Teraz jest 21 kwi 2025, 18:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 19:52 

Xena - zgadzam się w pełni, gra komputerowa a pełne wyobrażanie sobie rzeczy w gronie dobrych przyjaciół to 2 zupełnie inne rzeczy

Xena2 - o tak, granie postacią złą to jest to. ale wiadomo, nie złą w sensie "Zabij każdego w mieście a potem śmiej się demonicznie"...

Gore - też jestem "biedak" ;), trzeba zacząć zbierać już kaskę to będzie full zabawa

Qubix - a no właśnie, a ja preferuję klimaty zniszczonego świata, resztki cywilizacji, cholernie mało surowców, wszystko zniszczone, ogromne bitwy tylko o małą beczkę paliwa, a mając ją - jesteś kimś. to jest dopiero rzecz. masz broń palną - możesz nawet rządzić jakimś miasteczkiem, bo spluwa to jest rzecz unikatowa. no może przesadzam, każdy z moich graczy ma w Neuroshimie w końcu po gunie ;). Jednakże nie wadzą mi również klimaty a la Cyberpunk, wręcz przeciwnie, je również uwielbiam, ale to nie to samo... :P

Qubix2 - dokładnie to samo, nie wzgardzę jakimś przyzwoitym RPG'iem w średniowieczu, jednak bliższy jestem futurystyce :)

Ostatnio edytowano 7 lut 2004, 19:55 przez Tzeentch, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 19:54 

_XENA_ napisał(a):
Przeniesienie na komputer rozgrywki wprowadza wiele ograniczeń (natury technicznej) i uproszczeń które prędzej czy później zaczynają doskwierać graczowi...

Tu sie zgodze....nie zapomne nigdy pierwszych sesji w cyberpunka...kurde....ale to było super...!!!!
Z tym ze nigdy nie lubilem grac w AD&D,zawsze Cyberpunk.
Grałem wszędzie...w szkole,na lekcjach,podczas pworotu do domu,po powrocie....mialem kumpli któzy złapali wkręte i pozarazali innych...Piekna rzecz...

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 19:56 

qubix napisał(a):
_XENA_ napisał(a):
Przeniesienie na komputer rozgrywki wprowadza wiele ograniczeń (natury technicznej) i uproszczeń które prędzej czy później zaczynają doskwierać graczowi...

Tu sie zgodze....nie zapomne nigdy pierwszych sesji w cyberpunka...kurde....ale to było super...!!!!
Z tym ze nigdy nie lubilem grac w AD&D,zawsze Cyberpunk.
Grałem wszędzie...w szkole,na lekcjach,podczas pworotu do domu,po powrocie....mialem kumpli któzy złapali wkręte i pozarazali innych...Piekna rzecz...

masz moze jeszcze podręcznik i przybajerowania? ;) można by się kiedyś zwołać na sesyjkę CP

PS. również, z tego co wyczytałem, zaczepisty jest Zew Cthulhu, lekko horrorowaty, tajemniczy, to co lubię :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 20:07 

Zew Tchulu...nie grałem,ale chyba tez są futurystyczne elementy...
Co do CP...jestem za ,ale nie wiem czy znajde cosik....głównego podręcznika nie miałem nigdy ,mialem kilka dodatków.,...kurde w jednym niezapomne był taki zajebisty latacz....shit,była jakas linia scenariusza zeby go zdobyc,pamietam ze raz go juz niemal wywalczyłem i...fuck dostałęm z Flame'a i gasnice mi nie wytrzymały :? ...
Heh tzincz mozna by cos takiego rozkminic...bez kitu,miodzio pomysł...ja bym sobie zagrał....tylko kłopot ze "sprzętem"...to juz ponad 6 lat mineło odkąd ostanio grałem....

Pozatym chłopaki ,nie ma co sie łamac!!.Zbierajmy kaske i wgryzamy sie w swiat SW:G !!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted:

*when dreams come true.... :roll:

Ostatnio edytowano 7 lut 2004, 20:11 przez qubix, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 20:10 

qubix napisał(a):
Co do CP...jestem za ,ale nie wiem czy znajde cosik....głównego podręcznika nie miałem nigdy ,mialem kilka dodatków.,...kurde w jednym niezapomne był taki zajebisty latacz....shit,była jakas linia scenariusza zeby go zdobyc,pamietam ze raz go juz niemal wywalczyłem i...fuck dostałęm z Flame'a i gasnice mi nie wytrzymały :? ...
Heh tzincz mozna by cos takiego rozkminic...bez kitu,miodzio pomysł...ja bym sobie zagrał....tylko kłopot ze "sprzętem"...to juz ponad 6 lat mineło odkąd ostanio grałem....

jeśli pamiętasz mechanikę i masz gdzieś spisany ekwipunek/pojazdy etc etc to można już się jakoś zmówić ;) weźmiemy tego pijaka gore'a i kogoś jeszcze ;)

ps. MOŻE udałoby mi się pożyczyć podręcznik od siostry mojego kolegi, ale to tylko kilka procent szans :(

Ostatnio edytowano 7 lut 2004, 20:12 przez Tzeentch, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 20:11 

Zew nie jest za bardzo futurystyczny bo dzieje się w latach 30' XX wieku ;)

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 20:13 

Gorefest napisał(a):

hmmm, ja czytałem że w latach 1980, 1990 lub 2000... ale co tam, pewnie jakiś błąd ;)

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 20:17 

Tzeentch napisał(a):
Gorefest napisał(a):

hmmm, ja czytałem że w latach 1980, 1990 lub 2000... ale co tam, pewnie jakiś błąd ;)

Jest dodatek Cthulhu 1990 w którym opisany jest dzisiejszy świat i dodane bronie z epoki...ale "czysty" Cthulhu to bardziej klimaty noir...

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 20:21 

Tzeentch napisał(a):
qubix napisał(a):

jeśli pamiętasz mechanikę i masz gdzieś spisany ekwipunek/pojazdy etc etc to można już się jakoś zmówić ;) weźmiemy tego pijaka gore'a i kogoś jeszcze ;)

ps. MOŻE udałoby mi się pożyczyć podręcznik od siostry mojego kolegi, ale to tylko kilka procent szans :(

LOL normalnie mnie nakręciłes,Gore spoko,zgodzi sie na bank kogos jeszcze skręcimy i moze cos z tego wypali!!!!!
JESTEM ZA!!!!
Jak będziesz mail podręcznik to juz jest wystarczajaco jak na początek.
Poizatym pamietaj ze mozemy to uproscic,sam wiesz dobrze...najwazniejszy jest klimat!!!!!!My niektóre opcje z mechaniki pomijalismny,aczkolwiek szkieletu trzeba sie trzymac.... :P :P
Mam nadzieje ze cos z tego wypali :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 20:24 

spoko stary, jak tylko wrócisz z tego LParty to pogadamy sobie na gg o szczegółach, już się też kurde nakręciłem na to, o stary...

Tytuł:
PostNapisane: 7 lut 2004, 20:26 

jakby co to znam cały podręcznik shadowruna na pamięć ;)

Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2004, 18:42 

Hehe...mozemy uderzyć w Shadowruna,nigdy nie grałem,ale z tych paru zdan które ułyszałem od Gore na temat pow. tytułu ,wynika ze jest to nieła zajawka...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2