Teraz jest 25 sie 2025, 14:23

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2004, 19:26 
Moderator forum

Wiecie - dla mnie Metallica to smutna historia. Kiedyć było wiele kapel i była Metallica - chłopaki IMHO muzą którą robili wyraźnie wybijali się ponad ogół. Teraz "zmienili styl" i ogólnie wpasowali się w panujące trendy. Są nieźli, ale nie sa jusz jedyni - są jednymi z wielu podobnie grajacych kapel (no może zdara się im jeszcze coś odjechabego tak jak S&M). Szkoda, ale z drugiej strony ciężko jest być całe życie wyjątkowym.

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2004, 20:27 

Dedido - Czytasz mi chyba w myślach :), oprócz Metallici właśnie Childrenów najwięcej słucham :wink:.

XENA - Zgadzam się, że nie są już jedyni i nie są najlepsi, ale to napewno nie jest komercha, bo z tym się nie zgodzę.

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2004, 20:28 

dedido napisał(a):
Tołdi - nie chce cie obrazić więc nie powiem z czym sie na łby pozamieniałeś

nie no ja cie rozumiem tylko ze ja hh nie lubie bo cały czas cos pier*** o życiu bo juz wole sie zrelaksowac przy techno a czasem nawet se rammsteina czy jakos tam załączyc bo maja dosyc dobrą muzyke

Brave Heart napisał(a):
XENA - Zgadzam się, że nie są już jedyni i nie są najlepsi, ale to napewno nie jest komercha, bo z tym się nie zgodzę.

tak samo bedzie z hh, techno, dance itp bo co raz to powstają nowe odmiany muzyki i ludzie sobie przesłuchaja i zobacza ze to nawet fajna muza to zmienia swoj gust pod względem muzyki

uu tego posta zmieniałem z 5 razy bo troche błeów miałem :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2004, 21:23 

no to jest ok ;)
wszyscy sie dogadaliśmy ;)

bo co to za muzyka w której ani gitarki ani perkusji nie ma :shock:

a propos S&M - publika coś niezbyt żywa jest - w Memory Remains 3 razy James prosił żeby z nim śpiewali ;)

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2004, 21:32 

no w paru klubówkach techno były perkusje a nie jak w hh pier*** o tym ze mja zjeb**** zycie i problemy i krzycza na cała sale HWDP(chociaz sam nie lubie policji)no i juz sprawa zosttała wyjasniona bo ja mam tez duzo logegów-metalów których znam od dzieciństwa a nawet skejt grał w ich zespole

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2004, 22:11 

S&M wyjatkowe i odjechane? dla mnie porazka, pomysl moze fajny, ale kompozucje zupelnie niespójne (moze paroma wyjatkami - kilkadzieścia sekund na 2 plyty to za malo) - ci swoje, tamci swoje. aranże rozjechane totalnie, chaos.
łączyć muzykę rockową czy metalową z muzyką poważną nie jest tak łatwo i są lepsi w tej dziedzinie. taki np Rage (niemiecki) albo nawet glupi Therion czy Rhapsody. polecam posluchac i porownac to z S&M.

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2004, 22:43 

błagam, tylko nie Rhapsody - źle mi się kojarzy :/

jak chcesz naprawde dobry shit : orkiestra + metal to posłuchaj sobie całej "Dance Of Death" Maidenów - chyba tylko w dwóch utworach nie ma orkiestry. Polecam również ich singel Wildest Dreams - jest tam wersja Blood Brothers z orkiestrą - potrafi zauroczyć :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2004, 23:02 

Scorpions - Wind of Change (live with Berliner Philharmoniker Orchestra) :P to jest piekny kawalek, moze nie metal, ale warto posluchac :D

a Dance of Death mi jakos do gustu nie przypadlo ... moze to dlatego, ze przez to zabezpieczenie nie moge plytki na kompa zrzucic :lol: ale i tak wole Powerslave, Piece of Mind czy Fear of the Dark :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2004, 23:10 

