Teraz jest 25 lis 2024, 00:59

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2004, 23:23 

Nio to co niby mam zrobic, zeby bf znowu chodzil normalnie :?:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2004, 23:34 
Moderator forum

Cytuj:
Qrde na stronie kingstona, w spisie modulow pamieci, ktore obsluguje moja plyta glowna K7S5A nie ma mojej kostki, czyli KVR333X64C25/512

W istrukcji mojej płyty (Asus P4C800Deluxe) tesz nie ma napisane, że obsługuje moje pamięci. A działają zajebiście...

Cytuj:
Sa same pracujace z czestotliwoscia 266mhz, bo moja plyta obsluguje tego standarda, a moja pamiec 333mhz. Czy to moze byc przyczyna tych problemow ?

Tzn. masz pamięci DDR333 pracujące na 266? Ja w celku 1400 mam SDRAM133 pracujące na 100 (nieco więcej niż 100 po podkręceniu) i jest qll. Gdybys miał DDR 266 i próbował je na 333 "pchnąć" byłby zapewno kłopt, ale w druga stronę (mocniejsze kości na słabszych ustawieniach)? Gdzie to widzisz problem?

Tytuł:
PostNapisane: 11 lut 2004, 00:36 

Qrde, cos sie namieszalo w tym poscie, ale rzeczywiscie chodzilo mi o to, ze moja plyta glowna obsluguje pamieci pracujace z czestotliwoscia 266 MHz, a nowa kostka pracuje w 333 MHz, jakbysie kiedys wpadli na pomysl, co jest przyczyna tych problemow, to dajcie znac :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 11 lut 2004, 01:55 

problrm ma axel,,, bo ma pirata

a tu znowu durne dysputy pana m :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2004, 04:29 
Moderator forum

Dobra - raz jeszcze ostatni - wasza dysputa o chipsecie i pamięciach jest jałowa - program by się inaczej krzaczył albo wywalał na samym początku przy inicjalizacji directa. Jeżeli zainstalowałeś sterowniki do AGP jak Okota radził to po stronie płyty pamięci i procesora zapwane nie ma błędu. Nie napisałeś jak do tej pory albo mi umkneło jaką masz DOKŁADNIE karte graficzną, jakie detonatory i jakiego Directa. Ustawienia directa w detonatorach też są istotne - wy natomiast zaglądacie w miejsca które może i są ciekawe ale nie przybliżą was do rozwiązania problemu rozwalających się tekstur. Ostatnia sprawa - spadek wydajności podczas pracy w aplikacji 3D jest najczęściej spowodowany złym chłodzeniem któregoś z procesorów - graficznego lub głównego. Jak nie masz jak zmierzyć temp na grafie to odpal gre w full detalach i zobacz po jakim czasie zmięknie. Następnie wychłodź karte w windowach i odpal ją w minimalnych detalach i również porównaj czas - jeżeli znacznie się różnią to masz odpowiedź.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2004, 12:14 

teraz to chyba ty nie czytasz dokładnie..Maciejek pisał,że w innych grach chodzi gut..tylko w BF takie problemy ma(więc temperatura itp odpada)..ja bym na twoim miejscu Maciejek sprawdził inny OS np.winxp..jest nowszy i ma lepszą współprace między różnymi komponentami kompa..

Tytuł:
PostNapisane: 12 lut 2004, 12:45 

wielkie dzieki a zwlaszcvze dla ehuntyera bo to chodzilo o sterowniki 53.03 pomogl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2