosi abonanament...

http://www.faceofmankind.com/
...tego tytułu nie przeoczę...NFW!Nie będę jadł,nie będę pił ale FoM zagram na bank!!!!

massive multiplayer online ROX!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 16:16 
Moderator forum

qubix napisał(a):
Piekna gra... :roll: :roll:
Szczególnie ze jestem fanem SW,zresztą jak i kazdego future...tylko....nie moge znaleźć ile miesięcznie wynosi abonanament...

14,90$ - 55zł. Za pół roku coś około 300zł. Warto x100 dać ^_^

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 17:50 

o tak panowie, mmorpg forever, powinienem już wkrótce mieć (WRESZCIE) założone konto i zacznę sobie odkładać na WoW, napewno mój nieumarły rogue was zje na śniadanie ;)

no cóż, również jestem fanem SW, ale niestety na razie nie miałem jak opłacać... czekałem na Galaxies całkiem sporo czasu, lecz pod koniec okazało się, że gówno z tego wyjdzie...

swoją drogą: qubix, futurystyka, jeśli chodzi o RPG, jest rzeczą najlepszą, nie przepadam za tymi jakimiś księżniczkami w wieżach do uratowania (widziałem takich którzy je nawet gwałcili) czy zabijaniem smoków, trolli, ogrów. świetne byłoby takie coś a la Mad Max czy Fallout (najlepszy film i gra jakie widziałem), i zapewne będzie - http://www.fallenearth.com, lub Cyberpunk/Deus Ex/Shadowrun

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 18:23 

Ja czekam i odkładam hajsik na Matrix Online to dopiero kozak będzie :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 18:58 

@Tzincz-pewnie :twisted: :twisted:

Jakies księzniczki ,mieczyki,drzewka zielone...strumyczki...fajne(czasem nawet zajefajne...) ale to nie mój swiat....
Ja potrzebuje strzeliste wierzowce pnące sie ku niebu,miasta poprzecinane nitkami przemykających lataczy(FoM) padający deszcz,głebokie ambientowe brzmienie...futurystyczną bron,technologia,zimna stal,sterylne pomieszczenia,potęzne megapolis...kiedy indziej pustynie,wraki,kosci ludzkie,zwierzęce...tak jak w falloucie klimat prostoty,pozostałości z ludzkiej cywilizacji,feudalny ustrój, w połaczeniu z zawansowaną technologią Brotherhood of steel...kręci mnie to na maxa...

A takie MMO typu WOW...dla samej zajawki,potrafie docenic dobra robote....why not....ale w swiecie przyszłosci czuje sie jak rybka w wodzie....

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 19:02 
Moderator forum

A ja wole fantasy. Ale bez księżniczek - wersja nieco ciemniejsza. BTW - gra nabiera kolorytu gdy gra się postacią złą. Otwiera się wiele nowych możliwości. Zamiast ratować księżniczkę można na przykład dogadać się ze smokiem i zrobić najazd/nalot na zamek króla. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 19:04 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
A ja wole fantasy. Ale bez księżniczek - wersja nieco ciemniejsza. BTW - gra nabiera kolorytu gdy gra się postacią złą. Otwiera się wiele nowych możliwości. Zamiast ratować księżniczkę można na przykład dogadać się ze smokiem i zrobić najazd/nalot na zamek króla. :wink:

Co więcej - w "Horizons" można być smokiem! Na pocztąku nie latasz - trzeba nabrać doświadczenia :wink: Podobno trudna w prowadzeniu postać...

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 19:29 

Cisza bo ślinka człowiekowi cieknie a zagrać nie może :!: 8)
No cóż pozostaje papierowa wersja dla biedakuff... :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 19:45 
Moderator forum

Gorefest napisał(a):
Cisza bo ślinka człowiekowi cieknie a zagrać nie może :!: 8)
No cóż pozostaje papierowa wersja dla biedakuff... :roll:

A ja uważam cRPG za namiastkę "papierowego" RPG. Komputer i sieć nigdy nie zastapią mistrza gry i bezpośredniego kontaktu graczy. Przeniesienie na komputer rozgrywki wprowadza wiele ograniczeń (natury technicznej) i uproszczeń które prędzej czy później zaczynają doskwierać graczowi...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2