Teraz jest 11 kwi 2025, 12:05

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 mar 2006, 13:17 

Wśród forumowiczów pewnie nie ma wielu fanów serii Brothers in Arms. Bo jest to po prostu gierka trudna. Ja spedzilem przed obiema czesciami naprawdę wiele godzin i teraz kiedy przeszdłem już obie cześci na poziomie "realistic" (okropnie trudny poziom... 8) ) to myszkuję w sieci w poszukiwaniu newsów na temat BiA3. Niestety w Polsce scena BiA jest żałośnie mała i nie ma nawet jednej regularnie prowadzonej strony, ale jak się wie gdzie szukać to się coś znajdzie.

W necie ostatnio pojawiły się dwa screeny z gry. Oczywiscie nieoficjalne, bo Gearbox prowadzi politykę "ani słowa, a póżniej oniemiejesz z zachwytu", która IMO jest kretyńską polityką bo nie wychowają sobie sceny... Screeny wyciekły z Gearboxu do jakiejś amerykańskiej gazety komputerowej. Początkowo nie wierzyłem własnym oczom! :shock: Może to z intra albo cuś?! Ale BiA3 ma być na silniku Unreal3 (czy jakos tak), ktory jak sie zorientowalem bez problemu "produkuje" takie widoczki!
Oto dwa screeny (jakosc slaba bo to scany z gazety):

Obrazek

Obrazek

Szkoda, że narazie nic nie wiadomo o wersji na PC (to sa screeny z wersji na X-box'a), ale nie wierze, zeby UbiSoft zlekceważył gigantyczny rynek PCtow! Dlatego jestem pełen nadziei! :P

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 13:18 

Ok, to może jeszcze pare informacji dla tych kilku zainteresowanych:

Kryptonim używany przez Gearbox dla trzeciej części BiA to Sumac.

Oficjalnie ma BiA3 ma wyjść na XBox 360 oraz PS3, ale Gearbox i UbiSoft ani razu nie zaprzeczyli, że będzie też wersja na PC. Na dodatek w paru miejscach znależć info, że będzie na XB360, PS3 i na PC. Ale żadnej oficjalnej informacji na ten temat nie znalazlem.

BiA3 jest tworzona na słynnym już silniku Unreal Engine 3, ktory potrafi wygenerować naprawdę PIEKNE widoczki! :shock: :D

Z artykułu o BiA3, ktory zostal usuniety po polowie dnia...
"BIA 3 is the best looking video game ever, period. Yes, Gears of War, Killzone, and Metal Gear Solid 4 all look good, but BIA 3 looks better. There’s a realism here that you really have to see to believe, and the characters seem so real it’s almost scary."

Co jakiś czas pojawiają się mniejsze przecieki w necie, ale szpiedzy Gearboxu i UbiSoftu nie śpią :lol: i parę dni póżniej pojawia się informacja "Invalid URL" "404 Error" albo po prostu "z uwagi na stanowczą prośbę wydawcy gry artykuł został usunięty"...

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 20:42 

No ok, wiadomo jakiej grafy mozna sie spodziewac po nowych konsolach, ale moze mowmy o pieknej grafice jak zobaczymy skriny z bronia w lapie i calym HUDem?

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 20:54 

Gralem w BiA jedynke. Gra byla cholernie nudna. Nie to, ze trudna tylko do bolu oklepana, schematyczna i NUUDNA. Zreszta to samo zarzucalo jej wielu recenzentow w mediach. Lepiej kupic sobie wedlug mnie COD czy BF2 niz BiA :P

nawet na timsofcie gdzie oceny garczy sa "zawyzone" o 1 ocene minimum gra ma raptem 4.3(tam to rpawiek azda ma 5 jakby ktos sie nie orientowal. Nawet skppane wormsy 3d, ktore uwazam za koniec serii :P)

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 21:32 

są różne gusta Lailonn. CoD to gra gdzie dostajesz 3 pociski w bebechy, chowasz sie na chwile, żeby ochłonąć i idziesz dalej jak gdyby nigdy nic. Niby jacyś żołnierze biegają w koło, ale i tak to ty jesteś rambo i tak długo jak nie przejdziesz niewidzialnej kreski to cała armia nic nie zdziała.