Nie mowie o tym, że dana plyta jest dobra. chodzi mi o aranże, specyficzne wykonanie, dynamikę. dance of death to jakies nieporozumienie niestety jak dla mnie. a rhapsody - strasznie patetyczne, wzniosle, lekko kiczowate. ale podobaja mi sie wlasnie przeplatajace sie gattunki muzyczne tworzace razem jakis filmowy ensamble. niewazne ;)

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwi 2004, 23:42 

i tak kazdy wie ze Ich 3 najlepsze... dla ich muzyki keine grenzen wiec mieszaja jak leci :P gowno z bicikiem :) przyszlosc muzyki buhehehe

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2004, 00:11 

zabezpieczenie?? mi się zgrało bez problemów :)
a co do płyt które wymieniłeś to tylko Fear Of The Dark lubię :]
szczególnie "Be Quick Or Be Dead" - teledysk to cudo (zespół wyglądał baaardzo młodo)

a nie wiem czemu się DoD czepiacie - poza okładką wszystko jest ok - (moja ulubiona: Age Of Innocence) coś świerzego w ich twórczości.

Tytuł:
PostNapisane: 24 kwi 2004, 00:29 
Moderator forum

kriz napisał(a):
S&M wyjatkowe i odjechane? dla mnie porazka, pomysl moze fajny, ale kompozucje zupelnie niespójne (moze paroma wyjatkami - kilkadzieścia sekund na 2 plyty to za malo) - ci swoje, tamci swoje. aranże rozjechane totalnie, chaos.
łączyć muzykę rockową czy metalową z muzyką poważną nie jest tak łatwo i są lepsi w tej dziedzinie. taki np Rage (niemiecki) albo nawet glupi Therion czy Rhapsody. polecam posluchac i porownac to z S&M.

#1. Wyrażam swoje osobiste zdanie - mnie S&M się podobało.
#2. Lubie Rhapsody - może jest deko prostackie (szczególnie jak sie na teksty popatrzy), jednak je lubię. Często u mnie o tym co lubię, a co nie decuduje irracjonalne odczuciue zamiast przemyślanych argumentów.

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2004, 19:59 

małe odkopanie tematu i update: godsmack nie pojawi się jako support... przyjedzie za to slipknot... eh...

źródło: http://www.overkill.pl/news/goto.php3?id=525

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2004, 22:11 

szkoda, że nie jade - Slipknot też miał kilka fajnych kawałków

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2004, 03:10 
Moderator forum

A ja tak na żywo... bo właśnie wróciłem - koszmarnie zmęczony ale zadowolony :)

Tzeentch napisał(a):
UPDATE: zapraszam na http://www.overkill.pl/news/goto.php3?id=514 , mały cytacik: "Jak już wcześniej informowaliśmy przewidywane supporty to Hunter oraz Godsmack – na dzień dzisiejszy trzeci support jest niespodzianką." - smells good 8)

Grały kapele Vader - całe 15 minut, Slipknot - około godzinki i of coz METALLICA - ok. 135 minut.

Tzeentch napisał(a):

prawdopodobne kawałki grane przez 'Tallicę:
Blackened
No Remorse
Harvester of Sorrow
Sanitarium
For Whom The Bell Tolls
Frantic
Sad But True
St. Anger
Seek & Destory
Master of Puppets
Damage Inc.
Ride the Lightning
Nothing Else Matters
Creeping Death
Hit The Lights
Enter Sandman

...czyli jesteśmy jak w domciu... ;)

A ci thrashmetalowi panowie zagrali nam (kolejność na podstawie czasu powstania - nie na koncercie, niestety nie spamiętałem):
The Four Horseman
Seek and Destroy
Creeping Death
Fade to Black
Battery
Master of Puppets
Blackened
One
Dyers Eve
Enter Sandman
Sad but True
Wherever I May Roam
Nothing Else Matters
Fuel
No Leaf Clover
Frantic
St. Anger

Co zaś się tyczy kolejności, to zaczęli od Blackened i The Four Horseman, później był bodajże Frantic, zaś jako bisy posłużyły Dyers Eve i Seek and Destroy. To tyle, idę spać, bom zmęczony okrutnie :)

Podpis nieczytelny...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2