BiA to zupełnie inna gra. Oparta na faktach. Gra ktora ma pokazywać rzeczywistość. W BiA dowodzisz żołnierzami i to oni odwalają całą czarną robotę. W BiA jest zaawansowane AI, ktore nie polega tylko na "jak gracz strzela to schowac sie za najbilzsza zasloną". W BiA wróg próbuje Cię flankować. Siedzi cicho i w pewnym momecie wychyla się całym składem i nawa ze wszystkiego co ma. Czasem gdy widzi, że jest odpowiedni moment szarżuje. W CoDzie tego nie ma. CoD tak jak BeeF jest zrobiony pod przeciętnego gracza (jakim między innymi jesteś ty Lailonn). BiA jest przeznaczony dla wąskiej grupy graczy (jak np. dla mnie) tak jak OFP czy mod do BeeFa Project Reality. Proste. Nie ma co porównywać CoDy i BeeFy z BiA i OFP.

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 21:56 

Cytuj:
są różne gusta Lailonn.

I bogu dzieki :P

Cytuj:
CoD to gra gdzie dostajesz 3 pociski w bebechy, chowasz sie na chwile, żeby ochłonąć i idziesz dalej jak gdyby nigdy nic. Niby jacyś żołnierze biegają w koło, ale i tak to ty jesteś rambo i tak długo jak nie przejdziesz niewidzialnej kreski to cała armia nic nie zdziała.

Tez mi sie to strasznie nie podobalo. Wytrzymalem pare kampanii ale na sile raczej niz z przyjemnosci :/

Cytuj:
W BiA dowodzisz żołnierzami i to oni odwalają całą czarną robotę. W BiA jest zaawansowane AI, ktore nie polega tylko na "jak gracz strzela to schowac sie za najbilzsza zasloną". W BiA wróg próbuje Cię flankować. Siedzi cicho i w pewnym momecie wychyla się całym składem i nawa ze wszystkiegoBiA co ma. Czasem gdy widzi, że jest odpowiedni moment szarżuje.

Ai to cos co mnie tam wlasnie irytowalo. Do bolu schematyczne i oklepane. Totalnie przewidywalne i kichowate :P

Cytuj:
CoD tak jak BeeF jest zrobiony pod przeciętnego gracza (jakim między innymi jesteś ty Lailonn).

Przecietne gusta czy poziom gry? jesli juz w cos gram to staram sie na wysokim poziomie i w wiele gier taki poziom mialem/mam. Nie chdozi wiec oto, ze gra byla dla mnie za trudna bo sobie w niej bez problemow radzilem...jesli gusta to rowniez nie ja bo lubie wiele gier, ktore nie spodobaly sie ogolnej publice.

Cytuj:
BiA jest przeznaczony dla wąskiej grupy graczy (jak np. dla mnie) tak jak OFP czy mod do BeeFa Project Reality.

Gralem we wszystko co wymieniles. Gralem w duzo wiecej gier i modow niz ci sie wydaje. Bardzo lubie gry realistyczne jak OFP a w PRMM napisalem, ze jest potencjal - poki co nie wykorzystany.

Bia IMO jest po prostu nudny i nie zacheca do gry nawet maniakow realizmu za jakiego sie uwazam. Moze w 2 to poprawili - nie wiem

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 22:01 
Redaktor Battlefield.pl

Etam kolejna oklepana i oskryptowana, strzelanka, pseudo realistyczna i schematyczno taktyczna. OPF jest chyba niedoścignionym ideałem choć grafika nieco odbiega od współczesnych standardów (choć to czasem plus, bo nadal w nią gram na ATI Radeon x200 w 1200x800 na laptopie), a i sztuczna głupota nie zachwyca. To jednak kilka rzeczy jak chociażby interakcja z otoczeniem, czy sposób rozwiązania celownika (dla tych co nie grali – literka „T” tam gdzie patrzymy i kreska gdzie jest lufa, aby strzelić zgrywamy je razem), a celownik pseudo muszka i szczerbinka jako opcja. A pro po tej pseudo muszki i szczerbinki, jaki ona ma związek z realizmem? Jeśli ktoś miął jaki kolwiek kontakt z bronią wie że celując mamy ostrą jedynie muszkę, natomiast szczerbinkę i cel nie i tego za cholerę gry nie oddają. Jak dla mnie po za ograniczaniem pola widzenia, to tylko bajer estetyczny, a często jest podawany jako wyznacznik „realizmu”. :?

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 22:27 
Moderator forum

Realtimeowe SSS :). Już to widze. Chłopcy znaleźli sposób na jego fejkowanie (co nie jest trudne na mocniejszej karcie) i zrobili Subsurface Scatering. Jako grafika, osobiście mnie to nerwuje ;).

Tytuł:
PostNapisane: 7 mar 2006, 23:27 

Ja w pierwsza częsc grałem i zwątpiłem po 3 misjach. Jak będzie ciekawy i lepszy to wytestują bądzm kupie :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2006, 15:30 

ja grałem w obie części i obie przeszedłem po minimum 3 razy... :roll: Zakochałem się w BiA jak tylko zobaczyłem pierwszy screen, jeszcze przed premierą 1 cześci. Tym ktorym sie zupelnie nie podobalo BiA nic nie powiem - rozne gusta, ot co. A tym ktorym sie podobala czesc pierwsza, ale po polowie gry zaczela ich irytowac schematycznosc wycinanie niemcow polecam druga czesc, gdzie AI wyniesione zostalo na zupelnie nowy poziom. A jak jeszcze zagracie na trudnym poziomie i wiecej bedziecie wydawac rozkazow niz naciskac spust to wam sie spodoba.

Mam też bonusi, znalazlem przed chwilą:
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2006, 15:56 

nowości:

UbiSoft oficjalnie podal do wiadomosci, ze chcialby, zeby BiA3 na XBox'a pojawil sie na polkach graczy jeszcze w tym roku. Wersja na PS3 - z powodu opoznien ze strony Sony - pewnie dopiero w 2007 roku. Pytanie o wersję na PC skwitowano "nie moge nic na ten temat powiedziec" ( :D czyli bedzie! :wink: ).

Powyzszy screen Gearbox musial juz wyposcic oficjalnie - nie udalo im sie zablokowac rozprzestrzeniania sie tych 2 skanow z amerykanskiego pisma poswieconego XBoxowi XOM. :mrgreen:

czekamy na dalsze wycieki... :D

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2006, 17:51 

ETCS Uncle Blues napisał(a):
Pytanie o wersję na PC skwitowano "nie moge nic na ten temat powiedziec" ( :D czyli bedzie! :wink: ).

"nie potwierdzam ani nie zaprzecam", czyli g.... wiadomo. poza tym nawet jezeli bedzie to i tak w postaci porta z konsoli (ba tak taniej), czyli papka przeznaczona dla malolatow i zblazowanych tatusiow, vide cod2 (mam na mysli multiplayer) :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2006, 19:19 

no nie wiem... BiA:EiB tez bylo robione glownie pod pierwszego XBoxa, a podobało mi się bardzo. Choć faktem jest, że jak na mozliwosci PCtow mogli dalc wiecej smaczkow jak np. wiecedj rozkazow "wstrzymaj ogien" "kryj się" i takie tam... :roll:

nie zmienia to jednakl faktu, ze dzisiaj rano, widzac tego screena podjalem bardzo powazna zyciowa decyzje....

... zrezygnowalem z kupna GF6600GT. Bede za to czekal do wyjscia BiA3 na PCty i wtedy zloze sobie zupelnie nowego kompa. :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2006, 19:26 
Moderator forum

Obawiam się że możesz się nie doczekać. Konwersje z nextgenów na PC są problematyczne i nieopłacalne. Poza tym moc XBoxa i PS3 jest zbyt duża aby grafike na tym poziomie mieć na dobrym PCcie. Powiedzmy sobie szczerze - PCty o mocy PS3 mogą się pojawić za dwa lata. A wtedy nikt już nie będzie pamiętał o BIA3.

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2006, 19:36 

fakt. nowe konsole robione sa pod katem grafiki, a nie mozliwosci obliczania dobrego Ai np. Ale jestem dobrej mysli, tworcy "nirealnego" silnika chwala sie wlasnie tym ze ich realna grafika ma zadziwiajaco niskie wymagania! A poza tym, niech pojada grafike, ale wrzuca mi te gre na PCta. :!: :evil: Nie o grafę przecież chodzi.

BTW: nie wiem kto rozposcil kretynska plotke, ze konsole to dla "dojrzalych" graczy, a PC to juz przeszlosc. Konsole sa robione pod PRZECIETNEGO gracza, a to znaczy piekna grafika, ale proste (dla nie nierozgarnietych proste nie zawsze znaczy łatwe) jak warcaby. Takie właśnie CoD2, gdzie nie ma miejsca dla zaawansowanego AI czy innych rozwiazan z wyzszej polki, bo po prostu procesory konsol tego nie wytrzymaja... :lol:

Billu Gates! Okrdnij swoje dzieci ze spadku, ale utrzymaj pozycję gier PC na w miare przyzwoitym poziomie! Wierze w ciebie! :!: :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2